Some image

Skyltsöndag #440

Skyltar går vidare in i oktober, vi bjuder upp till BP:s eminenta Skyltsöndag

Sifforna 4 4 0 får mig direkt att tänka på Chryslerkoncernens (Mopar) största personbilsmotor 440  (440 kubiktum eller 7,2 l) Den fanns i tre utföranden med en fyrportsförgasare på 350 hk och med en vassare kam som heter TNT på 375 hk. I en annan, effekt starkare version med tre tvåportsförgasare, kallad 440 Six-Pack, utvecklade den 390 hästkrafter. 440-motorn monterades b.l.a i följande bilar tillverkade som tillverkades mellan åren 1966-1978 som Chrysler New Yorker, Dodge Challenger, Dodge Charger, Dodge Coronet, Dodge Super Bee, Plymouth Barracuda, Plymouth Roadrunner bara för att nämna några.

Jag har inte tagit mig ut och förevigat några skyltar denna vecka heller, så jag byggde en till 

BP:s ära.  

Jag spinner lite vidare på det jag visade upp igår, bron över till mig sett från sjösidan på ön. En av Sjöräddningsbåtarna får agera med sin skylt på babord sida. (arkivbild)

Ni kommer kanske ihåg om Flosses Place igår? Nu har han låtit tillverka en skylt på det hans farfar byggde upp en gång 🙂

Nu vet jag inte om denna arkivbild stämmer… 

För hit tog jag mig bara igår, jag drog en påse över fixeringen/bandaget skyddade mig för att bli blöt i det fuktiga gräset. Där blev jag sittandes med min dj***a fot, jag smaskande allt i mig två nyplockade klasar vindruvor i det vackra vädret ute i det blå rummet. 

Vindruvan Zilga växte nästan över i år. Men Timrå IK spöade allt Knätoffsarna igår på hockeytävlingen (Ursäkta Susjos)

Men det är tur man har vänner som skickar skyltar när man inte tar sig ut i världen 🙂 Tidigare arbetskollegan Carina Åström besökte Urkultfestivalen  och skickade dessa:

Och denna:

Nu önskar jag alla en trevlig söndag 🙂 Jag får nog tag på några klasar till 😉 Vi ses i Glad Måndag för det ska tydligen tippas plommon i sprit snart 😉

22 svar till “Skyltsöndag #440”

 1. En snygg skyltmix Åke – och en läcker hemsnickrad skylt till BP:s ära!
  Trist med din fot … hoppas det ändå går åt rätt håll och att du blir OK inom en inte alltför avlägsen framtid.
  Önskar dig en fin söndag!

 2. Tack Anki! Jodå det går åt rätt håll men det tar tid… lite frustrerad nu med allt som blir efter… sitta still är inte min grej.

 3. Å att sitta och äta druvor man just plockat … vilken förnämlig lyx! Bara att gratulera! Hoppas fotens tillfrisknande blir något att gratulera till också, snart.
  Gillar din nya header, den med hunden och vägen. Jättesnygg!

  • Tack! Jo det vägde upp det hela lite i alla fall att få sitta där och njuta av den välsmakande druvan 🙂 Min header rullar på 11 st bilder, det finns en mapp överst på min sida specificerat för: Mina headerbilder, med text och allt om varsin bild. Den morgonen på vägen är speciell för mig, det vart en fin bild med min lille fyrbente vän. Ljuset vart så perfekt där i morgonsolen.

 4. Oj, den första bilden där var ju magnifik, underbart Åke.
  Hoppas din fot kommer i ordning så snabbt det går, hujeda mej, tur du kan trösta dig med goda vindruvor.

  Ha det bäst nu.

  • Tack Micke! Ja solen och druvorna gjorde lördagen 🙂 Ja så vann ju Timrå på hockeytävlingen också 🙂

  • Tack Bloggbroder! Jag kom åkandes där på bron och såg det hela i dimman. Det hade varit ett tjänstefel att inte åka ned och fota bron i dimman. Blå blå känslor du vet 😉

 5. Det var fina skyltar och bilder att vila ögonen på. Det ser ut som du skadat foten, jag har inte hängt med så jag får läsa lite bakåt i bloggen.

  Båtbilden var så vacker. Kul skylt på slutet 😉

  Ha en så bra söndag som möjligt
  Hälsning från Malin

 6. Tråkigt med din fot , hoppas att den snart är bra igen. Riktigt blå druvor du har. Snyggt skyltat och skylten till BP, får 12 av 10möjliga =) Ta hand om dig!

  • Jag tackar så mycket LillaSyster! Druvorna är inne på sin sista vers nu… tampas med älgen om dom sista 🙂 Jag ska ta hand om mig på bästa sätt!

 7. Läcker första bild.
  Vacker bild på båten och bron.
  Härligt att sitta i solen och äta vindruvor. Vindruvor går också odla här.
  Det är bra att få skyltar skickade till sig. 🙂

  • Tack Byblixtra! Kunde bara inte åka förbi när jag kom åkandes på bron där och dimman som lättade upp i den vackra höstsolen, då stod världen stilla för mig 🙂 Ja denna druva är mycket tålig, så trevligt att det går i din zoon också 🙂 Jo det är allt bra med vänner 🙂

 8. Du och LillaSyster borde gå ihop! Tänker på vindruvorna. Tillsammans får ni nog ihop det till åtminstone två flaskor vin;-)
  Tycker väldigt synd om dig. Blir tassen aldrig bra???? Du har ju hållit på i flera veckor nu. Stackarn!!!
  Verkligen tur då att du 1. Kan göra underverk framför datorn och 2. har kompisar som förser dig med bloggfoder:-)
  Ditt fotomontage med min header får absolut 12 av 10 möjliga, precis som LillaSyster säger.
  Bilden med sjöräddningsbåten är förtrollande kan jag säga – WOW!!!
  Och grattis till Timrå som slog – ja, då Susjos är inblandad så antar jag att laget slöade Leksand;-)

  Tusen tack för en härlig Skyltsöndag och länken. Håller verkligen tummarna att du snart kan gå utan ”paket” igen.

  • Tack BP! Njae det här med jäsning och diverse attiraljer vart inte kompatibelt på Nacka Gård… det är många år sedan facit gav upp. Undrar om inte denna stock har 20 år på nacken nu. I somras såldes dom sista karen och termometrar med jäs rören och vette *a* allt. Tassen går in i ett slutskede… två besök denna vecka och två bokade för nästa vecka… Är positivist lagd ändå 🙂 Det finns lite datortid ja, så trevligt att du gillar dina omgjorda saker 🙂 Det kommer fler, var så säker 😉 Sjöräddningsbåten vat riktigt bra och det var som att tiden stod stilla när dimman lättade. Jo så fick ju knä tofsarna spö 🙂 Jag har en arbetskollega som håller på båda lagen och bor i Enköping.

 9. Du har en fin förmåga att se livet från den ljusa sidan trots att det är kämpigt med foten i plastpåse…
  Och bra är att man har vänner som hjälper en med skyltandet.
  Bra fixat igår igen!

  • Tack, tackar! Jo Åke är en positivt lagd person sedan födseln. Här vilar inga ledsamheter… klart det är bra med vänner 🙂 Dessutom har fått lite mera skyltar. Kan bli en samling nästa söndag också 🙂

 10. Så bra att du också fått lite bra bygghjälp med skylteriet! Skylten där du får gå runt begrep jag bara inte riktigt…men texten var snyggt skriven! Första stycket i inlägget var förmodligen hebreiska, ett språk jag inte behärskar så vidare värst, men båten beundrade jag!
  Sköt om dig Åke och tack för skyltarna

  • Tack Paula! Hebreiska 🙂 Jodå det var kanske det… Mopar kom in lite senare i mitt liv, Cheva kom ju närmast till hands i ungdomen. Programmet med att bygga en skylt är rätt simpelt egentligen 🙂 Skylten tolkar jag som att vill man inte leka stora som små får man gå runt. Man får ta seden dit man kommer 🙂 Båten/bron såg när jag passerade över till ön att äntligen skulle höstfärgerna få stämma in tillsammans med dimman och det blanka speglandes blåa havet tillsammans.

 11. Sista där, jättebra. Stör inte leken, Bilden på båten och bron var fantastisk. Fotbilden var kul, bra när man kan möta tråkiga saker med lite humor.

  • Tack KajsaLisa! Exakt vill man inte leka kan man gå runt. Båt bilden vart lyckad, måste gå tillbaka i arkivet och se vad jag mer fick med… jag brukar bjuda på mig och försöker se det positiva hela tiden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *