Some image

Skyltsöndag #444

Vad lätt att skriva 444 🙂 Hur som helst rockar BP:s eminenta Skyltsöndag vidare uti november.

Jag ska bara plåga er en sista gång med skyltar från Portugal. Ja har jag farit så långt och skramlat ihop skyltar får du f*n visa upp dem sade dottern bryskt.

Jag plågar vidare med COVID till oss båda nu i huset… idag måste pippifåglarna ha käk påfyllt, ska se om snälla Thomas vill åka på affären. 

På väg dit 🙂

Den här hunden var tydligen ägarens, den boffade på alla, men när en polis kom in vart den tyst.

Det här antar jag var ett viktigt ställe 🙂 

Öl är hälsa 🙂 

Vackra fat biran ligger på 🙂  

Åh herregud så långt ifrån en BMW man kan komma 🙂 

Ja just ja… vad har ni för för drömmar 🙂 Jag drömmer om att bli fri denna s***ans sjuka. 

Inte en blekaste på vad de tre skylarna betyder… mitten är museum kanske… jo översta är väl riktning mot kakan. 

Det hör var en riktig bakelse sa dom i kör. Men att gå in och sitta på plats var bara att glömma för kön in var hur långt som helst till serveringen. När mam läser på om den får man veta hur många tusen dom gör per dag och den ska ätas på plats. 

Tycker det påminner om”Go & Glad” Huset. Jag har inte betalt för att göra reklam så då får namnet vara 🙂 

En dryck jag avstår men ljuset vart fint:)

 

Saknar uppgift om vad det är…

Här fick en annan hålla sig till på snöiga breddgrader. Bilen letade sig 8 mil uppströms efter Indalsälven.

Den här bonden behöver inte vara med i ”Bonde söker kärring” denna har nära till dansen 😉 

Vättabergts fina utsikt med milsvid utsikt över Indalsälven mot havet var det inte ens plogat till. Chauffören vågade inte köra upp… hade vi haft BMW:n hade jag stått på mig. 

Här i det gröna huset bor min gamla skolkamrat från förta klass, Meta kallade vi henne 🙂 

En fin restaurerad skola i byn. Jag vill minnas att det är en samlingspunkt numer. 

Jag önskar alla farsor en fortsatt trevlig farsdag. Ni andra får ha en fortsatt trevlig söndag.

Vill ni titta in i mer natur, så klicka bar in på With Black amd White från resan vi fortsatte. 

 

16 svar till “Skyltsöndag #444”

 1. Kul att du har varit här! Jag brukar inte kolla inläggen med Skyltsöndag ens så det var ju tur jag kikade in hos dig. Ginza är en väldigt god portugisisk körsbärslikör 🙂 Ha en fin söndag!

  • Det var frun med barnen som tog en tripp. Jag fick inte följa med och kanske lika bra det. Jag är fortfarande justerad i foten. Aha det var körsbergslikör, det hade jag gillat och förstod nu varför dottern visade upp det för mig 🙂

 2. Det var häftiga foton dottern skickat, måste ärvt lite av din fototalang, att sen avsluta skyltningen med raka motsatsen till varma Portugal med vinterbilder är lite chockartad 😉

  Hoppas ni kryar på er snart!!

  • Jo dottern har väl gått i min hård skola 😉 Det är inte bara ros här 🙂 Ja snön lämnade dom ju hemma åt mig 🙂 Men det kan också vara vackert.

 3. Du kanske blev sugen på att åka dit nu och tappa upp dig ett rejält glas öl? Snyggt skyltat Åke och krya på er!

  • Tack LillaSyster! Nejdå det lockar mig inte jag har siktet in på att åka med kusin dit du är 🙂 Jag är en hemmakär person, jag har havet, skoter, båtarna att ta tillvara på 🙂 Igår var jag som sämst, sov nästan ett dygn. Kommer nog inte på benen idag heller…

 4. Å så härligt med ett besök i Portugal – fast det vore förstås bättre utan covid … Är det hustruns tjusiga naglar som håller i ölglaset? Riktigt konstnärsarbete där!
  Snöbilderna vill jag egentligen inte se. Vet ju att det är på väg, men ingen brådska för min skull!

  • Covid drog hop på sig i planet hem, en bakom i stolen satt och nös och hostade hela tiden. Naglarna är dotterns, hon fixar med dom en gång i månaden och ändar tema/design liksom. Snön, vi tar alltid minst 6 månaders snö och halka i mina trakter. Men det gör ingenting jag har traktor att skotta med och så åke jag skoter och vandrar i min skärgård på vintern 🙂

 5. Osis att ni nu är sjuka båda två. Tycker just du har fått din beskärda del av s***-sjukdomar det här året. Håller alla tummar och tår att ni har en lindrig version av Covid-19 som går över på en vecka eller så.

  Din dotter har helt rätt! Om hon tar sådana fina bilder så ska du publicera dom. Hon har verkligen gått i sin fars fotspår. Bilderna är kanooon!

  Lissabon är en härlig stad och det visar bilderna som dottern tagit. Märkligt att vissa skyltar var på spanska och inte portugisiska. Och det ”viktiga” stället med bankomaten är en bokhandel som säljer nya och begagnade böcker. Gissar att den drar många kunder med den strategiskt smart placerade bankomaten.
  Lissabons Lounge med den underbart kaklade fasaden är bra sååååå WOW. Och om du (precis som jag) inte gillar Sangria lär du inte gillar den portugisiska likören Ginja heller. Alldeles för söta för min smak också.

  Snöbilderna hade jag kunnat vara utan. Men de innehåller ju skyltar de också;-) Tackar dottern så hjärtligt för bilderna som hon tagit till Skyltsöndag. Tusen tack för ditt bidrag och länken.

  PS. Dina svartvita bilder i länken ger mig en känsla från 1950-1960 talet. De känns ”kultiga” på något sätt. DS.

  • Ja vi är sjuka båda två i Civid. Jo det får räcka snart med alla motgångar, men jag kommer igen var så säker Värsta dygnet var igår, då sov jag bort detta dygn. Idag rinner snoren och jag nyser bara… jodå Rebecca kan leka med sin telefon rätt bra Språk o sånt begriper jag mig inte på… men spanskan är väl också ett stort språk… men jag älskar ju snön Tänk som liten när tefatet, pulkan, skidorna och skridskorna med hockeyklubban fick tas fram och för att inte säga skotern nu. De svartvita bilderna är lite massa minnen från min barndom jag brukar lägga upp då och då. Den där bron har en egen story, jag var med min morbror och fraktade ett timmerhus på en timmerbil, vi hade lastat det hela för högt så vi fick baxa av flera stockar och bära dem över bron och sedan upp på stapeln igen. Jag kan ha varit 15 år. Problem är till för att lösas brukar jag säga

 6. Tur du visade dessa käcka skyltbilder!
  Sangria har jag smakat och tyckt om. Samma med körsbärslikör. Numera är allt sånt för sött.
  Krya på er, inte alls kul att ha flunsan eller covid eller vad man nu kallar det, skit samma.
  Trevlig kväll!

  • Tack Geddfish! Covid är ju inte längre av livshotande karaktär. Jag fick ändå besöka min hälsocentral för omläggning sår bara jag bar munskydd, däremot fick jag inte komma in på Ortopedtekniska.

 7. Å, gillar första bilden från planen, så läcker!
  Dottern har läckra naglar!
  Det var fina ölfat och ovanpå varandra, sådana har jag inte sett tidigare.
  Gillar bilden på ”sparbössan” med ”Follow your dreams”.
  Det finns ett hus i Sverige som har ”Go och Glads” mönster på fasaden och dessutom belyst. 🙂
  Färgglada stånd med neonskyltar som matchar frukterna.
  Stora kontraster mellan bilderna från Portugal och Sverige. Vacker träskylt och det är fint med det röda mot snön och torkade gräset.

 8. Tack så mycket Byblixtra för att du tittade in och kommenterade 🙂 Go och Glad hade man alltid i lastbilen då man äntrade vägarna uti Svedala 🙂

 9. Jättefina bilder från ett fint land, bra där.
  Trist med Coviden, hoppas det är bättre idag Åke.

  Ha en fin eftermiddag mitt i allt.

 10. Så läckra skyltar du fått av dotra! Portugal där har jag aldrig varit, men har ju flera bloggkompisar som bosatt sig där så det är ett fint land förstår jag. Hoppas inte din dotter kommer hem o packar om o flyttar dit! Krya på dig och tack för skyltkavalkaden!. Jag tog covidsprutan o influensasprutan också av bara farten, hoppas iaf på lindrigare variant om nu olyckan skulle vara framme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *