Some image

Skyltsöndag #447

Går 1:a advent att kombinera till BP:s roliga Skyltsöndag tro…

Svar: Självklart 🙂 Man dammar av sin gamla Alnöbro stake. Nu är ju bara den en modell på 40 cm istället för den rätta bron på 1042 meter. MEN man tänder upp första ljuset med andakt såklart. Här på Nacka tar jag stenhårt på traditioner som ni vet 🙂

Så tvålade mitt kära Timrå IK dit Malmöborna på lördagskvällen, det fick bli en mycket lång resa hem i natt för det hockeylaget. Denna skylt ska upp på brevlådan, men jag tror den får gona på sig lite till inne i stugvärmen .)

Nu ska ni inte tro att jag ränner på Birsta för att det är kul… men man får hyffsade bilder till BP:s roliga Skyltsöndag 🙂

Jag har nämligen beställt terminalglasögon i en av de 90 butikerna så jag slipper sitta med två par till datortjänsten 😉 Snälla frun har pyntat.

Nu är det 3:e besöket/försöket, 12 dagar får jag vänta på tills nästa försök… nya glasögon… jag vet inte om jag ska skratta eller gråta… Det här med reklamen -Du skulle gått till  ********** vet jag inte om det stämmer… 

Hit in på ö:ns supermarket behöver jag inte släpas med, sitter så gärna i bilen (jag måste ju vila foten ännu) Det regnar inte utan det är snöflingor som tinar mot den varma framrutan. 

Nu kommer en liten gåta igen: Vad är detta? Man håller den mot en lampa och släcker sedan ned i rummet så lyser detta upp. Svara gör man som vanligt till ake(snabel a)nacka144.se

Nacka site önskar er alla en fin söndag och första advent 🙂 Stressa inte, det är hela 21 dagar kvar tills tomten knackar på. Ni har väl tänt det första ljuset… och tänder ni det så glöm inte att slacka det. 

 

 

13 svar till “Skyltsöndag #447”

 1. Härlig adventsskyltning och fina bilder Åke! Gillar din fina ljusstake – och din snygga Nej till reklam-skylt! Så passande hos dig!
  Har funderat på gåtan, men är för korkad för att komma på svaret 🙂
  Önskar dig i alla fall en fin adventssöndag!

 2. Det var den roligaste Ingen reklamskylt jag sett=)
  Hur man än gör med glasögon så blir man lurad känns det som. Önskar dig en fin söndag, här skiner nu solen och det faller mer snö…. fast att både Busan och jag tycker att det räcker med det vita möglet.

 3. Önskar dig en fin 1:a Advent ️
  Gillar bilden på renen
  Den typen av ljusdekoration har vi här också. Den närmaste står i en rondell och föreställer 2 vargar. Jättefina.
  Jag försöker bli frisk från dunderförkylningen som maken gav mig. Det ingår en hosta av värre slaget. Blir nog till att vara hemma lite till innan jag vågar mig tillbaka till jobbet.

  Ha det gott!

 4. En sån där hockeyskylt vill jag också ha….så passande å bra!
  Så fint med en lokal ljusstake å man ser faktiskt likheten med den riktiga bron.
  Specsavers ska du nog akta dig för, både frugan å jag har bytt illa kvickt efter att blivit rejält missnöjda…..
  Önskar även er därute på landet en härlig första advent!

 5. Sitter förstås här och undrar vad gåtan går ut på, vad det är. Får nog fundera hela huvudet runt nu när jag sitter här och ser på ditt första Adventsljus, jodå, vi har också tänt ljuset idag och på renen den vackra och den är mycket roliga ingen reklamskylt. Den tar ju priset idag. !
  God fortsättning på 1 Advent!

 6. Tjusiga skyltar som vanligt här inne hos dig! Skrattade gott åt din ”ingen reklam” skylt!
  Gåtan ja, den måste jag allt fundera på lite till….
  Vilken fin gammal ljusstake du har!
  Ha en fortsatt fin 1:a advent!

 7. Ursäkta min sena kommentar.. Jag var för trött och hade fullt upp att göra min egen Skyltsöndag tidigt på morgonen, även att vi skrev lite då..

  Men.. Din 1a Advents Skyltsöndag är helt underbart härlig, din Nej tack till reklam är klockren, en sådan skulle man varit o köpt själv!!

  Rolig gåta och svaret gav jag dig tidig morgon 🙂

  Ha en fortsatt trevlig 1a Advent!

 8. Ja, det kommer du troligen inte att tro, men gåtan är nog den vackraste ”ljusinstallationen” jag sett. Ser ut som ett runt hus med fönster och trapphus. Otroligt vackert. Har dock inte den blekaste vad det är för nåt. Men som sagt – vackert!!!
  Resten av dina skyltar är fantastiskt fina, som alltid:-) Birsta precis som Täby Centrum är ett eldorado av skyltar, speciellt nu i juletid. Och ni har ju så fina djur utanför också. Det har inte ”mitt” centrum.
  Din Alnö-ljusstake är så fin och för mina tankar går till Marina Bay Sands byggnaden/hotellet i Singapore.
  Älskar Timråskylten. Den ska du absolut hänga upp:-)

  Sedan älskar jag skylten av Alnös ICA. Så himla läcker effekt med regndropparna. Regn KAN vara vackert som i ditt fall.

  Osis med Specsavers. Även jag har återgått till SynOptik efter mina erfarenheter med Specsavers. Men deras reklam älskar jag. Frågade vem som tillverkar glasögonen, för jag trodde att de tillverkades i någon baltisk stat eller i Polen. Nej då, de tillverkas i England. Ja, där ser man. Fördomar är inte bra;-)

  Tusen tack för länken och din härliga Skyltsöndag:-)

 9. Alnöbrostaken är jättefin. En sån kul idé att göra en ljusstake av bron.
  Det var en rolig ej-reklam-skylt. 😀
  Wow, så läcker bild på upplysta rådjuret utanför Birsta City.
  Det lät inte som att det fungerade särskilt bra med glasögonen, gå till Smarteyes istället. 😉
  Ett till wow, på bilden med ICA-skylten.
  Vet inte vad du har för mojäng som lyser i mörkret. 😉

 10. Alltså Åke, 90 butiker, låter som en heldagsutflykt, minst! Här i Falun drabbas vi av butiksdöden, alla åker till Borlänge där man kan gå in på Kupolen och hitta allt. Folk orkar inte gå från parkering till affär längre, nästan så de ska få skjuts från parkeringen in i affärn..Haha
  Ljusstaken var verkligen mysig, o din dörrskylt gillades också. Det där virrvarret på bild som man ska gissa på får jag ingen association alls, klar brist på fantasi.
  Tack för finfina skyltar , hoppas veckan blir bra o inte alltför kylig, vi har -13 och min hund anser det vara oacceptabelt så han har gått i strejk efter morgonpromenaden, får nog bära ut honom nästa gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *