Some image

Skyltsöndag #420

På självaste Morsdag går vi på, naturligvis grattis till alla mammor.

Nu får ni bli tvåa i BP:s Skyltsöndag

Jag startar skyltandet med fredags ölen, fångat i en slänt, dvs släntölen 🙂 Drycken nedan  hänger ihop. 

Båten Frej gick i mitt distrikt och har en egen historia: Enigt uppgift var den byggd 1898, har måtten: 13,34 x 3,28 x 1,63 m. 

Den gick för ångmaskin fram till 64 då den ersattes med en dieselmotor.

Jag plåtade den när den låg upplagd på kaj strax söder om Sundsvall året 2010. Nu för några år sedan gick den till skrot (jag bevittnade resan på lastbil)  och maldes upp eller ner…  så nu har jag dessutom ölat upp Frej 🙂

Jag kom just till mågen Henke, där han klistrade upp något på sin traktor.

Klart jag håller med 🙂 

Nu du BP!!! Vad tycker du? 

Eller föredrar du i fullt dagsljus så ser du ju rosten på eldkorgen 🙂 Kompisen Andre har designat och byggt och skurit ur den själv i 3 mm plåt.

Idag har jag varit med på ko släpp. Ko nummer 1482 kom tidigt ut 🙂 

Ko nummer 1383 står och studerar viken filur jag är 🙂 Trotts att jag hade cowboyskor och piska… Fullständigt reportage får bli imorgon till Glad Måndag 🙂

Färskaste bilden idag klockan 14:54, man tar buss 74 upp till mig på norra ön (på väg hem från ko släppet plåtades  jag skyltarna) 

 

18 svar till “Skyltsöndag #420”

 1. Åh, jättefin eldkorg i rostig plåt.
  Härligt med kosläpp och glädjande för korna att få komma ut.
  Ser att det grönskar på sista bilden och det gör det även här.

  • Jo jag föll för eldkorgen 🙂 Jo det är roligt att se djuren komma ut, nu hade grönska kommit hit till os på denna breddgrad så då var det dags att släppa ut dem. Jag vart kontaktad i veckan och jag kunde bara söndag. Vi har völ haft likadant klimat senaste tiden. Vi har väl bara en 42 mil mellan oss 🙂

 2. Jättefin eldkorg, ett riktigt mästerverk!
  Kosläpp är härligt att se, alla dessa ystra på grönbete! Jag skulle också hoppat och skuttat om jag varit inlåst hela vintern
  Trevlig söndag på dig!

  • Tack Gerd! Det är alltid något speciellt att släppa ut djuren, jag vet inte vilken gång i ordningen det är. Lina (hästbonden) och jag kompar bra ihop 🙂 Andre han kan han 🙂 Att skära med laser kräver vissa kunskaper som att vara stadig på handen.

 3. Skoj att ångbåten Frej får leva vidare i form av en öl. Den hade rätt alkoholhalt om jag får säga så;-) Var den god?!
  Boobies make me smile – hahaha! Vet inte varför jag tänker på ”metoo”-rörelsen här. Älskar dekalen, mest för att den inte är ett dugg PK:-)
  Det rostiga konstverket är helt underbar. Vilken konstnär din kompis är. Bara synd att han inte skapade ett verk med Arctic Cat;-)
  Varför ser kossor alltid så skönt dumma ut?
  Kul med en buss som kör dig till dörren. Bra att veta när du blir gammal;-)

  En härlig skyltning med extra plus för den rostiga skylten:-) Tusen tack för den och länken:-)

  • Tack BP! Nej ölen var inte god, jag köpte den för lite skojs skull och tänkte just på bogseraren Frej då där jag stod och valde inför fredagens tillställning. (jag drack inte ens upp min flaska) Jodu Andre han kan verkligen, jag retar dig på märket bara Jag själv åker ju Lynx själv. Hmm… kossor är ju av ett vist… törs jag svara mer Det var väl jag som stod och hindrade dem i första fållan att springa ut i den fria delen. Denna bonde (4:e generationen) gör alltid så. Busslinje 1 går ut från Sundsvall sedan får man byta i centrum till linje 74 som för dig runt på norra. Har väl ca 150 meter till denna hållplats. Jag tror jag åkt buss 3 gånger hem sedan 1990 när jag började mitt bygge.

 4. Rejält konstverk där, fint.
  Kosläpp har jag väl aldrig varit på vad jag kan minnas, om man bortser från min barndom i Kvänum på somrarna, korna var redan utsläppta när vi kom då, men de gick lite ut och in som de ville där emellanåt.
  Fina bilder här, tackar för detta.

  Ha det bäst nu Åke.

  • Tack Micke! Här var det så att bonden fick vänta in mig tills söndag, lördag kunde jag inte ställa upp. Jag har varit och hjälpt till på denna går sedan början av tidigt 90 tal.

 5. Många skyltar här och bra skyltar också, varierat utbud kan man lugnt säga. Släntöl, boobies, haha, kosläpp och Frej med mera. Det är roligt med kosläpp, tittar in till dig imorgon på Glad måndag.
  God fortsättning på morsdagen!! Rosorna är till din fru, förstås!

 6. Snyggt skyltat! Blev törstig när jag såg ölen! Fint att Frej får leva vidare som öl 😉 Snygg eldkorg!
  Kossor är jag lite rädd för, i alla fall när jag var barn och fick följa med farfar till ladugården där han jobbade, de var ju så stora! Men så underbart med kosläpp, det skulle jag vilja se någon gång!
  Å tack för mors dag hälsningen!
  Ha en bra start på veckan!

  • Tack och varsågod Susjos! Jo man ska ha respekt för kossor. Den största här väger en bra bit över 500 kg, den stoppar man inte så lätt när den kommer springandes och är yr av glädje. En gång kunde jag inte delta, då fick bonden ta min plats och blev nedsprungen med ett armbrott som resultat. Hur kan en bonde jobba med bruten arm som nu vart gipsad förstås. Jag vill minnas att jag var och besökte honom med en present… som plåster på såren. En gång sprang dom rätt igenom kabeln/stängslet och detta var den jobbigaste biten att lösa med att samla in dem från skogen. Jag tror säkert att vi höll på 5 timmar extra i extrem värme. Detta utsläpp gick bra, vi gjorde det på en 4 timmar ca. Det var bara en som var tjurig at gå ut från ladugården. Men det är verkligen en lycka att se dem skutta runt för första gången speciellt för de nya som ser världen för första gången. Så det gäller att samla in dem alla både stora och så liksom.

 7. Muuuu sanoo lehmä! I Finland alltså, låter nog ungefär lika här. Kosläpp är så kul att få vara med om, kossorna får glädjefnatt. I sundborn hade dom grissläpp förra helgen, kunde tyvärr inte närvara, men såg foton, såå kul. Det första de gjorde var att kasta sig i gyttjepölarna på åkern! Så fina skyltar som vanligt hos dig, och ölen skulle jag inte tacka nej till!

  • Jodo kossera har säkerligen samma språk. Grisläpp har jag aldrig sett, morfar hade två minns jag när jg vr liten. Däremot hade grannen två stycken som rymde hela tiden, Margit & Kerstin hade han döpt dem till. Tog man rätt gris där på vägen i en snara och ledde hem den gick det bra, tog man fel fick man snara om… och det kunde vara lite cirkus ja 🙂 Jag vill minnas att han började med pålarna för räcket med en meter och det slutade med att stolparna var på var 10 cm.

 8. Det var många år sedan jag såg ett kosläpp. Det var på den tiden jag var barn och vi hade 8 kossor i ladugården. Alla kände jag väldigt väl och dom var goda mjuka vänner. Kossor är underbara djur och att få sitta på gärsgården och titta när dom kom ut var alltid väldigt roligt och spännande. Oj så dom hoppade och spratt och råmade och rullade sig i gröna gräset. Glömmer det aldrig. Jag hade en fin barndom b land djur och människor. Visserligen frös jag mycket för det var så kallt på vintern och långt till skithuset var det och snöstorm. Här har varit hemskt väder med kyla och storm. Min födelsedag firade vi minsann inomhus. Sonen som kom igår ända från Skåne för att fira mig fick tillbringa hela dagen på toa med att laga vattenpumpen men nu har han med hjälp av mina duktiga bröder fått till den tack och lov.

 9. wow vilken skyltsöndag!
  Så skönt att korna har fått komma ut på grönbete nu.
  Eldkorgen är så snygg!
  Ha nu en bra start på veckan=)

 10. Man blir lite ölsugen när man ser första bilden, låter ju göttigt…..
  Häftigt med gamla grejor typ båten, men frågan är om den inte skräpar ner i längden?
  Vi får hoppas att inga ”rödstrumpor” läser den där roliga dekalen om ”boobissarna”…. 🙂
  Tack för underhållningen!

  Ha en fin vecka

 11. Rostskylten var jätteläcker, älskar sånt. Om du gillar pilsnersmak, testa Mellerud, standardsortiment på bolaget. Perfekt öl till sillen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *