Some image

Skyltsöndag #437

Nacka rullar upp ett skyltkalas från en 70 års fest till BP:s Skyltsöndag

Vi fick vara 150 personer i lokalen.

Roffe fyllde 70, 4 dagar efter mig i augusti, jag var naturligtvis bjuden, en kamera var med förstås 🙂  

Klubbloggan 🙂 

 

BP hängde på väggen.

Följande skyltar har belysning dessutom.

Marianne & Håkan lirade Rock n Roll .

Det här spelet gick jag flera gånger 🙂 

Esso fans ju också naturligtvis med.

Street Rulers lokalen har även läktare. Denna lokal är en fd frikyrka.

En skylt hänger i hallen som berättar om en filminspelning med Raggare i Sundsvall. Naturligtvis fanns många av dem med här ikväll. 

Jag fick vist med mig lite av dekorationen hem… 

Marianne & Håkan sjunger om Roffe och Dig. 

28 svar till “Skyltsöndag #437”

 1. Verkar ha varit en härlig fest och vilka skyltar jag minns inte att det har funnits så många olika bensinbolag.

  • Ja man kommer knappt ihåg alla, jag hade dn nära släkting som jobbade på IC, där jag fått några klistermärken ifrån. Festen var kul ja, speciellt musiken. Rolf anordnar alltid så bra grupper.

 2. Så kul med en rejäl fest för din polare, härligt när man kan glädja varandra. Sen är du alltid väldigt duktig att få till röda trådar ja rent av reportage av dina skyltsöndagar, det är inte illa det…..
  Jag älskar de gamla bensinskyltarna, framförallt BP å Esso, kul att det finns de som bevarar sånt, det har jag ångrat många gånger att jag inte har nåt sånt kvar 🙁

  Ha en fin söndag 🙂

  • Tack min Bloggbroder! Trevligt att du uppskattar mina reportage 🙂 Fester är alltid kul och alltid nya ansikte som dyker upp. Jag växte upp bara typ 100 meter från en ESSO mack. Jag har min ESSO börs kvar och flertalet klistermärken och en nyckelring. Det finns så mycket nostalgi att leta upp bla på Tradera om du söker ngt speciellt. Jag har en kompis som byggt en hel Mobil mack tex. Och jag som reser rut ut i Svedala har han bett mig för många år sedan att ”hålla ögonen öppna” 🙂

 3. Vilken härlig fest detta måste varit och i fina lokaler! Många av skyltarna minns jag faktiskt, då även jag var på svängen från tidig ålder och var ofta chaufför i dessa härliga bilar! 🙂 Vilen nostalgi att se alla dessa skyltar 🙂 Tack för det!

 4. Trevligt med fest och 70 är ju ändå 70, bara att gratulera.

  Skyltarna ger mig lite härliga vibbar från förr, gillade bensinstationer av någon underlig anledning, praktiserade tom på en under högstadietiden.
  Ha det bäst nu Åke.

 5. Vilken härlig skyltskörd från festen, BP kommer att bli väldigt nöjd, hon är ju verkligen med på ett hörn!
  Inte minst den första skylten som du gjort så fint!
  Grattis till er båda på era stora dagar!
  Hoppas nu att du får en fortsatt fin söndag!

 6. Så himla bäst skyltsöndag Du fick till
  Gillar utseendet på Er klubblokal
  Många av oss verkar varit motorburna sedan tidigare ungdom ☺️
  Ha en fortsatt skön söndag /åsa

 7. Wow vilken skyltfest!
  Lite annan musik än vad lokalen var van vid. BP kommer jubla över alla dina fina skyltar =)
  Ha det bäst Åke!

 8. Här var det drag om man säger så, och inte bara vad gäller skyltar. Tänk att man kan göra nåt så roligt med en frikyrka:-) En härlig fest som verkar ha innehållit det mesta. Ett perfekt bidrag till Skyltsöndag. Och visst är BP en gångbar förkortning – hahaha:-)
  Tusen tack för din härliga Skyltsöndag och länken:-)

  • Jo en har varit i denna lokal några gånger nu. Jag saknar bara en rolig bild på mig och värdinnan du vet från sådana där skylt tv man står och blir fotade, den kanske dyker upp (inte jag som var fotografen)

 9. Tala om att ha drag under galoscherna. Vilken söndag du bjuder på ! Toppen! BP blev upphängd minst ett par gånger men det klarar hon hur bra som helst, som gillar lyftkranar.
  Tack för glada miner du gav mig!

 10. Me again: Glömde ju helt och hållet att berömma och beundra rubrikbilden du gjort! Den är helt fantastisk och jag inte ens fråga hur du burit dig åt. Visste inte att man kan göra så mycket roligt och smakfullt med min header:-)

  • Ja lokalen är konverterad fint. Lämpligt för tillställningar och även bröllop har jag varit hit på. Frun höll en vinprovning här för damerna också för jag assisterade 🙂 Grabbarna höll Wiskeyprovning och vi var välkommen tillbaka och jag skulle med sa dom 😉

 11. Meh, nu är du värst som vanligt! Räknade inte hur många skyltar du hade med, men kan lätt konstatera att vi andra hamnar i skuggan av både Esso Gulf och Shell. Ni verkar ha så himla kul däruppe, hela gänget, o många är ni, vad hände med glesbygden???
  Toppen Åke, den festen hade jag gärna deltagit på, gnola kan jag också….

  • Tack Paula! Men syftar inte på att vara värst, jag snubblade över dessa och då fick de följa med. Självklart har vi kul här uppe 🙂 Glesbygd… åja det bor 99 587 st själar här i staden. Roffe tar alltid dit musiker som lirar bra.

  • Tycker själv att det är den snyggaste BP-hyllning jag fixat till. Ja vad heter bensinbolagen idag? ST1 eller 2, Cirkel K vilket namn… Ingo är väl ok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *