Some image

Skyltsöndag #434

Skyltsöndag nummer fyra hundra trettio fyra rullar in.

BP som vanligt efterlyser skyltar.

Försöker mig på en röd tråd med mig & Plåsterkåken.

Här för jag in foten i en CT Computer Tomografi (ett moderna språk för denna maskin) Detta var i röntgen nr 2 denna fredagskväll vid 21 tiden.

I väntans väntrum när jag kom ut.

I v

Förberedelse för operation dag 1 denna månad. 

En pil hade ritads på rätt fot.

Viktig detalj på Plåsterkåken.

Och alla dessa apparater.

Jordgubbssylten blev jag förresten blåst på… 

Ingen dålig middag på självaste skyltsöndag 🙂 

Sals nummer. 

Sedan har vi den vandrande Micke som tittar till mig med ”riktiga” hälsoprodukter och proteiner 🙂

Micke klämmer jag in mer om på Glad Måndag 🙂 

Svarv spånan /fräs spånan är arkiverad för framtidens nostalgi. Jag har skrapat ihop en del nu genom åren 🙂 Ca 5 mm lång denna gång… trevliga Micke vid operationsbordet paketerade den till mig i en fin burk med personuppgifter 🙂

 

Andra deltagare som brukar vara med i denna skyltutmaning, klicka in här: En lista från BP:s Skyltsöndag

 

 

 

19 svar till “Skyltsöndag #434”

 1. Hu….stackars dig.
  Du ska inte gå barfota vid svarven……
  Bra skyltat från plåsterkåken, hoppas att du snart är hemma igen. Krya på dig!

  • Tack LillaSystern! Barfota 🙂 Då får man nog sy en jättestor samling stygn, kanske använda symaskin 🙂 Vist har jag stått i badskor som träskor och kört i mina dagar då det varit panik 😉 Ingen kommer ihåg en fegis 🙂

 2. Det var en synnerligen annorlunda skyltning…..får lite dåliga vibbar dock, har svårt för sjukhus, får alltid en mulmig känsla i magen…usch…
  Men du verkar vara väl omhändertagen å det är huvudsaken!
  Krya på dej nu å tack för din skyltinsats från sjuksängen!

  Ha en bra vecka med snabbt tillfrisknande!

 3. Otroligt att du åker in akut till sjukhus, blir inlagd och opererad, men ändå lyckas med en Skyltsöndag, som till och med har en röd tråd.
  En himla tur att LillaSyster förstår din ”slang”. Det gjorde inte jag. Men jag läste hennes kommentar och nu tror jag att jag hajar. Hur f****************n fick du in en metallbit i din fot?????? Jag menar du gick väl inte barfota eller;-)

  Hursomhelst så är jag glad att du lever om man säger så. Men nu får det vara nog med akutbesök på sjukan för ett tag, eller vad tycker du?

  Tusen tack för att du orkade lägga upp en (minst sagt) annorlunda Skyltsödag. Stort tack för länken också.

  PS. Maten var det verkligen inget fel på. DS.

  • Tack BP! Bara jag fick tag i en computer så vart det lite enklare ett sopa in några bilder… snälla dottern svängde in med en lämplig laptop. Ja det var inte ens tanken på en operation om man säger så, jag vet inte hur många som prioriteras att opereras på en lördagsmorgon 🙂 Lyckas med en skyltsöndag?!?!? Vad gör man inte för en Skyltsöndag? Då gäller bara två brutna armar tex som en acceptabel orsak 😉 Ett sjukhus finns massor av objekt att föra in så lätt. Men den hela skyltningen tog en 6 timmar att få till, det var provtagningar, medicinintag, mat som störde en massa.
   Man kan få en massa tillfällen att få in främmande föremål i en kropp, det kan falla/sprätta in i tröjan som står öppen då man lutar sig framåt och åka ned i klädseln och ned i skon och trampas in. Man kan tex rensa i strumpan och ända få något kvar i skon. Jag har ingen bra förklaring men vet däremot att föremål kan vandra i en kropp,
   Inlagd och opererad snabbt berodde väl på min kraftiga infektion i foten, efter två olika röntgen tagningar så tog väl farbror doktorn beslutet. Håller antibiotikan ned infektionen och dräneringen funkar i foten klarar sig nog undertecknad från Plåsterkåken ett tag. Maten gick till att vara kaos idag, jag fick en ny kompis på salen, vi håller ju kontakten såklart. Mats skruvar traktorer och behöver lite hjälp med borrning inom verkstadsindustrin 🙂

 4. Hm … vilken otur med den där svarvspånan eller vad det var. Snyggt dokumenterat från Plåsterkåken! Krya på dig!

 5. Ja vad skall man säga om plåsterkåken – hos mig heter det sjuka huset. Normalt säger man att kärt barn har många namn – Men tvi för detta hus.. Visst det är bra på många sätt, men oavsett inget ställe man vill ligga kvar på.
  Men du har fångat så många bra skyltar och plåtburken är häftig maskin där den snurrar!
  Nästa gång du står med svarven får du allt ha stålskor som man har på många arbeten för att slippa dessa svarvspånan.. som ställer till så mycket lidande.. Du får allt ta och kurera dig nu så att du bir frisk och kry igen! 😀

  Maten på självaste Söndagen var rena restaurang maten, (men nu vet jag är maten är i stort smaklös) på plåsterhuset. Hoppas du kunde njuta av de fina efterätterna i alla fall.

  Önskar dig en snabb tillfriskning! 🙂

  • Tack Åsa! Jo man såg ju fram till efterrätterna egentligen, nu var detta helg så matens kvalite stiger vist då i smaken. Idag var det kaos igen sa min nyfunna vän. Sjuka huset är en bra översättning också, operationssalen och IVA håller dock hög klass vill jag lova. Min sänkta puls reagerade i ett kraftigt illamående där på bordet, detta går inte sa jag till om, det fixade Micke (narkosspecialisten) till på 10 sekunder. Jag fick fråga min kusin vitamin om de här apparaterna som jag fick roa mig i på fredagskvällen. Jag ska naturligtvis kurera mig på bästa sätt. Men den här antibiotikan blir den största utmaningen. Hallonkakan den sög jag på länge, den fick vila tills kvällskaffet 🙂

 6. Hoppas att du tillfrisknat fort och kan komma hem. Duktigt av dig att orka med att skriva blogg när du ligger där på sjukhuset.

  • Orka och orka… jag hade hela söndagen på mig 🙂 Ont krut förgås inte så lätt. Men det hela inlägget tog säkert 6 timmar att plita ned och redigera in bilderna. Men vad skulle jag göra där i sängen mellan maten, provtagningar, och vila 🙂 Titta i väggen eller taket är inte min melodi. Snälla dottern kom in med en laptop blixtsnabbt, så gick det hela gallant 🙂 Värken fixade ju medicinerna.

 7. Haha, var fick jag det ifrån att du h ade opererats för njursten? Min egen fantasi förmodligen!
  Oavsett vad så blev resultatet bra vad jag förstår, du är som ny! utsprungen ros….
  Men kan det kännas lite jävligt onödigt ändå? såhär med facit i hand?
  Så bra att snabb hjälp fanns att få, och att inga komplikationer tillstötte. Krya på dig grabben

  • Njae… njursten var det inte, den skulle suttit 133 cm högre upp 🙂 Resultatet ser bra ut på håll 🙂 Det står längst ned på läkarutlåtandet att jag skall bli som ny. Några veckor till så jag vara i farten igen. Ska bara gå en rond mot medocinerna jag inte är riktigt kompatibel med… onödigt ja men vid roterande maskiner kan allt hända. Det var en som ville jag skulle berätta om allt jag skadat mig genom åren häromdagen… jag kanske får tid med att skriva om det nu 🙂 Jag har en bild där jag sitter med bandage runt handen på en brygga och har väldigt ont. Jag har lite över en mil till Sundsvalls Sjukhus. Klart grabben kryar på sig.

 8. Hoppsan. Hos dig händer det saker mellan gångerna jag tittar in. Spännande inlägg… det enda jag saknar är att få se några röntgenbilder. Intresserad av sådana nämligen.
  Krya på dig, förresten.

  • Tack Anna Lena, Jo det händer alltid saker omkring mig… nu var väl detta lite onödigt ja. Men så synd jag inte fångade en röntgenbild då. Klart jag kryar på mig 🙂

 9. Det var mycket som behövdes för den lilla spånbiten 🙂 Glad du fått hjälp att ta bort den! Fascineras av att det står ”grönsak” på matsedeln. Ental. En grönsak. Hoppas verkligen du fick mycket, är det någonstans en förväntar sig riktigt bra och näringsrik mat är det ju på ett sjukhus! Hoppas det var gott i alla fall. Krya på dig!

 10. Livet från den ljusa sidan; det är Åke det!
  Ny skyltar inte jag alls längre,men den här skyltningen ges tumme upp – och många krya på dig hälsningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *