Some image

Skyltsöndag #432

Inget stoppar mig från att delta från BP:s Roliga Skyltsöndag inte, dock döljer sig andra fotografer från bakom skyltarna denna söndag. 

Åke har med andra ord haft spioner ute på fältet och fått dem så lämpligt skickade till mig. 

Grannen Thomas har varit på semester och passerat:

Här ringde han och undra åt vilket håll? Jag varade: Åt andra hållet 🙂 

I början av månaden klämde min svåger ur sig att han antagit en utmaning att gå 1 miljon steg. Kan detta vara möjligt att gå 33.500 steg / dag i snitt. Den 17 augusti dök denna skärmdump upp med 30 485 steg den torsdagen. 

 

Som igår lördag  dök denna skylt upp: Vart är jag? O herregud tänkte jag ska man ut och leta efter honom också nu? Men å andra sidan verkar han vara nära sjukhuset kanske, eller förhoppningsvis då 🙂 

Idag via anstiksboka fick ja indikationer på att han var på promenad igen, jag ringde upp och vi pratade om ditten och datten och Åke gjorde en intervju i samma veva om hur han fötter mår och antal förbrukade skor som vandringsvägar och vart han var just då klockan 07:11 typ på morgonen, men jag lokaliserade platsen till där jag brukar fota och plocka vitsippor på våren, men jag har aldrig lagt på minnet en vandringsled just där. Nu var målet till 700.000 steg tills idag. Skicka en skärm dump när du snörar av dig dojjorna för idag tack 🙂 Sagt och gjort 08:41 dök bilden upp, och se på fasen 33 173 snittet steg idag med totalt 663 468 steg på mätaren totalt denna månad.

Häromdagen kom också en annan skylt tillsänt mig.

Lyssna på ljudet från denna bil just nu, jag frågade om det var Chevrolets Impala 1964 typ? Jo det stämmer nog svarade han. -Den passerar mig nu berättade han nu på söndagsmorgonen:)

OBS Raggare kan vara lite vulgära i sitt språk. 

Önskar er alla läsare och bloggare en fortsatt trevlig och skön söndagskväll.

Andra deltagare som brukar vara med i denna skyltutmaning, klicka in här: En lista från BP:s Skyltsöndag

24 svar till “Skyltsöndag #432”

 1. Det var annorlunda skyltar här och intressanta namn på platser. 🙂
  Oj, det var många steg, blir ju trött av att bara läsa om dem. 😉
  Men så snygg skylt Sjukhusskogen har.
  Ja, nog var det en vulgär skylt på bilen.

 2. Å så bra du har bloggdresserat dina kompisar. De vet previs vilka skyltar de ska skicka till dig. Jag tackar och tar emot – såklart. Ja, det gjorde du ju också:-)
  Sjukhusskogen var en annorlunda och kul hemgjord skylt, även om namnet inte är så inbjudande kanske.
  Å kompisen som ska gå sååååå många steg. Han påminner om min gamla chef Håkan som deltog i en stegtävling på jobbet. Han ville vinna den också, tävlingen alltså. Dessutom hade han för avsikt att också slå det individuella dagsrekordet. Så han traskade över 75 000 steg runt Stockholms gator. Japp, han hade såväl blåsor som ont i fötterna i en vecka…

  Tusen tack för din lyckade Skyltsöndag. Bra med kompisar som ställer upp:-) tort tack för länken också:-)

  • Japp man gör allt för Skyltsöndag 🙂 Bloggdresserat mina kompisar sa just Bull 🙂 Japp Micke ska klara 1 miljon steg denna månad. Vi får se om fötterna håller… jag tror att han inte berättar allt nu med endast 10 dagar kvar.

  • Tack Klimakteriehäxan. Jag tror jag gått max 18 000 steg på mina promenader i vintras du kanske har sett reportage om.

 3. Många roliga skyltar du fått till dig den här veckan.
  Aj, aj vilken träningsvärk han kommer att ha om några dagar om han nu inte är van vid att gå mycket i vanliga fall. Risk för hälsporre och benhinneinflammation…..Jag håller tummarna för att han klara sig utan de besvären.
  Önskar dig en fin kväll!

  • Tack LillaSyster. Jag tror inte han känner after alla krämpor han får… Han vill ju klara målet på 1 miljoner steg denna månad och det är ju bara 10 dagar kvar 🙂

 4. Bra med vänner som hjälper till med skyltandet på sitt sätt.
  Oj, måste man pina sig så..? som din kompis gör. Jag blir sluuut…

  Jodå, Åke, vi ska länka i Hoppa på tåget, vi har diskuterat detta Tove och jag och hörsammar alla som vill hoppa på. I nästa inlägg på lördag kommer länkarna.
  Ha en fin söndagskväll!

  • Tack Karin! Jo många vänner följer oss skyltare tex. Det är antagligen en vadslagning av ngt slag ang att man utmanar varandra till att gå 1 miljoner steg denna månad. Jag hoppas Micke kliver in och berättar det hela… eller jag kanske får till en story med dem alla till när målet är nått 🙂

 5. Hoppsan vilka vägskyltar de gör att man inte vet alls vart man skall åka, haha..
  Sedan detta att gå så många steg, klarar han detta gör han en stor prestation må jag säga! Men ack om han ej fått träningsvärk så bör han känna av benhinnorna och gissar på en del blåsor runt fötterna. Vill inte tänka på den dagen han gått klart detta maraton… Han kommer säkert känna en viss abstinens efter då han slutat gå sådana sträckor, han bör nog trappa ned långsamt för att inte få massvis med kramper! 😉
  Den fina skylten Sjukhusskogen gör nog skäl för att finnas till hands den dagen det beger sig 😛

  Haha… Kul med dessa raggarbilar i all ära, dom mullrar gott med sina V8 motorer och med att svarva däckrök brukar höra till, för att inte tala om deras vulgära språk hos vissa.. Men kan oxå höra en och annan Eddie Medusa låtar där de rullar fram – Vilket är upphovet till en massa vulgära ord.. 😛

  Ha en fin söndags kväll! 🙂

  • Ja nu går Micke på skolan strax där intill, vårdskolan du vet så han har ju nära till hands med fler elever 😉 Skylten står precis norr om Sundsvalls Sjukhus du vet stigen som går parallellt med Hulivägen och in till sjukhuset. Raggare i alla ära ja 🙂 Jag har själv haft 4 st bilar med V8:or i och har två V8:or nu i mina båtar 🙂

 6. Perfekt med spioner.( Är ju lite dotter till en sådan)
  Fina och roliga skyltar. Inte minst ”Sjukhusskogen”. Och att bo i Huvudet och Hållet kanske kan vara något. Och att ha huvudet åt rätt håll.
  Ha det bra!

 7. Den här skyltsöndagen gjorde du succé med dina fådda bidrag! Wow, jag bara säger det! Dessa ortsnamn kan ju bli hur roliga som helst.
  Och du, jag har faktiskt åkt i en Cheva Impala en gång i min ungdom =)

  • Jo man vill nog vara noga när man beskriver hur man hittar hem till en 🙂 Nu fick jag just veta att han gick nästan 35 000 steg idag och ligger närmare på totalt 718 000 steg hiten tills denna månad. Micke känner idag att det känns som att han klarar 1 miljoner steg i augusti, han har dessutom hittat ett bra skavsår pläter. Fick idag hjälp av hans kompisar till sjuksköterskor han pluggar med. De släpper allt och hjälper honom 🙂

 8. Ja den här söndagen var det roliga skyltar fast det har du ju alltid. Att gå så långt tror jag att jag låter bli. Nu har jag gått fram och tillbaka med gräsklipparen och det var blött och högt gräs för det har ju regnat väldigt mycket nu ett tag. Jag brukar inte ha mobilen på mig så inte vet jag hur långt jag gått heller. Dessutom har jag gått en sväng för att hitta svamp men det var nog bara någon kilometer.

 9. Det är inga dåliga skyltar du får dig tillsänd från dina kompisar….raggarnas budskap är ju verkligen ett övertramp/lite väl grovt för min smak, men ”sjukhusskogen” är ju intressant att utforska, sen är ju skylten väldigt fin!

  Ha en bra vecka!

  • Tack Christian! Jag håller med dig om raggarbilen… det var på vippen jag inte ville ta med den… sjukhusskogen var riktigt fin tycker jag också.

 10. Jag tror baske mig det finns en plats eller ort för varje ord man kommer på! Och att ha spioner ute eller jag kallar det nog hellre medhjälpare, assistenter, det är ju både smart o fiffigt.
  Men nu sitter tanten o funderar på vad strypsex står för…tror verkligen inte jag testat det…rodnar klädsamt
  Jag går ca 12000 steg i snitt per dag, tycker jag är jätteduktig. Skulle jag tredubbla det så skulle jag inte hinna med något annat, och min stackars jycke skulle behöva åka rullskridskor…
  Alltid kul hos dig Åke, ha en fortsatt fin sensommarvecka

 11. Tack så mycket Paula! Jo ni brukar nämna medhjälpare eller assistenter och jag vill inte härmas 😉 12 000 steg är inte att förakta, det gjorde jag i mitt förra jobb också + löste arbetsuppgifter samtidigt, och sedan jyckarna morgon och kväll oftast 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *