Some image

Skyltsöndag #409

Skyltsöndag 409 går upp, BP den förträfflige driver denna roliga utmaning vidare.

Idag får jag faktiskt till en tråd, jag döper den till gammal. Bilderna kommer från i sommar, jag är justerad ännu så jag kommer inte ut i världen liksom. Får plocka ur arkivet.

Åtta av skyltarna kommer från två killar jag lärt känna som driver en smedja här uppe i norr. En gång i tiden drevs det bilverkstad i denna mycket gamla lokal.

Med däckverkstad som låg i källaren.

Ett gediget gammalt skåp för svarvstål hängde givetvis kvar.

Uppe på vindens förråd fanns lite tecken på deras kunskap. Detta var bara för utställningssyfte. Personerna har aldrig existerat.

Det här kallar jag smide på mycket hög nivå. 

I deras källare på denna lokal kan dom gjuta precis allt i deras ler/sandformar som de skapar själva. Jag har fått ett prov, men det är ingen skylt. Man vet aldrig om det dyker upp med på en utmaning.

Den här hittade jag också uppe på vinden.

Alla som känner till nål & tråd känner väl igen namnet med en maskin man använder.

Idag för exat 102 år på dagen föddes min svärmor, tyvärr fick hon inte uppleva sin 102:års dag, hon lämnade jordelivet strax före nyår. Hedrar med att visa upp från det sista födelsedags firandet.

Vi som brukar delta finns i denna lista från BP:s Skyltsöndag

 

13 svar till “Skyltsöndag #409”

 1. Ett skyltinlägg helt i min smak, jag som gillar gamla skyltar och också smide.
  Riktigt smide, utfört i smedja.
  En Singerskylt förgyller inlägget lite extra dessutom.
  Snyggt i kubik!
  Ha en fin söndag!

 2. Bra skyltat och sån anmärkningsvärd ålder Din svärmor uppnådde
  Smide är något speciellt och många är skickliga på detta hantverk fortfarande så det är nog inte någon utdöende konst.
  Gamla bilverkstäder är det däremot ont om, nutida är ju flera ljusår från hur de var under min tidiga barndom.
  Bra skyltat

 3. Sitter här och dreglar, och då menar jag inte över prinsesstårtan som var så fin gjort för din svärmor. 102 år, det är inte illa. Inte många som blir såååå gamla.
  Smiden är en guldgruva och ett skylteldorado. Så otroligt fina föremål. Ja, även skyltarna i början gillar jag skarpt. Min favo är ”The SM” i guld. Ja, symaskinen tycker jag också om. Min mammas första symaskin som hon ärvt av sin mamma var också en Singer med ”tramp”. Min mamma älskade att sy, så den bilden framkallar många fina minnen:-)
  Tusen tack för en underbar Skyltsöndag. Stort tack för att du länkar:-)

  PS. Vad menar du att du med att du ”ännu är justerad”? Gips? Krage? eller… Du får gärna ägna ett inlägg till ”justerigen;-) DS.

 4. Verkligen ett inlägg i min smak! Gillar smide och gamla saker.
  Min mamma hade en gammal symaskin när jag var liten, tror det var en Singer, med tillhörande bord och trampor.
  Trevlig söndag önskar jag, även justerad, så jag står upp och skriver med armarna hängandes utefter sidorna, då funkar tvåhänt.

 5. Verkligen trist att du fortfarande är justerad och tankarna ganska ofta hos dig.Hoppas att justeringen snart ska ge med sig. .
  Är så förtjust i dna skyltar; smide och det gamla. Något jag vill ska bestå. Ett stort stycke historia. Och tänk om dessa föremål kunde berätta.
  Fantastiskt med din svärmor som blev hela 101 år. En gedigen ålder.
  Många tankar till dig.

 6. Härlig röd tråd, avundas alla er som sparat på gamla grejor, men det beror väl kanske lite på hur man bor, i lägenhet hr man inte så mkt plats att bevara/spara!

  Ha en fin vecka å krya på dej!

 7. Så fina gamla skyltar och vackert smide.
  Tänk att din svärmor fick uppleva att fylla 101 år, det är fantastiskt, och fint av dig att ”fira” hennes födelsedag.

 8. Wow för din svärmor som överlevde sin hundraårsdag. Inte många jag. vet som blivit så gamla. Smide gillar jag skarpt, snyggt överallt där man placerar det. Din släkt har långa fina anor…

 9. Absolut en riktigt snygg skyltning … dessa gamla skyltar gillas skarpt!
  Din svärmor fick ett långt liv – tänk att få bli så gammal!
  Ha en fin fortsättning på veckan!

 10. Vilka häftiga skyltar du hittat. Härligt att din svärmor fick sånt långt liv men man slutar inte sakna för det. Min farmor blev nästan 105 år.

  Jag har ju själv utbildning som verkstadsmekaniker och CNC-svarvare och jobbade i industrin dom sista arbetsåren för mycket länge sen ;). Gillar det skåpet och även Gamla Singer symaskiner.

  Ha en skön tisdag
  Hälsning från Malin

 11. Vilka charmiga skyltar som du visar. Singer symaskin har jag uppe i mitt sovrum. Jag har ingen annan symaskin men den går alldeles utmärkt att sy på. Jag har ju också varit inomhus länge nu Coronan och tre dagars 40 graders feber har liksom dragit ner min ork och dessutom en starroperation och en spruta i andra ögat och så trasig bil och fortfarande smakar kaffe rostig plåtburk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *