Some image

Skyltsöndag #424

Möt upp mig på Arlanda om det funkar fick jag höra, bil, flyg eller tåg kom kom jag på… tåget blev valet och passar naturligtvis att samla på mig storys till både ”Hoppa På Tåget” & till  BP:s Skyltsöndag

Tog ut en semesterdag och begav mig till Sundvall Central. Man vad??? Skulle jag inte få åka???

Tåget från norr skulle dyka upp och avgå 09:02. Sundsvall är en liten knut faktiskt. Tåg Söderut, tåg Norrut och tåg mot Östersund, det ni 🙂

Tågen går inte så fort söderut fastän det heter snabbtåg. 

Jag letar ju hav också till lördagens utmaning… i Gävle lyste då inte flitens lampa 🙂 

Väl framme var det ju ingen konst att hitta 🙂 

Hissar fanns också 🙂

 

Framme står en liten Alnöbo och kliar sig på flinten 🙂 Men på informationen vart jag mycket väl mottagen: Tjena mannen vad kan jag hjälpa dig med? Annat var det då jag skulle tillbaka (den kvinnan jobbade då på helt fel ställe) 

Vet ni vad utbildningsledaren sa vid första fredagen året 1979 ? -Ni får inte åka em första helgen, och ni från Norrland kan ju roa er med att åka rulltrappa på utrikes. Vi skulle väl präntas och övas med att bo bland flygplansbuller. 

Jag tänker tillbaka lite på min utbildning 1979. Utbildades till flygplatsbrandman här ute. Det gällde bara att parera mellan alla flygplansrörelser hela tiden bland alla gator som alla taxibanor och X eller Y. Kommer ihåg: Jag ropade upp till tornet att jag ville passera vid en plats, nej du där är du inte fick jag till svar 🙂 Fick man läsa på i boken/kartan vart man var 🙂 Hon i tornet såg ju mig såklart, hon lade tillslut till -Du är på södra x:et

Här under fick man lära sig övningsköra brandbil, mitt fordon stod det inte Carrier på, utan antingen 106 eller 110 på sidorna.

En brandstation ligger alltid mitt på en bana. På 30 sekunder skulle vi vara påklädda när vi lämnade tröskeln i brandfordon (även om vi så satt i bastun efter en fysträning som var 4 dagar i veckan) eller spelade fotboll eller innebandy. efter 90 sekunder skulle vi påbörja släck insatts, som tex vid banändens slut. Detta övades det hela tiden på. Klev man ur sängen på natten klev man i stövlarna med byxorna klar, brandjackan satt på bestämd plats på ryggstödet i brandbilen liksom hjälm och handskar.  

Nu kommer min date kanske med Eurowings 🙂 

Jag träffar Flight så länge 🙂 

På väg hem.

Jag kommer jus på varför jag bor på lugna Alnön, där bussarna kanske går… en går runt åt södra ön och den anda runt norra delen. Vårat terminal har plats för tre bussar, det ni 🙂 

Och se som bara mitt tåg hem INSTÄLLT. Gissa hur många som stod och fotade denna information… 

 

 Tur att det bara är 18 viktiga minuter till Uppsala 🙂 

Jag längtar hem till Alnön 🙂 

Men jag träffade en del trevliga människor under resan, som tex en dam som bott 50 år i Frankrike och skulle hem som alltid på somrarna, hon skulle stanna längre i sommar med att fira hennes lillasysters 70 årsdag, hennes Hälsinge modersmål gick det inte ta miste på, väskan hennes var tung eller blytung, jag erbjöd mig både lyfta av och på där i Uppsala. Hon berättade att den stora resväskan innehöll bara goda ostar från södra Frankrike. Hon skulle till Långby, jodå det vet jag var det var, har vänner som också har sommarstuga där vid Dellen sjöarna. När jag sitter där för en macka får jag syn på trevliga Nataly, hon ska också till Alnön, till en plats som ligger 3-4 km från mig. Hon hedrar sin fina farmor med en tatuering 🙂

Nu till andra deltagare i denna skyltutmaning, klicka in här: En lista från BP:s Skyltsöndag

14 svar till “Skyltsöndag #424”

 1. Det är fantastiskt hur du lyckas berätta långa historier i samband med att ha skyltsöndag med passande skyltar, imponerande broder!
  Gillar skarpt första skylten (målningen) vid rälsen, snygg färgkombination.
  D var ett spännande äventyr du varit ute på å tänk så mkt trevligt folk du träffat, men du är ju en väldigt trevlig å social person så……sen gör du dig väldigt bra på bild också, ser alltid glad å finurlig ut!

  Ha en bra vecka!

  • Tack Bloggbroder! Jag övar mig på att bli författare då jag blir stor 🙂 Jo jag är social och typiskt pappa för dig att träffa på människor sådär. Nu tog jag inte med alla jag växlade ord med… jag fick ett fint visitkort av ett par också från Härjedalen. Raderna hade blivit full 😉 Glad och finurlig *TOKSKRATT* Jag är bara mig själv.

 2. Ytterligare en så fin berättelse av dig:-) Så du är också flygplatsbrandman. Det var otippat, eller kanske inte. Det sägs ju att brandmän både är långa och snygga så…:-) Mycket vi lär oss om dig och inte minst om hur en brandstation på en flygplats fungerar. Det du skriver har jag aldrig tänkt på.

  1979 var det ju betydligt lugnare på Arlanda än vad det är nu, men skämten om rulltrappan var bra, mycket bra:-) Bra var även dina skyltar. Å vem fick du muta när du poserade med Flight;-)

  Tågtrafiken i Sverige är ett dåligt skämt och har så varit i många år. Inget man gör nåt åt. Inte för man inte vill, utan fört att hela systemet är så föråldrat att man inte KAN göra nåt åt det längre. Trist men sant.

  Skoj med sällskap på tågresan. Då går tiden fortare. Är förvånad att du inte ”tiggde till dig” en av ostarna – hahaha:-) Ett härligt inlägg med roliga bilder och skojig text. Tusen tack för det och länken:-)

 3. Flygplatsbrandman ja, i 345 daga också. Den flygplats man tjänstgjorde på skulle man också kunna X antal passagerare, bränsletanks volym, alla nödutgångar osv. på de plan som trafikerade flygplatsen. Det var prov på det. Arlanda var jag bara en månad på sedan vart man stationerad, eller så kunde man söka flygplats. Det var ju x antal gubbar som ingick i tjänstgöring. 1979 var det 1 rörelse i minuten kommer jag ihåg, nu är det väl betydligt tätare med tre banor. Ja tågtrafiken ja skämtar du eller… det finns mer än ett spår på rälsen/ banan ja. Du jag bara log när Flight passerade och jag klev naturligtvis fram och bad att få en bild 🙂 (jag fick 4 st) Tack för fin kommentar BP!

 4. Vilka härliga skyltar du har hittat, och en härlig historia om din tid på Arlanda! Ja, tågtrafiken är verkligen inte bra nu, fick vänta en halvtimme på pendeltåget idag, då flera tåg var inställda.
  Snyggt skyltat, inte minst tatueringen ”Kram farmor”, den gillar jag mycket! 😉
  Ha det gott!

  • Tack Susjos! Arlandatiden var kul. Jag har ju berättat om den där 747 motorn som kördes hela natten bredvid våran kasern… det var inte din man i alla fall som stod bakom 🙂

 5. Roligt att få hänga med på din resa och få veta att du varit flygplatsbrandman.
  Nog var de lustiga när de skulle ha er från norr att åka rulltrappa en hel helg. 😉
  Bra svar på frågan på skylten, ”vad har du längtat efter?”.
  Klart du ska vara med på bild tillsammans med Flight.
  En hel resväska med franska ostar hör nog till ovanligheterna.

 6. Damen skulle vara här ända till september, hon kanske inte klarade sig utan ost 🙂 Vi från norr var väl byfånar som vanligt 🙂

 7. Svar: Du som älskar sötsaker hade ÄLSKAT den semlan. Förutom wienerbrödsdeg bestod den av grädde, jordgubbsskivor och vaniljgegga. Min man som älskade ”custard” (vaniljkräm) hade köpt semlan direkt. Jag avstod. Det är så himla jobbigt att ”peta bort” allt man inte gillar;-)

 8. Du har verkligen berättandets gåva i dina vener! Alltid lika kul att läsa och titta på alla foton och bilder. Fantasin är det inget fel på , inte leendet heller, är det du till vänster eller höger?
  Suverän skyltning som nästan kom i skymundan för alla nättroll….haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *