Some image

Skyltsöndag #443

Nu samlar den förträfflige BP ihop oss igen för en Skyltsöndag.

Telefon ringer en tidig morgon: Här kliver man upp och loggar in på din Nacka sida och inte får man se mina skyltar jag skickat!!! (vandraren Micke i andra sidan på luren) Lugn, lugn svarade jag, du gav mig aldrig tillåtelse att använda dem 🙂 Så nu kommer dom tre här.

Ni vet Impalan ni inte gillade med rödvinet på sidan, nu har han vandrat förbi den ingen. Han går bara 15 000 steg numera om dagen.

 

Klyktattare är ett begrep på oss som bor i Västernorrland (Y län) Impalan är en äkta raggarbil från året 1964, som blir 60 år nu.

 

Sitter på väggen till en av Mickes arbetsplatser.

 

Klart vi dricker Norrlands Guld i norr 🙂 

Jodå det kom lite snö i veckan… men glassgubben är lika glad för det 🙂 Jag ser en sak nu, det gula huset bakom i bild bodde min fina syslöjdslärarinna (Tråd Raka) hennes son var en skolkamrat. 

När tavlan är tom tyder nog det på att fotbollssäsongen är över. Men 100 år är allt något att fira.

 

Frun och barnen satte sig på tåget för en färd till Arlanda. Det fanns ju lite destinationer att välja på.

 

 

 

Nu landade dom till slut i Lissabon. 

 

Bästa dottern sände hem några skyltar därifrån.

 

 

Inte för att jag begriper vad det står… 

 

Lokala ICA butiken på ön har allt vad en karl behöver 🙂 Bullens Pilsnerkorv finns i varierande storlekar. Och Grattis till Bullens Pilsnerkorv som firar 70 år. Jag brukar sända in lite roliga tillagningssätts och få ett presentkort som tack.

 

Men det går ingen nöd på mig som gräsänkling inte. Frun bunkrade upp åt mig 😉

Bästa burkmaten är burkölen förresten 🙂 

Jag önskar alla läsare en trevlig söndag 🙂 

 

 

25 svar till “Skyltsöndag #443”

 1. Urinprovet där, än så länge är det under kontroll trots allt. 😉
  Pilsnerkorv började jag äta först för lite mer än tio år sedan, har inte ångrat mig en sekund, smidigt och gott, passar bra till en ”kall”.

  Ha det fint nu Åke.

 2. Där fick du till det igen…vilken härlig blandning…glassgubben som snögubbe å bilen är häftiga!
  Lite underligt att du får en bild från Portugal med tysk ”Glühwein” (glögg) å den där påsen borde väl innehålla nån slags chips tänker jag…å korv är alltid gott i alla dess former!
  Jag tog mig friheten att kopiera bilden med urintestet, det var bara för roligt…..måste skicka till mina närmaste via sms!

  Sköt om dig nu i den ”ensamhet”!

  • Tack Bloggbroder! Korv går alltid hem, grillad, kokt, stekt och funkar kall också 🙂 Friheta på du. Ensamhet är rätt skönt, Uffe rockar på högsta volym 25 timmar om dygnet, jo jag kör på lunchen också 🙂

 3. Oj oj oj vad jag skrattat åt din superhärliga skyltsöndag.
  Den med urinprov var ju bara för rolig =)
  Det är ju bra att du har gott om burkmat du gillar!
  Ha en fortsatt bra söndag.

 4. Haha … tack för den förträffliga skyltningen Åke! Sitter här med ett stort leende!
  Ha en fin fortsättning på dagen!

 5. Härliga skyltar hos dig idag.. Kul att vi prickade in flygplatsen båda två, fast på olika platser

  Det går då verkligen ingen nöd på familjen som är ute och reser till Lissabon och få uppleva en del annat jämfört med här hemma, även ett bra väder med värmen. 😀 Fina bilder därifrån! 🙂

  Du har en väldigt omtänksam Fru.. Men vilket fusk att du får äta burkmat som köttbullar och en massa korvar i en vecka, men snällt att du fick Pripps Export att mysa med under helgen!
  Det går ingen nöd på dig som det ser ut? Men hade detta varit jag så hade jag bett om att få färdiglagad mat att ta fram och då med smarrigt goda maträtter! (Hon slipper ju laga mat 1v när hon är bortrest, med att äta ute varje dag) Men skämt o sido.. 😀

  Chipsen – Kan tyvärr inte tyda texten – verkar som det är ev spanska så någon annan kanske kan?

  Ha en fortsatt fin söndag!

  • Tack Åsa! Det går absolut ingen nöd på mig. Du vet man styr så bloggen ska bli ska bli glad och trevlig 🙂 Ja chipps kan jag tyda jag med och hoppas dottern har några skivor kvar så jag får smaka. Flygplatser båda två vart ju riktigt lyckat. Jag som bodde på den du skrev om nästan i ett år som snudd på tre veckor. 345 dagar för att vara exakt.

 6. Här fick jag lära mig något nytt, Klyktattare.
  Glass är kanske inte riktigt det man tänker på när snön har lagt sig. Men färgglada glassgubben piggar upp.
  Det är inte bara den tomma skylten som visar att fotbollssäsongen är över utan också snön runtomkring. 🙂 Men Bodens BK spelar sin sista match för säsongen nästa söndag, på uppvärmd konstgräsplan förstås.
  Härligt med skyltar från Arlanda och Lissabon.
  Veckans meny… 😀

  • Japp klyktattare är som känt för oss med den gamla bokstaven Y på nummerplåtarna. Glassgubben kunde jag vara inte låta bli att fota, macken har nog bara missat att plocka in den. Här ute på ön har vi ingen fabrik eller värmeverk som kan leverera överskottsvärme. Då får man rätta sig efter årstiden helt enkelt. Menyn vart väl en sanning med modifikation

 7. Nu vet ja vart jag skulle vilja vara, och det är då inte i klyktattarland, utan i Lissabon, väl skyddad av Policia – hahaha:-) Trodde att Karin kanske skulle översätta vad som stod på chipspåsen, men det gjorde hon inte, trots pågående språkkurs i portugisiska;-)
  Impan blir nog riktigt, riktigt vass när han får en total makeover i form av ett lager röd färg;-)
  Sedan skrattade jag gott åt ”översättningen” av Sangria till glühwein. Det kunde inte ha varit mera fel;-) Lika fel som att påstå att glögg är samma sak som glühwein.
  Sedan bör du leder skyltrekordet vid det här laget. Alltså om man räknar skyltarna på avgångstavlan på flygplatsen så är vi uppe i 96 skyltar. Tackar dottern skulle jag säga:-)

  Ett underbart bidrag till Skyltsöndag. Ät och dryck dig mätt nu, flytande föda och korv/köttbullar är kanske ingen höjdare, men i några dagar kan du nog stå ut. Och du älskar ju Bullen, så…

  Tusen tack för en härlig irl-Skyltsöndag:-) Stort tack för länken också:-)

  • Tack BP! Karin jobbar nog på med sitt nya språk 🙂 Jag tar det inte så allvarligt med skyltmängden, vi måste få fram fler kandidater också 🙂 Men alltid en glädje att leda förstås 😉 Men jag är säker på att någon kommer att klättra över mig.

 8. Vilka underbara skyltar du ”skyltar” med denna söndag. Skrattade gott åt kiss-diagnoserna! Klyktattare var nåt nytt för mej också, haha! Snygg bil!
  Bullens pilsnerkorv, det var länge sedan jag åt , men minns att jag gillar den! Du har verkligen ett lager, perfekt, de håller ju ett bra tag, korv på burk, liksom öl!
  Snyggt skyltat!
  Hälsningar från ett underbart varmt och soligt Puerto Rico!

 9. Jag har inte skrattat så här gott på bra länge än när jag läste skylten med mäns urinprov! Klockrent! Alla andra fina skyltar inklusive öl kom liksom i skymundan…Och jag ser bevisligen att det inte går någon nöd på dig. I Lissabon kanske du hade varit tvungen att dricka vin, det slipper du nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *