Some image

Skyltsöndag #407

Vi är inne i slutet av februari, grannen Thomas & jag gick denna promenade redan den 10 februari med 11 720 steg. Starten är vid röd pil och avslutar mot den blåa tänkt sk pil. Platsen är norra kajen i Sundsvall. Låt oss titta på mitt bidrag till BP:s Skyltsöndag

 

Första bilden 11:08, Räddningstjänsten Medelpad ryker ut med flertalet bilar.

 

Hotell Södra Berget syns i bakgrunden. Ett mycket fint ställe att bo på om man besöker Sundsvall med utsikt över staden. 

Brandbil 2 13-1040 kom som tredje bil. 

Från norr står det på skyltarna: Personbil 9:- (tror det står lastbil 45:-) att resa över.

Sundsvalls bron sträcker sig över fjärden med längden 378 meter länge än Alnöbron, dvs totalt 1420 m. Ni som har följt mig ett tag kommer väl ihåg bilderna från sektionerna som pusslades ihop. Och den stora pontonkranen som lyfte mittenbiten på plats. Jag hann tyvärr inte få gå inuti bron på mitt förra arbete. 

Från söder står det likadant: Personbil 9:- (tror det står lastbil 45:-) att resa över.

Nu kommer vi till lite sjöfart.

Jodå Donna har slagsida, och BP har sin Palfingerkran på pråmen bakom 🙂 

Inne i hamnområde gäller 7 knop.

 

Stans senaste byggnationer.

 

Kompisen Conny ringde för ett par år sedan: Du ta med dig 12 miljoner och kom in, jag håller på att gjuta ditt golv i takterasvåningen och du får egen hiss som bara går till dig. 

 

 

 

Trygg Hansa livbojen räknas väl in som skylt? 

Det var tänkt att bygga in en hamn bland två hus… 

Nu böjar vi närma oss Sundsvalls centrala del. Bron här flödar Selångersån ut i fjärden. Ni minns där jag visade upp från förra skyltsöndag. 

Kyrkan i stan. Och här ska det byggas ett till hotell. 

Några av de båtar som ligger i ide efter kajen.

 

 

 

Här gick E:4 an före innan den leddes om till Sundsvallsbron.

Sedan är jag lite besviken på Fredrik Lindström ”På Spåret” som sa att Sundsvalls drakarna vaktade gatorna… fel fel fel… denna ligger på en gammal pelare i Selångersån (en gammal bro) Drakarna är lite olika dekorerade, vad denna symboliserar vet jag inte vid admins skriande.

Vi gick en bit uppströms, men dåligt med skyltar, vist är den söt i alla fall?

Jag tror att dom vita husen till höger i bild är sk +60 boenden…men njag vill inte bo där när inte hamnen blev av 😉 

r¨r

Nu har vi promenerat  längst västerut på kartan, Thomas jobbade 43 år på Ortvikens Pattersbruk. Jag har jobbat som max 4 v som entrepreneur där vid olika tillfällen. Dessutom var vi sammankopplade på mitt förra arbete genom en ångleding. Numer säljer jag produkter dit.

Ön Granön ska jag berätta om en annan gång… men ni kanske minns att jag var dit sent i höstas med Lill Plutten på en fisketur. 

Promenaden med alla steg och fotande och funderande tog lite mer än två timmar 🙂

Titta gärna in på en lista vilka fler som deltar på BP:s Skyltsöndag

 

14 svar till “Skyltsöndag #407”

 1. Tack för promenaden =)
  Många skyltar fick du också med och så många båtar. Draken piggar upp där i snön. Ha en fin söndag!

 2. Vilken härlig promenad och fantastiska bilder. Jag blir även så nostalgisk eftersom jag är född i Sundsvall och känner igen en del. Jag har inte varit dit sen 2007 och då fanns inte den nya bron. När jag växte upp så sjöd det av liv i Sundsvalls hamn med båtar och hamnliv och det kom stora fartyg med sjömän som promenerade runt i stan.

  Jag gillar även dom fina fiskebåtarna. Jag är ju 70 plus men skulle ändå inte vilja bo i hus där det bara är en åldrsgrupp. Jag gillar blandat som det var förr.

  Gillar även drakarna som jag inte sett förr. Synd att dom inte tar reda på ordentlig På spåret

  Kul att få se kyrkan som jag komfirmerade mig i. Det förändras ständigt

  Härligt inlägg som vanligt

  Ha en jätteskön söndag

  • Tack Malin! Jo det förändras ständigt. Det är alltid ngt på gång i stadskärnan som att vägar ska stängas av och cykelvägar ska byggas osv. De mesta affärer flyttar ut till BIrsta City. Tyvärr går det inte in några större båtar längre sedan den nya bron byggdes, ja höjden som du förstår. Sundsvall var en riklig handelsstad via sjön en gång i tiden. Jo jag blev besviken på drakarnas mål, några står på gatorna ja. Jag ska fota dom till sommaren när dom flyttas ut och skriva mer om dom. Jag tror aldrig jag varit in i GA kyrkan, så trevligt att du konfirmerades i den. Jag har en kompis som läser till präst jag tänkt lyssna på… men jag tror han har hoppat av har jag fått höra av en annan präst.

 3. Stackars Donna! Hoppas att hon får den hjälp som behövs! Många fina skyltar, många fina namn, många fina vyer. Är det Storsjöodjuret som är ute på äventyr? Tack för ett härligt skyltsöndagsinlägg igen!

  • Tack Karin! Donna är bortom räddning, det bodde en person ombord där men den är övergiven numera, det är en strid med bärgningen där. Den är räddad några gånger men nu är det slut. Nej det är inte Storsjöodjuret , det finns tippar jag 25-30 drakar som vaktar staden, en gng i tiden vaktade dom på taken. Nu är dom utsatta i staden på sommaren som: Polisen, KRIM; Brandkåren osv. Denna är förmodligen svårflyttad där den står mitt i Selångersån. på en fd bropelare.

 4. Idag får jag inte bara tacka för din fantastiskt fina Skyltsöndag utan även för den strålande sightseeingturen i dröm väder. Älskar dina bilder från bron med bilarna. Perspektivet är bingo. Palfingerkranen är såklart också helt i min smak.
  Nybyggnationerna i Sundsvalls hamn – ja, vad ska jag säga. Skokartonger allihopa, tyvärr. Men 12 miljoner är ju nästan Stockholmspris för en lägenhet där. Husen påminner mycket om Norrtäljes nya bostadsområde där två silon jämnades till marken och två landmärken försvann…
  Den gröna lilla draken är sååå söt. Drake eller Storsjöodjuret – det är frågan såklart. Men hur tog det sig från Östersund till Sundsvall;-)
  Tusen tack för länken och ett helt underbart inlägg:-)

 5. Tack BP! Vädret var perfekt denna dag för en ganska lång promenad. Det var en extra special lägenhet den på taket vet jag enligt kompisen. Därav han ville reta mig. Ett annat bekant par har beställt två ihopsatta lägenheter i de nya husen som ska byggas. Djuret i Selångersån är en drake som vaktar staden 🙂 Précis som dom nämnde På Spåret. Jag ska leta upp dom alla till sommaren.

 6. Det var inte dåligt med snygga bilder denna söndag, härligt att få följa med på promenaden, och ett strålande väder också! Tjusiga nya hus de har byggt, en sån söt drake, och fina broar!
  Ha det fint!

 7. Härliga foton, och sötast var draken! Slagsidan på skutan var enorm, förmodligen beroende på isflak som lossnat? Sundsvall är fint, men jag är inte imponerad av de nybyggda modulhusen oavsett var de smäller upp dem. Men det praktiska samt priset är säkert avgörande. Tittade in i en nybyggd lägenhet i Falun i helgen, o nog är de bra opersonliga, men de blir ju vad man gör dem till förstås. Inredningen får man fixa själv, tack o lov. Ligger isen tjock ännu? Vi har åtta plus och strålande sol i Dalom idag, vårkänslorna kan börja anas…

 8. Det var mig en diger samling av foton/bilder/skyltar du bjöd på denna gång…..mycket variation å information samt vackra vyer.
  Jag tog mig friheten att ”sno” ett foto, eftersom jag heter ”Manfred” i andranamn, tror du unnar mig det…

  Ha en bra vecka!

 9. Fiskebåten med slagsida verkar hållas upp av isen. Gillar brobilden underifrån. Sen verkar det vara likadant i alla städer med hamn, bygga ut över vattnet, snygg bild med balkongerna.

 10. Tack för en fantastisk långpromenad i Sundsvall. Vilka bilder! Och extra fastnade jag för alla. Men extra, extra var bild nr 5, under bron. En del motiv kände jag igen och mycket var nytt.De nya husen nere vid vattnet påminner om flera som byggs i Stockholmsområdet.

 11. Det känner jag till att det kostar 9 kronor att åka över Sundsvallsbron.
  Draken var söt.
  Roligt att få följa med på promenaden och se nya vyer från Sundsvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *