Some image

Skyltsöndag #428

Mitt i semestertider rullar BP:s Skyltsöndag på.

Jag bjöd ut frun på middag. -Du får väljs vad du vill på Shell Select. Tror ni hon gick med på mitt erbjudande? 

Nej här fick man åka till Lörudens Restaurang.

Det finns mycket annat att beskåda sig med också.

Man undrar hur många ton fisk Olivia har dragit upp i sina dagar. Här ligger hon bland alla fiskebodarna

Fruns mormor och morfar har sina rötter här ute. Morfar var yrkesfiskare på somrarna och stuveriarbetare på vintern och samtidigt drev de ett litet jordbruk. Varför svärmor blev snudd på 102 år berodde på att hon var uppväxt på fisk sa hon många gånger.  

BP det finns en liten kran här i hamnen. Spakarna och två detaljer som sitter vid kroken känner jag allt igen 🙂

Oj vad jag stått och tillverkat detaljer på lego just till Hiab kranar i mina dagar. 

Tror ni det finns björn här ute? Nejdå platsen heter bara så. 

Nu önskar jag er alla läsare en fortsatt trevlig och skön söndag 🙂 Själv ska jag lägga ut 4-5 nät under dagen, och se vad havet har att bjuda på. 

 

24 svar till “Skyltsöndag #428”

 1. Åh.. så underbart härligt att se mina hemtrakter från där jag är uppväxt 🙂
  Löran hade förr ett annat härligt ”Mat/Fika” ställe som låg vid Museet, där hade jag och min Pappa tradition varje år på skolavslutningen, Det var inget sommalov utan att åka dit!! Där åt man oftast (jag iaf) Gravad alt rökt Lax eller Sik mackor med dryck till. (Dom hade fullständiga rättigheter) Men på den tiden var jag för ung att köpa exempel en god öl.
  Det var väldigt speciellt att få åka dit..Men även så finns en sten labyrint vid bilparkeringen som oxå tillhörde traditionen att gå runt i den!

  Hoppas maten smakade toppen hos Sillmans?

  Härliga skyltar och tillhörande bilder på omgivningen 😀

  Trevlig Söndag! 🙂

 2. Aha så trevligt att du är uppväxt där, vilken lycka 🙂 Ja vi känner ju båda några ur familjerna Block & Klöver 🙂 Just ja det andra matstället som serverade hur stora och goda sik mackor som helst ja, det glömmer man aldrig och den fina gamla miljön man fick sitta i. Labyrinten har jag provat för några år sedan. Det är fint vid fyren där till vänster på klipporna. Vad jag tyvärr aldrig besökt är Brämön, jag har bara seglat förbi där ute. Maten som finns där nu på Sillmans är inte min typ… men det var inte jag som valde. Men om jag svarar så här: Jag mins inte vad jag åt förutom förrätten som bestod av Lörans löjromstoast (den var super) godaste jag smakat 🙂

 3. Gillar sista skylten med ”Björn”, så heter vår yngsta son nämligen! Fint att bjuda frun på restaurang, skönt att hon slapp Shell select 😉
  Hoppas du får en fin dag, och inte så himla kallt! Själv ska jag krypa ner i sängen efter en natts jobb, min skyltsöndag kommer ikväll!

 4. Vilka skyltar du alltid hittar i din närhet på alla möjliga utflykter, att du sen kan berätta ett å annat om dem gör det hela fulländat!
  Gillar framförallt skylten om att man kan få låna båtplats, tänk vilken skillnad än att bara förbjuda saker!

  Hoppas maten blev till belåtenhet för både frugan å dej, ha en fin söndag!

  • Tack så mycket bloggbroder för den fina kommentaren 🙂 Det är en sådan som du som sporrar en. Vänligheten står en Norrlänning nära hjärtat istället för att förbjuda saker. Jag tyckte väl maten var sisådär men det var frugans kväll. Men löjromstoasten var superb, jag fick allt ett snack med kocken serru 😉

  • Tack Klimakteriehäxan! Klart det får ett eget inlägg, bara atmosfären som naturen och havet o la la 🙂 Jag har varit på havet sedan barnsben. Vid 11 års ålder hade jag min första egna båt.

 5. Vilken trevlig information du delar med dig av om din svärmor och svärfar och om fiskebåten Olivia.
  Lycka till med fiskafänget!
  Kram, Ingrid

  • Tack så mycket Ingrid! Klart berättelsen skulle fram, frugan har ju tillbringat många somrar därute.

 6. Det är klart att frun ville bli bjuden på riktig restaurang och inte på Shell.
  Härlig skyltblandning som vanligt, jag blir aldrig besviken. Go on!

  • Tackar, tackar Geddfisch! Klart hon var värld att få äta där ute i den atmosfären 🙂

 7. Löruddens restaurang googlade jag. Vilket otroligt mysigt ställe. Maten var helt i min smak och priserna kan lätt jämföras med stockholmspriser faktiskt.
  Olivia ser ut att ha varit med ett tag, tänk om hon kunde prata. Otroligt trevligt med att tillåta båtar att lägga till på arrenderade platser. Det är då något man inte skulle se här, till exempel i Vaxholm…
  Kranen är läcker, som alla kranar:-)
  Hoppas du fångade en massa fisk som du troligen överlät till frugan att rensa, eller…? En av mina chefer var en hängiven fritidsfiskare. När han kom hem med massvis med bland annat gös lämnade han rubbet till sin fru för rensning – hahaha 🙂

  Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  • Ute på Lörudden är det fint. Tack BP! Jo tänk vad historik det finns i Olivia. Jodå fisk blev det, nu ska det rökas och stekas. Lill Plutten ville prompt att mamma skulle steka på en firre till kvällsmål fick jag höra vid hemkomst. Jodå frun rensade på en gång Trevligt att du gillade den lilla kranen. HIAB är ett världsledande märke ute i världen, startades i Hudiksvall.

 8. Löruddens restaurang ser ut som ett trevligt ställe.
  Generöst av dem att tillfälligt låna ut båtplatserna.
  Det var en söt liten kran i hamnen.
  Mm…när något ställe heter nåt med ”björn” då är det dags att bli lite misstänksam. 😉 Det kan vara så att det heter så av en anledning.

  • Jag har ingen historik ang namnet Björn, svärmor hade ju vetat förstås, jag vet att där fick dom ro ut och plocka bär syskonen som liten bara. Dom var vist borta hela dagar med matsäck förstås. Kommer båtfolket in till bryggan klart det finns plats att låna. Lörudden är en fin plats att besöka och mycket att titta på.

 9. Hoppas du drog upp många goa firrar! För några år sedan fick jag en ny granne, hon hade bott hela livet på en ö i Stockholms skärgård, åkt färja till fastlandet. Hennes pappa levde fortfarande på ”hemmet” han var nästan hundra, o självklart hade han varit fiskare. Hon berättade om godiset dom åt som barn, dom var i salttunnorna med sill och drog upp en firre med ben och allt och smaskade i sig. Huva…
  Ja du har Björn på skylten du, jag har Daniel på min idag! Hoppas frugan var nöjd med middagen du bjöd!

  • Det blev 14 sik totalt, men näten ligger kvar i havets djup. Tänk att på den tiden räckte det som godis.Ska genast titta till din Daniel skylt 🙂 Jodo frugan var helt nöjd med middagen.

 10. Gammal som gatan är ett uttryck min far hade när han berättade om vissa personer och det passar in på Din frus mormor… obs inte illa menat.
  Olivia ser ut som en gammal fin trotjänare
  Mat på Shell lät inte som nån höjdare tur Din fru fick bestämma ☺️
  Bra skyltat
  /åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *