Some image

Skyltsöndag #430

Det spelas fotboll lite varstans nu, det kan man ju se hos BP också. Men jag vill inte vara sämre, här sitter man och ”tittar” på fotboll under tiden man lägger in ett bidrag till BP:s Skyltsöndag 🙂 

Den här Lill Plutten har nu dragit på sig tröja nr 21 och gör sin första fotbollsturnering i sitt liv. Står helt fri och har precis signalerat för en passning, som tyvärr inte gick fram. Turneringen fortsätter, så håll ut tills på Glad Måndag. 

Övergår till skyltar jag fångade i början på veckan. Norrlands universitetssjukhus i Umeå är ett svenskt sjukhus som drivs av Region Västerbotten. Sjukhuset är granne med Umeå universitet och har också ett nära samarbete med dess medicinska fakultet.
Sjukhuset är det största i Norrland och bland de största i landet. Dess tre huvuduppgifter är att bedriva kvalificerad sjukvård, forskning och undervisning, så välkommen till en liten skyltvandring på nedre plan. Men icke att förglömma fuck cancer mitt i det hela.

Körde egentligen till fel entré, skulle till den södra. Viste inte vad jag fick in på GPS:en egentligen. Det finns 4 olika adresser till detta sjukhus. 

Hur som helst på väg in.

Det här behövdes verkligen. Jag vill tillägga att jag var mycket försiktig på vad alla bilder kommer att innehålla. Det här med att scanna in en karta, så förstod man hur stort denna byggnad var.

Förstår bättre om man använder äppelskrutt (Apple dator) 

Nu börjar B H L osv.

Vi tog vägen mot Y, Ab osv.

 

Och så vidare …

Jaha ja detta såg ju lovande ut.

 

Vi skulle ju vidare mot södra entrén ja…

 

Aha man fick ta andan en stund.

Nu börjar det närma sig…

Jaha hur var det med apple skruttet 🙂 

Gäller att hålla koll så man inte går runt bara… 

 

Qa Qb verkar vara mot rätt mål igen… 

 

Se nu vart det tydligen en trapp också… 

Hur är det Fylking bruka säga: ÄNTLIGEN.

Aha nu förstår jag varför man ska logga in, surfen kan aldrig ta slut.

Kanske man behöver vila av sig?

Annars kanske man ”hamnar” här. 

Äntligen ute 🙂 

Önskar er alla läsare/bloggare en fortsatt och trevlig söndag 🙂

 

19 svar till “Skyltsöndag #430”

 1. Så även Ni från södra delen av Norrland får uppsöka sjukhusvård i Umeå… aldrig tänkt på att upptagningsområdet var så stort, jag trodde i min enfald att Sundsvalls sjukhus gav lika samma vård så Er del av landet slapp köra så långt.
  Bra skyltat om än inte på grund av en rolig utflykt.

  Ser fram emot morgondagen bidrag.

  • Tack Åsa! Nej allt finns inte på Sundsvalls Sjukhus. Jag tog det hela som ett stöd också. Vilket var mycket uppskattat.

 2. Fotboll i all ära då det gäller ungdomar det gillar jag skarpt, jag hoppas Lillplutten tycke det var roligt att
  spela sin första turnering! <3

  Umeå sjukhus är ett Universitetssjukhus och är störst i Norrland, där finns många ingångar och även mottagningar samt avdelningar. Sundsvalls sjukhus är i jämförelse ett litet sjukhus. Allt som är mer avancerat skickas till Umeå då de har specialistvård. Detta minns man allt då jag körde Taxi med vanlig transport och jag körde även Bårtransport – Dvs istället för Ambulansen så skickade de en Taxi för patienter som behövde ligga ner och inte behövde sjukhusvård på vägen. Då de hade avtal med Taxi om fasta priser mellan Umeå Universitets sjukhus – Sundsvall.

  Du har fångat många bra skyltar inne på sjukhuset, vilket kan för många vara svårt att tyda dessa så det bara är bokstavs kombinationer. Men som tur är kan man ladda ner en karta till mobilen som gör det mycket enkelt att hitta där inne.

  Önskar dig och frun en härlig Söndag! 🙂

 3. Oj, så många skyltar och det verkar inte helt enkelt att hitta runt på Universitetssjukhuset i Umeå. Jag blir ju snurrig av alla skyltar så hur ska det inte vara att gå där? Men bra att man har löst det med en digital karta över byggnaden och så får vi hoppas att de flesta besökarna har sådana mobiler.

  • Ja exakt! Har alla en smartphone kan man ju fråga sig… Skyltarna satt nu rätt tätt. Det kanske fans stödpersonal om man stod och visade sig frågande ut också. Nu bantade jag lite skyltar motför vad jag fångade också, så jag såg mer egentligen 🙂

 4. Oj så många skyltar du fick med. Stort sjukhus, precis som här i stan med flera byggnader och ett virrvarr med kulvertar, hissar, trappor och många olika avdelningar. Tur att det är väl skyltat. Men sen gäller det att hitta tillbaka och ut till rätt parkeringshus eller att hitta bilen igen på de stora utomhusparkeringarna. Ha en fin eftermiddag!

  • Jo det var att hitta till bilen också 🙂 Nu for vi därifrån en stund och skulle tillbaka där i Umeå, då kom vi helt fel. Men efter lite tråcklande (tur man hade en fd taxi chaffis i bien) Efter vi åkt i en tunnel började jag känna igen mig 🙂 Så nu kan jag Umeå 🙂

 5. Härligt med sin första turnering, första av många hoppas jag…kul.

  Åke, de där skyltarna med alla bokstäver fick åtminstone mig att nästan bli åksjuk bara av att se dem, jösses säger jag bara.

  Fint skyltat oavsett Åke, där fick vi så vi teg. 😉

  Ha en fin eftermiddag.

  • Tack Micke! Jo, tror bestämt att Plutten fick blodad tand på fotbollen. Nu i sist matchen idag (jag inte kunde deltaga på) så fick han ett skott i stolpen 🙂 Laget van med 6-2 fick jag rapport på. Skyltarna var många så jag kunde bara inte missa att plåta lite 😉

  • Tackar tackar! Jo det gällde att hålla tungan rätt i mun. Beskrivningen/kartan vi fått var ju utsänd att följas frön Södra allen också… men det löste sig dessutom på utsatt tid.

 6. Nu behöver jag absolut en ”Deep brain stimulation”. Dessa målpunkter (de heter så) på stora sjukhus förutsätter att man är helt klar i huvudet och helst inte över 40 – typ;-) Så förvirrande. Bra att du visar skyltdjungeln från Umeås Universitetssjukhus, då vet jag att ”mitt” sjukhus i Danderyd inte är ensam om denna skyltning.
  Sedan skrattade jag gott när du la upp äpplet. Kommenterade nämligen hos LillaSyster för några minuter sedan. Hon hade lagt upp en fralla som hon hade tagit en tugga av. Kanske blir hennes fralla lika känt som Steve Jobs’ äppelskrutt;-)
  Så kul att LillPlutten spelar fotboll – sjumanna, eller?! Och 21 – var inte det Foppas tröjnummer? Då menar jag alltså ishockeyspelaren Peter Forsberg inte fotbollsspelaren Emil;-)

  Stort tack för en fin Skyltsöndag och länken:-)

 7. Tack BP! Jo det var exakt detta ”Deep brain stimulation” rummet jag tänkte på där i labyrinterna/korridorerna 🙂 Plutten kämpade bra och hoppas han fortsätter, när jag lämnade han i eftermiddag låg han i soffan och återhämtade sig. Det var 5 manna, med byten. Jag ska återkoppla varför tröja nr 21 satt på han. Den här Foppa du tänker på från Sundsvall (Emil) det är egentligen mini Foppa. Hans far lirade boll och lika så hans farfar som var den ursprungliga Foppa Forsberg från Sundsvall. Blanda inte ihop oss med ärkerivalen från ö-vik nu 😉 Jag kommer att komma med en skyltsöndag en sk tråd för nu har jag en massa tröjor att hålla reda på 🙂

 8. Sjukhusmiljöer har speciella skyltningar. Även om de verkar vettiga så har jag gått vilse i pannkakan flera gånger och fått fråga mig fram. Alltså nuförtiden. Förr klarade jag nog det med glans, men då var hjärnan bättre smord.
  Suverän skyltning dock, som alltid, intressant.
  Må väl!

 9. Haha, vilket konstigt språk ni har i Norrland, jag kunde inte uttala ett enda ord av det som stod på skyltarna. Vart hade vokalerna tagit vägen…
  Tror ditt sjukhus är större än det största i Dalarna, det här i Falun. Fast de håller på att bygga ut, uppåt, blir några våningar till som grädde på moset…
  Hoppas du kom helskinnad ut utan att ha vrickat tungan men hittat rätt dit du skulle! Ha en fin augustivecka, har kräftfisket börjat än?

 10. Alltså…kära nån….blir yr i bollen bara av att läsa skyltarna….det måste varit en pärs att ta/navigera sig fram där…hoppas du slipper eländet snart!

  Ha en fin vecka!

 11. Det var länge sedan, men nu tittar jag in en sväng.
  Här visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta, men skrattet tog överhand.
  Det blev för mig som läsare en underhållande vandring.
  ”Vart bär detta hän …” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *