Some image

Skyltsöndag #412

BP:s eminenta Skyltsöndag fortsätter söndag efter söndag, bara att hänga på.

Skyltar finns överallt. Välkommen att följa med på en liten promenad här på landsbygden med grannen Thomas, vi tog den 23/3 i vårt vintriga landskap här på norra Alnön. Sträckan vi gick vart nu bara 7,2 km, men vi hade sagt före bare en enkel liten promenad i det dåliga vädret. Vi knallade följande med start Nacka där i väster. Ni ser rännan in på kartan från en av Ön:s sågverk som uppgick till 18 st totalt i hela omgivningen, nästa låg på Nacka.

Vi gick ned på isen som synes på kartan, vi har suktat på öarna Hörningsholm & Långharsholenen ett tag nu. Snön ligger för tjock ännu så vi fick gå i skoterspår. Det var hit vi åkte skridskor en gång (finns även på film) Vi ska återuppta denna vandring vid mindre snö och soligt väder såklart. Man ska inte vara ennsammen här ute med tanke på att isen kan vara förrädisk. Men det är mycket mysiga öar att besöka. 

Längst bort i bild ser ni skärgårdens minsta ö:ar. Hörningsholm höger i bild.

Ni såg kanske detaljer kvar efter epoken från sågverkstiden (litet stenrös mitt i bid ovan) där tog Thomas ett mycket bra julkort på mig för några år sedan när vi var ute på en skridskotur i dessa trakter.

Långharsholmen rakt österut.

Denna plats ligger bara nån km ifrån där jag var förra helgen och visade upp skyltar.

Vi knallar bort till Brännas Båtklubb förslog jag, så går vi upp där förbi Hägglunds verkstad o hem… 

Det här stället (båtklubben) har jag inte besökt på minst 25 år… här har bla. Bjarne och Per-Erik gjort det fint.

Här finns fina små fiskestugor. Naturligtvis skyltat 🙂 

Hägglunds Bilservice (höger i bild) tycker Mats ligger i ”centrum” 🙂 Den ligger mitt emellan havet och den större vägen bra precis.

Nu kommer vi till en skylt sänd från en av mina spioner. Min drönarkompis Bácskai Csegó befinner sig just nu i Hiroshima, jag låter han citera själv: Atomic Bomb Dome Fredsmonumentet i Hiroshima är en ikonisk symbol för staden då det är det enda som finns kvar i så gott skick efter världens första atombomb. Klockan 08:15 den 6e augusti 1945 föll atombomben ner över Hiroshima. Monumentet stod nästintill vart bomben landat men lyckades på något sätt klara sig väldigt väl, till skillnad mot sin omgivning. Monumentet finner ni på andra sidan Motoyasu-gawa floden från Peace Memorial Park.

Vi som brukar delta finns i denna lista från BP:s Skyltsöndag

26 svar till “Skyltsöndag #412”

 1. Fint skyltat Åke, men visst är det trevligt med skridskor, har åkt på en is så en gång i tiden som barn, en liten del av havet var isbelagd och vi åkte runt där lite, trevligt men egentligen ganska farligt kan jag tänka idag.

  Ha nu en jättefin söndag. 🙂

  • Tack Micke! Jo det gäller att veta vad när man är på havet, jag har alltid en inställning vad händer när jag hamnar i plurret? Isdubbar är ett måste, kastlina om man är flera osv. Och inga Bror duktig fasoner samt inte chansa när man är ensammen.

 2. Bra skyltat
  Ditt avslut med atombomben i Hiroshima ger mig gåshud ☺️
  Att gå promenad i sällskap med god vän brukar ge resultat på längden
  Ha en ☀️ söndag

 3. Fina promenadbilder som vanligt, men hotellets namn blev aningen avhuggen,,, 😉
  vad gäller Hiroshima instämmer jag i föregående talare/kommentar, tänker ofta på hur det stora landet i väst kom så billigt undan (med tanke på vad Tyskarna betalat i skadestånd genom åren) efter den förödelse de skapade…men så är det…det är segraren som skriver historieböckerna…. 🙁

  Ha en fin vecka!

 4. Tack där Bloggbroder 🙂 Hotellets namn tär hårt på väder och vind… jag ska kolla upp historien bakom 🙂 Hiroshima: Det gäller att inte mörka historien, jag instämmer i dina ord.

 5. Fina promenader ni gör du och din kompis. Vintriga, sköna, småförrädiska så bra att ni är två.
  Skyltarna har varit med ett tag och det gillas. Patina är fint, sen en annan sak att hotellet mörkar namnet på sitt sätt ;). Hiroshimaskylten; det finns inte ord men ack så litet de styrande diktatorerna har lärt sig. Orostider är det. Må allt gå bra!

 6. Vackra bilder på isen och landskapet runt omkring.
  Fin bild på sig som tomte, men det ser lite vanskligt ut, för visst är det öppet vatten i bakgrunden?
  Segelbåtsvägen är ett fint namn på en väg. Hotellskylten har varit med ett tag.
  Bra att centrum är utmärkt med en skylt.
  Så sorligt med Hiroshima och för dess invånare. Tänk att människan aldrig lär sig.

  • Tack Byblixtra! Vattnet är fryset.. eller det frös nyss om man säger så. Thomas plurrade lite här strax intill. Isen var inte så tjock… kanske en 5 cm. Men du ser vi är laddade med isdubbar. Centrumskylten av Mats är gallant 🙂

 7. Den hälsningen minns jag – när du var jultomte på skridskor alltså:-)
  Vilken lång vandring/promenad ni gjorde i inte alltför upphetsande väder. Skoj att lära känna ditt ”närområde”. Där finns mycket att göra både sommar- och vintertid.
  Segelbåtsvägen i kvarteret Ångtvätten fick mig att skratta gott. Det gjorde även hotellskylten som såg ut som ett skrattande ansikte efter plankan som fallit bort.
  Hiroshima är ju ett väldigt sorgligt kapitel och är ett av få världshändelser som ingen lär glömma. Tänkte på att monumentet klarade sig så bra. Det sägs att kyrkor klarade sig förvånansvärt väl i bland annat Tyskland under andra världskriget. Någon skyddande hand kanske…

  Tusen tack för din fina skyltvandring och länkarna:-)

  • Jag hade inte tänkt tagit upp der julmotivet men när jag såg det lilla röset och stolparna i bild samtidigt någon har uppmärksammat min bild på ansiksboka, jag har vunnit en tävling där, då folk kolllar väl runt på en 🙂 Vädret var inte upphettande men vi ville bara röra på oss, vi hade inte promenerat på minst en vecka också. Jo et finns mycket rolig att utforska i sin närhet och eftersom jag nyligt varit till Hägglund Bilservice två gånger på kort tid och fått en spray, vart jag lite sugen på att gå igenom båtklubben från havet bara. Där jag inte varit på mång herrans år. Det fanns en annan story från ett hus i dess närhet också. Skyltarna hade jag absolut inget minna av, men så var jag inte skyltjägare på den tiden. Jag måste tillbaka och forska i stugorna hos både Bjarne & Per-Erik. Båtklubben verkar dessutom vara gemytlig. Hiroshima har jag dålig koll på, vist har man läst osv, men nu reser min vän runt där. Det kanske finns en makt däruppe som skyddat.

 8. Underbar patina på hotellskylten.
  Modigt att åka skridskor på sjön inget jag skulle praktisera även om isen vore en halvmeter =)
  Ha en bra påskveck!

  • Tack LillaSyster! Jo skyltarna vart som lilla julafton, riktigt tur att vi knallade upp där. Så länge man inte ser igenom isen är det aldrig någon fara… jag har åkt skridskor på bara några cm också. Är man utrustad och beredd att åka igenom känner jag mig trygg. Om du bara viste vilka klubbar det finns här uppe som åker så fort isen frusigt. Thomas min granne/promenadkompis är med i en sådan förening, men så är han pensionär också.

 9. En fröjd att få hänga med på er promenad och så läckra skyltar du fångat.
  Njuter av att hänga med och att se dina fina bilder från de vackra omgivningarna. Stort tack!
  PS Såg idag kranen Lodbrok passera här i kanalen och genom slussen. Och det gick vägen-

  • Tack Ditte! Kranen Lodbrok känner jag inte till namnet… men du kanske har bild på den? Jag ska bara det lider promenera runt i det naturreservat också nu när snön tinat av lite, var nere igår och gick lite i det fina vädret men min fyrbente vän, grannen är i Vemdalen denna vecka.

 10. Vintriga bilder från dina hemtrakter, och vilket fint julkort på dej!
  Sista bilden på monumentet, otroligt att det klarade sig!
  Ha en fin start på veckan!

 11. Tack Susjos 🙂 Jodo detta julkort vart populärt, jag lade till något om att: Var försiktig med glöggen, tänk på att det halt på isen. Vi sköter om oss.

 12. Fantastiskt njutbara vinterbilder och även skyltarna. Hemskt detta med Hiroshima och allt verkar ju upprepa sig tyvärr.

  Det var ett kul och snyggt julkort.

  Ha nu en skön början på veckan
  Hälsning från Malin

  • Tack Malin 🙂 Det vart en riktigt fin promenad och skyltarna var det extra lyckat med. Vykortet blev riktigt bra, detta var några dagar före jul så jag tog med tomtemössan och klädde mig i rött för att förstärka upp julkänslan. Thomas viste att jag var på slutklämmen för att min matsal skulle stå klar till julafton, jag hade tagit ledig veckan för och jobbade dag och natt, Thomas hade sett hur mina bygg strålkastare lyste långt in på nätterna, så en dag kom han ned med sina skridskor och sa: Ny bryter du för lite skridskoåkning! Jag var inte sen att plocka fram rören och ladda kamerorna 🙂

 13. Det börjar gråkallt och snöigt på promenaden, sitter faktiskt o huttrar lite, sen kommer en glad tomte som lyser upp, o efter mer gråtoner kommer så monumentet. Häftigt må jag säga, samtidigt som det fladdrar till i magtrakten. Tänker Putin o vad han kan åstadkomma när han har en dålig dag….
  Tack för fina skyltar as usual

  • Tack Paula! Vädret rår man inte på alla gånger, har vi bestämt promenad en fredag då går Åke & Thomas den fredagen. Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder 🙂 Tomten kan komma som ett brev på posten, ja som ett vykort tex med Postnord 🙂 Och vem har sagt att gråtenorer ger dåliga bilder tex? Är det vinter är det bara att gilla vintern 😉 Ja den där Putin kan nog också skriva historia…

  • Hotellet har sina brister, men en fin plats sommartid där ute på landsbygden och gissa hur vackert det är då granne med naturreservatet. Du ser inte hela centrumet för all snö, Mats har en verkstadsbyggnad, ett hus och en hall för bilar som syns lite på bilden bakom snöhögen. Detta var Hörningsholm City vi gick runt. Om du ser den gröna byggnaden på kartan under Hörningsholm, där fick utarbetande hemmafruar vila upp sig en gång i tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *