Some image

Skyltsöndag #459

Söndagarna bara rullar fram. Nu vart det Skyltsöndag med BP.

Veckla ut paddor tillsamman med telefonen och kompjuters.

Ja här skulle jag infinna mig igen för tredje operationen på lite av 6 månader. Man kanske får tro på tredje gången gillt 🙂 

Nu var det under planerade former liksom.

Dom andra gångerna var det ju med blodförgiftningar och skit via akuten.

Jodå man har fått lära sig från man var liten att: Sitt ned och var lung i bussen 🙂 

Nu finns inte Strax & Lugn i mitt vokabulär 😉 

Första dagen såg jag bulla & mjölk i träden, ja hade ju fastat sedan kvällen före och nu var det 23 timmar senare 🙁 och vad heter man då?

Till andra dagen fick jag fylla i en lista i alla fall.

Och foten den hängde med, pilen får räknas som skylt, ja den vart lite borttvättad på operationsbordet medans kniven vässades 🙂 

Andra dagen då, vet inte vart Håkan var 😉 

Men till slut så 🙂 

 

24 svar till “Skyltsöndag #459”

 1. Nu hoppas vi att foten sköter sig och att det är slut dumheter med blodförgiftning och annan skit. Schysst att du fick välja själv vad du ville ha att äta. Ha en bra eftermiddag =)

 2. Tack LillaSyster! Nu gick käften lite före hjärnan här, det är frukost man får välja typ 🙂 Ja förutom Normalkost då 🙂

 3. Skönt med valfrihet åtminstone till frukost…
  Är det här den sista slutgiltiga operationen eller vet Du inget än?
  Jag hoppas på god bättring och att Du kan gå ut på äventyr inom snar framtid.
  Tågurspårning och inställda tåg… malmbanan stängd för all framfart.
  Det här med tåg i Norrland eller Sverige för den delen vintertid verkar vanskligt.
  Ha en så bra söndag Du nu kan ❣️
  /åsa

  • Jag hoppas att det är så, nu har jag fått en dunder antibiotika. Jag hoppas att allt var ska försvinna nu. Hur det går med allt annat inuti vet jag inte. Ortoped på onsdag igen och omläggning tisdag och fredag. Men du vet det sista som överger en är ju hoppet 🙂 Faktiskt så mår jag bättre 🙂

 4. Snyggt skyltat som vanligt hos mästaren Åke!!
  Ack ja.. Valen man får är enbart frukost där man får välja, kaffe, Te, Fil, Gröt, Välling. Sedan vilket bröd – Hårt el mjukt, vitt el grovt. Några pålägg kan man välja på med.. Frågan om kall dryck – Vatten, måltidsdryck, Mjölk… Vissa fall även kolsyrad dryck.

  Sedan då det gäller Lunch o Middag då får man fylla i Normalkost, Vegan, Allergier – mot vad.. Även det man inte klarar av att äta av andra orsaker!

  Maten på detta sjukhus är ingen Restaurang mat kan jag upplysa alla som läser.. Denna maten är helt utan smak och aldrig följer det med kryddor så man själv kan välja med salt/peppar.. Mina år som inneliggande patient ner tidigare åren då jag mådde som värst och under många och långa perioder fick stanna dels för operation och akuta inläggningar.. Men alla gångerna så beställde jag alltid mat utifrån med familjen som tog med sig dit så jag kunde värma i Micro 🙂

  Detta säger en hel del vad för hemsk mat de delar ut på denna inrättning. Fy och blä är mitt betyg!! Är nog knappast ensam om att tycka detta gissar jag på, eller har jag fel??

  Kommande inläggning med operation av höfter och även knä önskade jag blev i Sollefteå då dom är kända för sin goda mat där!! ❤️ eller varför inte i annat län? Då jag verkligen ogillar maten på Sundsvalls sjukhus.
  Vilket jag nu gruvar mig för till +100%.. Får väl ta med min special dryck så jag slipper vara så hungrig!

  Ursäkta att jag spårade ur på maten.. Men anser att de som läser bör veta hur illa maten är där.. Mitt goda råd är: ta med eget salt o peppar alt annan favorit krydda! Deras efterrätter brukar vara goda! Tur det iaf 🙂

  Ha en fin söndags eftermiddag/kväll!

  • Nu har jag vara erfarenhet av maten på Lycksele och Umeå Sjukhus och jag kan väl säga som så att det finns bättre mat… i Umeå hade de så finurligt en tid att man fick typ välja portionsmat a la Felix så då fick man en microvärnd måltid.
   När min far låg på vårdavdelning här på sjukan Åsele fick han oidentifierad kost
   Så jag tror sjukhus och vårdinrättningar har allmänt dålig mat så ingen ska ligga kvar för länge på grund av god mat (OBS‼️skämt)
   /åsa

  • Tack Åsa! Mästare och mäster vet jag inte… nu blir jag blyg Jo exakt maten är ingen höjdare. Jag antar att vi betalar för lite skatt för att få bättre mat. När jag låg där förra månaden fick de bära ut en maträtt, det där äter jag inte svarade jag. Jag har för mig att man blir fortare frisk på bra mat… men du vet allt går på anbud.

 5. Vilken resa du har haft och har med din fot. Hoppeligen så är du på slutrakan vad gäller den saken och snart kan du hoppa/gå/springa på som vanligt igen. Håller tummarna hårt för det.
  Bra skyltar får du till även om du ligger på operarationsbordet. Inte illa alls. Bra jobbat.
  Middagen såg ut att vara god…provencalsk dessutom
  Headern är ljuvlig!
  Boa sorte som man säger här när man önskar god lycka!

  • Tack Äventyret Framtiden! Jag tar inte ut någon seger i förskott, men det känns som att jag hamnar på ruta ett varje gång. Det sista som överger en är ju hoppet 🙂 Jodå köttfärslimpan smakade suverän, det kände jag till sedan förra svängen 🙂 Du vet man är uppväxt med att mor hotade med att säg: Tänk på barnen i ……. Aha där kom ett nytt ord. Tack! Han som var med och sövde (vet inte vad det kallas) mig, han och jag kom in på ord som typ: Vik dän. Till slut sa han: Kom inte och stör mig nu för Åke och jag diskuterar ord med översättningar 🙂

 6. Allt för bloggen, till och med på sjukhuset inför och efter en operation. Suveränt bra jobbat Åke. För att inte glömma den fina rubrikbilden. Älskar den. Känner mig hedrad:-)
  Sjukhusmat brukar vara oätlig. Ändå har dom fräckheten att debitera 60 kronor/dag för maten och 130 kronor/dag för bädden när man är inlagd. Måste dock säga att NKS-maten 2021 var så bra att jag blev totalt chockad. Man kunde välja på en lista vad man ville äta och serverades maten när man ville. Det var imponerande. Och Coq au vin hade jag inte ätit på år och dag.
  Men nu hoppas jag att du slipper åka in för operation och/eller behandling av blodförgiftning för alltid. Tycker du har avverkat ”ett liv på sjukhus” på 6 månader.
  Tusen tack för länken och dina skyltar:-) Att du bara orkade – WOW:-)

  • Tack BP! Klart allt för bloggen 🙂 Jag ska försöka klara ett inlägg om dagen denna månad 🙂 Fräckhet på käket ja, har en faktura på 1800:- som ska in om några dagar. Jag var välkommen tillbaka på avdelningen var det 5 st som sa. En sa till mig att imorgon ringer jag hit och kollar om Åke ligger inne? Gjorde jag inte det skulle han sjukskriva sig 🙂 Du vet jag retas och surrar med alla jag får tag i 😉 Ja tre operationer på 6 månader i samma fot är inte så kul längre… klart jag orkar, vad gör man i en sjukhussäng typ 24 timmar om dygnet?

  • Nepp en börjar ledsna på sjukhuset… ska bara dit 4 gånger till veckan 🙁 Jag har nära så jag fick lämna på dessa kompromisser. Hänger på Skyltsöndag? Jag driver Hoppa på Tåget som igår och deltar på Färgglad Fredag som i fredags, jag ska göra ett inlägg om dagen denna månad har jag utmanat mig 😉

 7. Snyggt skyltat från sjukhuset, och inte minst den första skylten med BP:s blogg på olika datorer, paddor och telefoner, hihi!
  Hoppas nu att din fot blir bra!
  Ha en fin start på veckan!

  • Tack Klimakteriehäxan! Jo min äventyrliga resa genom livet tar väl aldrig slut egentligen. Prövningar vi möta på…

 8. Det har verkligen varit en lång resa det här med din fot … håller tummarna att detta var den sista operationen nu och att läkningen går snabbt och utan komplikationer.
  Beundrar dig att du orkar blogga och alltid verkar vid gott mod!
  Önskar dig en bra start på veckan!

 9. Du är då en kämpe av GUDS nåd, trots alla bakslag ligger du å skyltar…..imponerande.
  Samtidigt kan jag ju inget annat än tycka synd om dig, men det hjälper å andra sidan inte så värst mycket, men du ska veta att jag tänker på dig!!!

  Krya på dig å allt gott!

 10. Nämen alltså ditt förråd av skyltar från plåsterkåken tar aldrig slut! Kan det ligga någon planering bakom…nä, så kul är det nte att ligga där på rygg! Men att du varken valde gröt eller välling till frulle??fniss…Nu hoppas jag att du har gjort slut med detta ställe om det inte gäller efterkontroll..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *