Some image

Skyltsöndag #408

Vi går in i en Skyltsöndag med BP

Jag står då inte och trängs i några skidspår denna söndag, som att fundera på rätt valla, spurtpriser och så soppan på köpet med rätt mössa på knoppen… här på Nacka finns andra grejor att syssla med ja som skyltsöndag 🙂  

Första skylten får jag be om ursäkt för, den hade ramlat mellan stolarna… fotade den på min sista vandring på Gistaholmarna, där satt den kraftigt fastspikat i en fura. Blev åter en ”No Name”

I den här flocken sitter alla med och stöttar vårt kära Timrå IK på hockeytävlingen.

Röda tröjor betyder hemmamatch. Lill Plutten flagga vajar för fullt. 

Nu hoppar jag till en mer kroppslig sport där man använder trikåer. Dom här drakarna som vaktar Sundsvall jag har börjat fångat in, här inne finns en brottningslokal i en källare i Skönsberg. Jag stötte på den då jag skulle till min fys terapeut i veckan.  

Sundsvalls Atlet och Idrottsklubb bär dess logga på sidorna.  

SAIK bildades 1919, klubben hade sin storhetstid under 1930 -40 talet, men även 60 och 70 talet. På min tröja jag bär ibland känner jag bara igen tre st, min granne/kompis Anders Peterson, Frank Andersson och Pelle Svensson. 4 st OS medaljer och ett OS silver har bärgats hem till klubben.

Det är väl lika bra att jag visar upp Anders barnbarn då som jag fick gratulera stolt 2019.

Oscar Pettersson son till Johan Petterson som också skördat stora framgångar på brottarmattan och tränar flera ungdommar som skördat medaljer på hög nivå. 

De roligaste är att dom här tre bor som närmaste grannar åt väster.

Ja har man tränat bra kan man gå på Alnöbageriet med gott samvete 🙂 Mitt i skylten kan ni läsa skylten ACI Supermarket också, ligger tvärs över gatan på ön. 

Vi som brukar delta finns i denna lista från BP:s Skyltsöndag

13 svar till “Skyltsöndag #408”

  • Tack så mycket Geddfish! Ja skylten satt så fint där på trädstammen och bara lysten liksom.

 1. Mycket bra sportskyltat skulle jag säga. Och så LillPlutten med flaggan och Lola på första parkett! Tårtan skulle vara svår att äta, då förstör man ju bilden men äh, självklart så skulle jag offra mig, gottegris som jag är. Första skylten är den allra vackraste i mina ögon, så samspelt med naturen förutom spikarna då förstås. Men de rostar förhoppningsvis .
  Tack för en fin söndagsskyltning!

 2. Fantastisk rad med skyltning, bra jobbat åter igen Åke.
  En semla kan man ju alltid få i sig både efter träning och utan träning. 😉
  Ha en fin söndag.

 3. Vilken underbar rubrikbild! Så himla proffsig. Kul att både hundarna är så fascinerade av tusenfotingen som spelar fotboll – hahaha:-)
  SAIK:s logotyp måste ha många år på nacken. Är den DEN Frank Andersson som tillhörde SAIK – brottaren alltså. Skoj med sådana fina brottarframgånger och roligt att se att sönerna går i sina pappors fotspår. Sådant gillar jag. Och att ha alla dessa ”kändisar som grannar – det är nog inte många som kan skryta med;-)
  En härlig skyltning:-) Tusen tack för den och länkarna:-)

 4. Snygg första bild på skylten utan text och en liten kotte hade fastnat bakom skylten.
  Härligt att se hejarklacken till Timrå. 🙂
  Ännu en cool drake.
  Inte insatt i brottning men kul att det gått bra för killarna. Så Frank Andersson tävlade för SAIK, där ser man.
  Läcker bild på semlan med speglingar från grannen tvärs över gatan.

 5. Du har gjort det igen! En toppenskyltning och med fokus på sport. Skrattade gott då det handlade en del om brottning. Pappa brottades för Djurgården på senare tid och var en gång svensk juniormästare i lätt tungvikt. Så idag gick vi igenom alla hans medaljer i brottning och undrade var vi skulle lämna dem. Jag ska ju inte ha dem-

 6. Praktiskt med skyltar utan text, bara att fylla i det man behöver….
  Att hunden sitter så lugnt å stilla är förvånansvärt!
  Gullig drake å klart häftigt att du bor granne med celebriteter, men har inte du brottats? Jag menar förutom med alla de svåra frågorna……
  Hur många semlor har ni ätit då?

  Ha en fin vecka!

 7. Snygga brottarkillen eller söta draken, ja bägge är bästa reklamen för sporten!
  Men sidu, semlan har jag inte saknat ett dugg! Väntar på våffeldagen istället! Då tänkte jag mig en med saltstänkta räkor…
  Finfina skyltar som vanligt, hälsar en tant som gillar snygga unga killar…

 8. Så många fina skyltar du visar. Att du hittar så många. Det snöar idag här men bara lite. Jag har legat i coronan över en vecka nu men börjar bli bättre i alla fall. Idag försöker jag klä av julgranen lite långsamt och vilar lite emellan så jag ska orka med.

 9. Snyggt skyltat! Kul med färgglada Timrås färger och en hel del sport! Tårtan ser god ut, och min man har längtat efter semlor i alla fall, hihi!
  Ha en fin fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *