Some image

Skyltsöndag #413

Söndag igen med BP:s Skyltsöndag

Måndagen kom och grannen Thomas och jag snackades vid, varken tisdag eller onsdags gick inte för promenad, torsdagen vart bestämd. Onsdagskväll ringer T, vi ställer in det ska regna. Vaknar upp på torsdagen och tittar ut vid 5 tiden, det är ju -3 och nyfallen snö på en 5 cm. Lägger ett messenger. Ska vi inte chansa, jag ser att regnet kommer 14:00? Regnar det så byter vi APP 🙂 Han ringer senare och svarar: Vi kör. Jag värmer på korv och packar ryggsäcken rätt fort.

Vi ville ut på Hörningsholmen med ön Långharsholmen strax intill och ön Sälsternara utanför. Finns det skyltar här tro?

Prickarna visar hur vi vandrade, med totalt 8743 steg.

På Långharsholmen sydliga spets stod denna skylt, nu är det inga boskapsdjur vintertid här, de kommer med färja i maj.

Nu kommer vi till ön Sälstenarna, klart det fanns skyltar där med 🙂 Fyren var märkt med namnet Litus. Den är utsatt 2022 av Norskt fabrikat. Googlade och såg de hade flertalet utsatta längs Sveriges kust.

 

Vi lånade fyren lite bara, packade upp medhavd matsäck. Grannen vart riktigt imponerad av min uppvärmda varmkorv i termos 🙂 Han hade hoppat morgonfikat när jag stod på. Som vanligt plockar Thomas fram den obligatoriska kexchokladen. 

Nu fortsätter vi mot Hörningsholm, kommer in bland bryggor och sommarstugor.

Ni uppmärksammade förhoppningsvis kanalen på kartan? Det är inte alla om vilat och spanat ut över Engelska kanalen inte 🙂 Så här byggdes det av så kallad ribb så fartygen kunde lägga till vid kaj.

Vi kommer fram till nästa plats.

Här har det legat ett sågverk mellan 1882-1930. Hörningsholms Sågverk

Vi fortsätter på ön.

Klart Admin ska vara med, vart ska sleven vara om inte i grytan 🙂 OBS! Isdubbar är alltid på plats vid vandring på havet vintertid. Fotograf: Thomas Engström.

På en björk ser vi nästa skylt sittandes:

Lite till på ö:ns stig, alla sågverk hade förmodligen en kolmila. 

En bänk har kanske spolats iland här (egen teori) 

Nu kom vi till sydspetsen på Hörningsholm. Precis när vi kom hem tillbaka på gården kom regnet. 

En bild från Märrgård ut över havet (mittemot) där jag var och firade påsk (fredag) med Lill Plutten & familj. Fyren på bild där vi fikade på ön Sälstenarna. 

Vi som brukar delta finns i denna lista från BP:s Skyltsöndag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 svar till “Skyltsöndag #413”

 1. Toppenskyltning och från ett ställe som jag inte skulle ha förväntat mig en endaste liten skylt. Där fanns ju hur många fina skyltar som helst och dessutom Engelska kanalen! Bara det!
  Tomtanken-skylten fick mig att le stort …
  Tack Åke för trevlig skyltsöndag här inne hos dig igen!
  God fortsättning på påskhelgen!

  • Tack så mycket! Ja tanken var det ju hål i 🙂 Nu gick vi bara stigen åt ett håll, den var uppmärkt. Vi antar att det finns mer skyltar där ute och detta bäddar för ett återbesök bara snön försvunnit men då blir det med båt, jag måste undersöka sågverket mer också. Min morfar jobbade på några sågverk på Alnön, men tror inte på detta.

 2. Underbara träskyltar å vilken ynnest att ha vänner/kompisar som man kan uppleva naturen tillsammans med……å vad gäller matsäcken så var den verkligen imponerande, inget viktigt glömt å t.o.m. kexchoklad, suveränt!

  • Tack så mycket Bloggbroder! Alltid roligt när man har likadana vänner och intressen och vill utforska närområden med 🙂 Det var bara räksallad jag inte hade hemma och kunde packa ned…

 3. Sista bilden vilken vacker blåfärg♡
  Skönt att ni hann hem innan regnet kom. Det där med att byta app….det praktiserar jag också. Ha en fortsatt trevlig helg!

  • Tack så mycket LillaSyster! Jag var bara tvungen att ta med utsikten från rakt över 🙂 Vist är det bra att kunna byta app? Helgen ska fortsätta i lugn och ro. Vi kör på +8 grader idag 🙂

 4. En sån mysig utflykt och fint dukat för fikat. Det är smart att ta med varmkorv i termos.
  Så Engelska kanalen finns även där? Du kanske minns att jag har skrivit om den på min blogg och visat bilder från den utanför Harads, Edefors?
  Vilstammen..så roligt skyltning och tomtanken. 😀 Ser också att vilstammen funkar bra! 🙂

 5. Ytterligare en härlig vandring och skyltar – ja, dom hittar man överallt. Precis som jag envisas med att påpeka;-)
  Gillar namnen Vilstammen och Tomtanken – väldigt fyndigt. Älskar dina selfies. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Tänker på din sjukskrivning. Jag menar utan den hade du troligen aldrig vandrat till dessa öar under vintertid utan troligen tagit båten dit under sommaren.
  Sedan är jag otroligt impad över korvar i en termos. Vilken idé!!! Å allt annat du tagit med dig – proffsigt. En sådan smart promenadkompis är ju guld värd:-)
  Tusen tack för din himla fina skyltning. Stort tack för länken också:-)

  • Dom här vandringarna jag/vi gör betyder så mycket för min rehabilitering ute i naturen. Här läker jag bort från all stress & måsten, sedan det här med att balansera styrker min kropp, styper jag eller ramlar här då är det ganska kört. Thomas är värd mycket, jag skulle aldrig vara här ute för mig själv än. Skyltar finns överallt eller så dras dom till mig 🙂 Tack BP!

 6. Jösses så många skyltar du hittat! Å vilken gofika ni hade med er ut, mums med korv och bostongurka.
  Sista fotot ut över havet,wow så fint!
  Ha en bra start på veckan!

 7. Just ja, glömde ju!
  Nej, tänkte inte att se vad de fina båtarna hette som låg där i Saltsjöbaden, din kompis båt kanske var en av dem! Det var en sån fin dag både igår och idag!
  Ha det fint!

 8. Men du Åke linslus! Nu slår du oss alla andra skyltare med hästlängder! Vilka omgivningar du har, och så finurliga skyltar längs rutten! Du hade kunnat spara många skyltar till kommande veckor, men då hade du ju inte haft anledning att ta en ny tur med polaren och varmkorvarna. Får jag föreslå en repris i vår när muuuu är på plats, älskar kossor!
  Du vinner veckans skyltpris! och bästa skylttexten är TOMTANKEN, hahahaha

 9. Inte ofta en Åke får kallas för linslus 🙂 Jo promenaden ute på dessa ö:ar vart riktigt lyckad. Men djuren på plats kommer, jag lovar 🙂 Tack så mycket Paula för den kommentaren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *