Some image

Skyltsöndag #441

Nu passar inga bilmotorer in på #nummret, men de kommer längre fram 😉

Vi samlar oss  ett flertal skyltjägare varje söndag alla dagar året om. BP den förträfflige håller reda på oss 🙂 Vi kommer från söder till norr, även från Portugal kommer också skyltar. 

Nu ska jag ta er med in i ett mycket stort bergrum. Min farfar var stationerad här under 2:a världskriget, tyvärr fick han aldrig nämna något för farmor ens. Detta var en topphemlig sambandscentral när den tiden var ann. Jag öppnar med lite skyltar när jag kliver in i berget. Magnus tillät mig fota allt som inte var militäriskt. Vad som är kvar militäriskt idag har jag noll koll på, jag blir väl tagen i kragen om jag går för långt tänkte jag, men M sa: Fota på du! 

 

Detta var ställe där det är lätt att nå polisen på.

Jag gick längre och längre in med stora ögon. Givetvis med kameran för nya händelser.

Jag blev utbjuden av en tidigare arbetsgivare för ett tag sedan. Nu vill jag påpeka en stor detalj. Kniv fick jag lära mig som mycket liten att använda (ni har sett bilder och förklaringar från mig tidigare) Likadant gäller det med vapen. Jag fick lära mig av mina förfäder vad man ska använda sådant till. Man skjuter inte till höger och vänster.

Här tar jag mig en Cola tillsammans med lite förberedelse.

Ammunition var en hel del ja. OBS det var under mycket kontrollerade former. Detta var på en skyttebana med strikta regler på ett skyttecentrum.

Jag hade sifforna 0 och 1 man slog  på/av vapnet på tänkt som skylt men får nog lägga till ammunitionsasken också.

Ett annat jag provsköt med, lika här finns en markerad skylt vid på och av. 

Hur jag träffade? Jodå efter två skott satt det rätt bra tyckte instruktören, lite lägre siktat så… Höger är mina två mål, när vi fick gå fram och inspektera. 

Nu ökade spänningen för Mr Blomqvist, .357 & 38 Special skulle laddas.

 

Jag drog ur innehållet. 98 st patroner togs fram ur askarna. 98 skyltar alltså om ni ser på den baksidan av GECD XX special 🙂

Den här revolvern Magnum nr 9 vart jag riktigt förtjust i, den satt perfekt i min hand. Här valde jag att skjuta på en vanlig tavla som jag tyvärr glömde fota i stridens hetta, men jag satte mina skott mycket bra. Jag fick känna mig som Ragnar Skanåker 🙂 

En oförglömlig afton och jag kommer garanterat besöka PEEMA Skyttecentrum igen 🙂

 

 

15 svar till “Skyltsöndag #441”

 1. Vilken härligt skyltning med både berget på Hemsön, som jag inte har något minne utav att jag besökt. Men kommer göra någon gång i tiden.
  Skytte i all ära som jag var med och tävlade på den fina anläggningen på berget i Sundsvall. Kul att se att fler än jag gillar dessa vapen, men nu är det många år sedan jag höll på med detta och det var absolut inte dessa vapen utan en Mauser på liggande 300meter. Även lerduvor körde vi en serie tävling med. Riktigt roligt den tiden det begav sig.

  Ha en härlig Söndag! 🙂

  • Tack Åsa! Jag är ju omgiven av grannar med vapen 😉 Så här skjuter jag lerduvor på pojkträffar nere vid stranden 🙂 PEEMA skyttebana har alla slags vapen antar jag, en granne till mig tog sin jägarlicens där. Mauser på 300 meter var inte illa 🙂 Däremot missar jag älgjakten i helgen också, dels på grund av min fot men även grannens utbytta knäled sätter käppar hjulet.

 2. Tackar tackar för en annorlunda å spännande skyltning, förstår att du var i ditt esse. Får väl se till att få provskjuta lite med bäste svärsonen, så jag får en hint om vad du upplevt!

  Ha en fin söndag!

 3. Varsågod Christian! Snacka med svärsonen vid ett obevakat ögonblick du 😉 Fråga om han kan svara på vad för vapen jag sköt med? Jag vill minnas att polisen använder ett av dem…

 4. Jag är inte alls förtjust i vapen men inser att andra är väldigt förtjusta, somliga år h-e för mycket. Det var i alla fall ett ställe att fota spännande skyltar på!

 5. Det var en annorlunda skyltning idag. Inte illa att få gå in i bergrummet. Finns ju några kvar, vet om två ställen i Småland men huruvida de är i drift vet jag inte. Ha nu en bra kväll!

 6. Kul och intressant sådant, ja, ett och annat automatvapen har man ju provskjutit med, har själv bara haft ett hagelgevär men det var ju kul det med.

  Militärhistoria är ju ett ämne som tilltalar mig, spännande och oerhört intressant.

  Ha det bäst nu Åke.

 7. Vad spännande!
  Jodå, min förste make höll på med en del skytte. Både på skjutbana och så var han jägare. Han gjorde sitt eget krut. Så det fanns en del tomhylsor som skulle laddas hemmavid.
  Jag var aldrig med på sånt.
  Intressant skyltning!

 8. Dagens med annorlunda bidrag. Dessutom slog du mängdrekord med 98 skyltar på patronerna. Det rekordet lär nog stå sig forever!

  Vilken intressant vandring i den sambandscentralen. Har aldrig besökt ett sånt område. Har inte en hållit i ett luftgevär eller en plastpistol. Det första vapnet – var det ett automatvapen? Revolvrarna – känner bara två märken Sig Sauer och Glock. Att jag känner just de märken beror på att jag läser otaliga deckare;-)

  Gillar speciellt de guldfärgade patronerna. De skulle vara perfekt som ett kostverk inbakade i betong – till exempel:-)

  En fantastisk Skyltsöndag Åke! Tusen tack för den och länken:-)

 9. Stort Grattis Åke att du tog rekordet i skyltar! Kul att du kom på att använda patronerna för att ta hem 1a platsen! 🙂

  Blir att hitta något bra som tar dina 98 skyltar nu.. haha.. Alltid kul att ha något att jaga… för tävlingar är kul! <3

  Ha en super fin vecka! 🙂
  Kram

 10. Vilket tema du lyckas få fram i dagens skyltning, nästan så jag står beredd med händerna över huvudet! Himla coolt faktiskt, säger bara -patronerna! Jisses, shooooot!

 11. Åh, vad ska man säga annat att du verkligen gör dina inlägg superduper intressanta och bra. Fin skyltning i minnenas korridorer. Det var tider det där som man hoppas på att aldrig skulle behövas men så ser inte världen ut av idag.
  Tack Åke, jag ska göra samma sak här som i Dator, läsa på ett varv till!
  Trevlig måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *