Some image

Skyltsöndag #416

Nu äre söndag igen och naturligtvis fyller jag upp med skyltar till BP:s eminenta Skyltsöndag

 

Igår som på lördag lämnade jag nästan isen och havet faktiskt, gjorde bara en hund promenad med mycket vackra bilder tagna bort till bäcken. Vi skulle nämligen in till stora staden Sundsvall och rulla hatt. Snälla dottern skjutsade in os till fruns kusin Inger som fyller år idag (söndag) Grattis Inger! Nu är vi i stora staden Sundsvall. Första bilen man ser, och min svåger Micke poängterar: Jaha och nu är kameran beredd 🙂 KRIS har en fin organisation i staden.

Kenta & Inger bor precis bredvid en tunnel vid Skolhusallén. 

På väg ut på stan, promenaden gick igenom ”Ja, Nej, Vet ej” parken fick Micke Lindahl agera fotograf efter lite tjat. Ja kravet vart att han ville bli omnämnd som fotograf i Bloggen.

Jag vart lite efter flocken eftersom jag ville dokumentera lite här och där… ja men gå igenom city och inte få några skyltar betraktar jag som grovt tjänstefel.

OBS vi skulle nu inte hit.

Vi skulle till Violettas & Gunnars restaurang: Min fru fyllde nämligen år igår, HIPP HIPP HURRA! Så G hade dukat upp med Svenska flaggan och bytte ut till en vackrare ljusstake till dagens ära. Margit och elegante Gunnar diskuterar förmodligen vinvalet här 🙂 (namnbrickan får agera skylt och Svelanders bil i bakgrunden) 

En annan gjorde valet rätt snabbt, vilket jag ångar… …detta öl smakar blommigt. Nu var det sista försöket.

Själva middagen dokumenterade jag inte utan jag fick springa runt bland grannarna och ”skrika ut” vad jag åt efter hemkomsten (inget skulle ut på ansiksboka) Däremot hade jag ju fotografen Micke Lindahl med mig som assistent. Denna plats är obligatorisk vid besök i city. Stadshuset i bakgrunden till höger.

Ännu en gång försöker jag få med mig denna skylt hem, men den är för tung 😉  Fotograferat av Micke Lindahl. 

Nu önskar Nacka site alla en glad och trevlig Valborgsmässoafton.

Det finns andra som är med i denna skyltutmaning, de finner ni här: En lista från BP:s Skyltsöndag

14 svar till “Skyltsöndag #416”

 1. Vilka roliga skyltar ni har i Sundsvall!
  Gillar valet av väg, men bäst är Snyggast i stan!
  Roligt att se lite stadsbilder från din stad också. Åkte igenom den i februari, men stannade inte till.
  Grattis i efterskott till hustrun.
  Trevlig Valborg!

 2. Wow vilka skyltar =)
  Du får fixa fram bättre verktyg eller träna mer så att du får med dig skylten hem=) Ha en bra sista april!

 3. Härligt , humoristiskt, fina skyltar. Du får nog ta vinkelslipen med dig nästa gång ni besöker stan…nog måste du ju få hem skylten Vackrast i stan med dig, på något sätt. Grattis till frugan också! En fin oxe är hon…liksom någon annan som skriver det.
  Trevlig Valborg!

 4. Först: Stort grattis till frugan å allt gott för framtiden!
  Sen var det ju roligt skrivit av dig lille humorist där….de där ja/nej/vet ej skyltarna har jag också fotat nån gång å jag håller med dej att NEJ kommer alltid först sen får man se….
  ”Dagens mys” var mysigt, höga kusten ölen är god tycker jag, men bäst denna gång var ”snyggast” skylten, en sån måste man ju bara fotografera sig med, synd bara att du inte fick hem den. Å andra sidan, du är ju en händig karl, bara att snickra på!
  Ha en fortsatt fin helg!

 5. Ett stort och hjärtligt GRATTIS till din fru på födelsedagen:-)

  Hahaha! Vilket otroligt skojsigt inlägg! Du har helt rätt, besöker man ”storstan” är det ett måste att ta bilder, och det är precis vad du gjorde. Onekligen är du snyggast i stan, ingen tvekan. Någon gång ska du nog knycka skylten. Jag menar kan tyska turister montera ner älgskyltar vid motorvägen så borde du ju kunna göra likadant med ”snyggingskylten”;-)
  Den där ölen verkar du då inte gilla – hahaha;-) Å du, Brödernas har vi här i Täby också. Kan inte rekommendera stället trots att det är ”kändisar” som inte är kockar som äger stället. Burgare som burgare…

  Ett toppen inlägg:-) Tusen tack för det och länken:-)

 6. Heja! Snyggt skyltat och med mycket humor. Gillas! Passar förstås också på att gratulera din fru på födelsedagen- Hurra!!!
  Väldigt roligt med en tur till Sundsvall. (Har i helgen dotter med barnbarn på ”landet” strax utanför Timrå. )
  Vad gäller ”Brödernas” sprider de sig som Mc Donald´s. I Stockholm finns de i snart varje kvarter.
  Önskar dig en fin första maj- Ha det gott-

 7. Roligt att få hänga med till Sundsvall och på kalas.
  Bra av Sundsvalls kommun att renovera tunneln till en konstupplevelse. Konsten är viktig i stadsmiljön.
  Jag gillar ”ja, nej och vet inte”- skyltarna. 🙂 Ser att du är en nej-sägare den här gången. 😉
  Även om ölet smakade blommigt så har flaskan en snygg etikett.
  Ah, gillar skylten ”Snyggast i stan” och är imponerad över Stadshuset i Sundsvall.

 8. Snyggast i stan. Jojomen det finns skyltar för allt och det ser riktigt vårlikt ut i Sundsvall. Här är det inte det kan jag säga. Snön verkar aldrig gå bort och igår blev det ingen majbrasa för Kinabror och mig för det blåste isvindar och ingen brasa i närheten ens. Stannade inne i värmen istället.

 9. Grattis till hustrun där, härligt att bege sig ut på restaurang för firande, det händer ibland här också, trevligt trevligt.
  Såklart man måste ta bilder också, fina foton blev det ju med, grattis till det också.

  Ha nu en fin 1-Maj Åke. 🙂

 10. Tjena linslusen, så härligt när du bjussar på dig själv till skillnad från de flesta andra som bara toknekar till någon bild överhuvudtaget, gäller även min familj. Bara tvååringarna som glatt poserar, undrar hur länge. Himla fina skyltar fick du med, klart att vi som är skyltsamlare hamnar på efterkälken nu och då. Och grattis till frun som fick betjänas av en så stilig hovmästare, där fick du konkurrens! (jag menar av hans fina uniform)…
  Blommigt öl, nej tack, men etiketten kanske var värt en flaska i allfall! Alltid suveränt och alltid med humor, tack Åke

 11. Verkligen roliga skyltar i min barndomsstad. Kul att få se lite bilder därifrån och även på dig. Toppenbra bild tagen på KRIS för den är iögonfallande. Kul med dom första 3 skyltarna 😉

  Grattis till din fru i efterskott. Vilket fint ställe ni åt på, såg så festligt ut. Kul att ha en fotograf med sig så du kunde få komma med på bild och visa upp skyltarna själv. Vilken kul skylt att fota sig vid: Snyggast i stan.

  Då önskar jag dig en toppenfin onsdag
  Hälsning från Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *