Some image

Skyltsöndag #442

Vad vore inte en skyltsöndag utan den förträfflige BP som samlar ihop oss söndag efter söndag.

Jag går vidare med några lånade skyltar även den denna vecka, kan ju inte visa bilder från plåsterkåken varje söndag.

Starten kommer fån min bästa dotter från torsdagens match i arena där vi hjulade upp Jönköpingslaget som var på surt besök.

Dotter var där med bästa barndomskamraten (jag snitsade till det lite extra)

Ja exakt klubben framför allt.

Skyltbild nr 4 från  dottern, jag vill påpeka att jag inte deltar i någon skylttävlan eftersom jag inte fotat bilden. De tomma stolarna och reklamskyltarna på sargen och alla de övriga behöver inte räknas. Stolarna fylldes såklart när matchen var igång, publiken skulle nog bara dricka ur ölen i baren 😉

Nu till igår lördag: Min kompis Skalman rullar ned med sin Huddig 1160. Min fot ska jag inte utsättas för dessa rörelser med pedaler o så… men den är en dröm att köra den 🙂 Min traktor ska fraktas till en annan kompis Limpan för ett problem, jag ska inte utsätta mig för onödiga lyft och rörelser 🙁 Ja titta noga på alla slangarna vad fint dom sitter, jag hjälpte honom med att byta några förra året de som sitter inne i bommen när en brast och det var ute på ett jobb på södra ön. Fy vad vi trocklade. 

En av mina båtar #Uttern Favorit 510″ (står på skylten akterut) ska byta båtvagn inför vintervilan. Vist svävar den så fint och fritt?

Han rullar fram delar av mitt lilla åkeri med Articatten.

Mercury motorn står backad  mot väggen på Margits bod.  Sjörövarflaggan vajar dock inte 😉

Skalman mäter närmare 2 meter i strumplästen så han fick äran att sätta upp flaggan på matchdagen igen. Nu blev det förlust tyvärr i förlängningen mot Linköping. Det stod 0-3 i baken inför period tre, men de mina gick upp till 3-3 innan slutsignalen tjöt.

Inne behövdes jag tinas upp av en varm kopp choklad och lite sjörövardricka uti kroppen. Det var ruggigt ute och det tog på att fotografera 🙂

Därefter plockade frun upp en pava och lite ost som tilltugg.

Nu det bästa till sist. Det blev ingen Gotlandsresa denna sommar heller. En fd granne bor där (längtade hem) en kompis som tjatat om att följa med dit hela tiden till hans föräldrahem han tagit över där uppe på Fårösund, en annan kompis har bosatt sig där, har även en skolkamrat på öjn och två bloggvänner. Så Gotland får allt vänta på mitt återbesök. Tänk bara vad mycket skyltar det finnas där 🙂 

Så jag bad min bloggvän Ingrid som bor i närheten av Micke Rickfors fd gård att fota just denna skylt. På 90 talet gjorde gruppen Grymlings inspelningar där på Mickes gård. Tack Ingrid!

Naturligtvis kan ni klicka in och höra den fina visan Pugh skrev till detta projekt. (skylten är med i filmen) Jag antar att du var med i publiken och sjöng Ingrid 🙂

 

Trevlig söndag på er alla 🙂

 

 

13 svar till “Skyltsöndag #442”

 1. Fina skyltar som vanligt. Synd att du inte kom till Gotland i sommar. Det är en helt underbar plats och jag undrar om vi känner samma Ingrid. Jag har ju varit och hälsat på henne när jag var på Gotland en sommar för rätt länge sedan. Skulle gärna fara dit igen men jag kommer ju ingenstans numera. Här är 10 grader kallt och snön ligger kvar så det kommer nog att bli en lång vinter när den börjar så här tidigt.

  • Tack Skogsnuvan! Jo det är säkert sanna Ingrid, du kanske fick träffa hennes man Åke då också… -10 är inte att leka med redan… kanske mest som -4 här ännu. Vintern blir lång ja.

 2. Visst var jag och lyssnade på Grymlings. De spelade ofta på Djupviks festplats och då var vi på plats.
  Kul att du fick användning för skylten och att den finns med i videon också, som jag sitter och lyssnar på nu.
  Ha en skön söndag!
  /Ingrid

  • Tack Ingrid för att du tog dig tid att fotografera skylten 🙂 Jag har lyckats få lyssnat till Rickfors många gånger.

 3. Kanon fina skyltar som alltid hos dig Åke! Du har turen att få hjälp att samla ihop skyltar och även familjen hjälper till när du är krasslig. Underbart att ha en så bra och omtänksam familj!

  Men jag hoppas du snart är med i matchen med egna bilder igen! 🙂

  Bilderna är både färgsprakande och många skyltar har du fått, snyggt jobbat!

  Vad det gäller Pugh och den videon med tillhörande skylt, så kan jag påpeka att vid 0.38 sek in i videon kommer Grymlings skylten! För hur än det är så sitter man på helspänn för att inte missa skylten, för det gjorde jag först.. Fick dra tillbaka o kika ännu en gång.. För skylten kommer när han cyklar efter vägen..

  Ha en fin söndag!
  Kram

  • Tack Åsa! Jo det är fint med en omtänksam familj och vänner 🙂 Skylten: Jo jag har varit lite avis på Ingrid som bor så nära platsen Grymlings där Micke hade en gård på 90 talet. Skylten såg jag första gången när videon dök upp. Micke har jag följt sedan han var med i The Hollies 1972-73. Han brukar fråga: Hur har du med fejset när vi hörs vid 😉 Roligaste minne jag har av honom är från ett uppträdande på Hedbergska Skolan för en 40 år sedan. Vi hade båda en typ ansiktsförlamning för en 15 år sedan… observant att se skylten i videon 🙂

 4. Snitsiga skylten tar första pris idag även om de flesta av dina skyltar kunde platsa på den pallen. Fina skyltar, du kan det här med att skylta snyggt och också skriva trevligt runt allt detta.

  God fortsättning på söndagen!

 5. Den ”hembygda” skylten med dotterns och kompisens ryggtavla i pumporna är WOW. Så himla duktig du är;-) Sedan gillar jag såklart Arctic Cat som jag ju har ett speciellt förhållande till, då jag jobbat för företaget som importerade ATVn. På den tiden var dock alla Arctic Cats röda, din favo färg eller hur!!!?

  Stroh rum har jag inte druckit på år och dag. Men när jag åkte skidor i alperna var nästan alla ”glühwein” spetsade med Stroh rum. Man flög nästan nerför pisterna då;-)

  Pugh Rogefeldt var faktiskt en av mina favoriter på den tiden. Låten du lägger upp är underbar.

  Tusen tack för länken och en helt suverän Skyltsöndag:-)

 6. En underbar samling av skyltar har du =)
  En Huddig 960 har jag hängt i många gånger……men det var i början av 90-talet. Inte kul när den skjuter hydraulslangarna – den oljan luktar inget vidare.
  Skönt att du har båten på land nu.
  Ha en bra söndagskväll och du får väl åka till Gotland till våren/sommaren. Jag gjorde deras ”landskapsrätt” i fredags – Saffranspannkaka.

 7. Härlig blandning skyltar som inleder med hockey och fortsätter med båttransport av det mera avancerade slaget.
  Fin bild från Gotland på skylten Grymlings. Det låter som att det får bli en resa till Gotland till sommaren.

 8. Hur skulle vi klara oss utan vänner, de ställer alltid upp, det ser jag bevis på här i ditt inlägg. Både där hemma och på Gotland. Och många fina skyltar blev det trots handikappet. Så blir det när man är snäll och uppskattad som vän! Tack Åke, krya på dig

 9. Fina hockey bilder, hoppas du får uppleva livestämningen nån gång framöver.
  Det var också länge sen man fick se jobbfoton från dig, du har ju alltid varit i farten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *