Some image

Skyltsöndag #468

Vad är det bästa med söndagen, jo Skyltar med BP igen såklart.

Men säg mig hur gör ni för att koma ihåg? Jag sätter telefonen på larm. Enkelt & klart 🙂 

Den här skylten tittar jag var gång jag får lämna plåsterkåken. Ja sedan får Facit skjutsa mig till Haga Grillen där jag firar med en grillad korv med räkor och senap 🙂 Din tur är alltså min tur 🙂 Vi får se vad som händer på besöket imorgon. 

Nu kommer det en fråga om nästa Bost skylt: Vad avser detta? Maila som vanligt om du prickar rätt. Svar kommer upp imorgon i ett inlägg om Micke Vandraren. 

Bara litet hopp till Plåsterkåken, kan bara inte låta bli att visa upp denna skylt. Nästa dörr verkar smal 🙂     Det kanske inte var så roligt men roligare än så här blir det inte på ett sjukhus. 

Min egen ”hitte på” kvällsmacka kan kanske mäta sig… 

Den här skylten var då absolut inte minsta roligt… detta satte min hemgång nästan på stopp. 

Närmare friheten än så här kan man inte komma ibland… nu vart det 5 dygn totalt denna vecka. 

Men vad är inte lugnast i hemmets vrå? 

Kan dock mätas med en hederlig korvmacka till en varm Oboy i favoritmuggen. 

Roligare än så här blir det inte i den gråa 0 gradiga morgon från Nacka City. Väl mött imorgon att titta in på svaret. ake(snabela)nacka144.se skickade ni svaret på frågan. 

16 svar till “Skyltsöndag #468”

 1. Bra mycket bättre att vara hemma och äta kaviarmacka med tända ljus än att ligga på isoleringen. Tänk så mycket skyltar du fick ihop fast att du knappt varit ute. Ha en bra eftermiddag!

  • Jo tack, jag sov mestadels på måndagen innan ambulansen fick plocka upp mig på badrumsgolvet efter en saltomortal på måndagseftermiddagen, deras febertermometern visa prick 40 grader där på båren. Sedan hamnade jag på isolering. Kaviarmackan med den lilla gulliga tuben är från på salen. Beställde alltid in två ägg så jag kunde glädja mig med eget hittepå tills kvällsmackan 🙂

 2. Skylten som du passerar på sjukhuset verkar inte visa någon information. 🙂
  Helt klart lite besvärligare att ta sig igen den dörren. 😉
  Jag har inte sett Lysekils kaviar men har inte kollat i alla butiker. Har du hittat den?
  Nämen så tråkigt att du varit på sjukhuset igen men nu håller vi tummarna att det var sista svängen.
  Fin bild på ljusen och ölen på bordet.
  Varmchoklad är alltid gott!

  • Jodå skylten den gula tolkas: Jag har tur som få åka hem 🙂 Kommande vecka har jag bara tre kallelser. Två omläggning sår och ett besk med att bygga om skon på ortopedtekniska, vad som annars sker vet jag ännu inte… veckan därpå minst lika många besök. Varje gång vi sätter oss i bilen säger displayen: 21 minuter till Sundsvalls Sjukhus 🙂 Har inte funnit Lysekils kaviar ännu, finns att beställa hem till någon butik men då måste summan uppgå till minst 500:- (känns lite onödigt, då jag inte vet hållbarheten)

  • Tack Susjos! Trevligt att du deltar med Hoppa på Tåget 🙂 Jag ska till Sjukhuset med två besök redan på måndag, men bilen hittar själv. Vi sätter oss bara i bilen säger displayen: 21 minuter til Sundsvalls Sjukhus och ritar upp körvägen 🙂 Mycket bättre än vad ambulansen gjorde som hämtade mig i fredags, först körde de fe fel efter deras GPS ändå påtalade Facit att inte åka på den, en granne för ngt år sedan höll det gå mycket illa för då deras lill pojk inte kunde andas.

 3. Än en gång Åke, efter ytterligare fem dagar på sjukhuset har du fått ihop en väldigt imponerande samling skyltar. Skyltarna kommer liksom till dig, du behöver inte ens leta längre. Rubrikbilden med min fotbollsspelande tusenfoting inmonterad i din mobil – WOW säger jag bara:-)
  Sedan fick du åtminstone en öl också, för att inte tala om äggmackan som du är såååååå värd.
  Jag har kollat efter din kaviar, men den säljs varken på min lokala ICA eller på Willy:s.

  Tusen tack att du skyltar och länkar, och det trots fem dagar på sjukan. Lova att det var sista gången på plåsterkåken nu!!!

  • Tack BP! Jag kan absolut inte garantera att det var sista gången inlagd. Jag med min otur så kommer det fler tillfällen 🙂 Foten kommer att opereras om på ett eller annat sätt, jag tror inte den är klar. Ja skyltarna kommer på mig, det är bara att vara vaken 😉 Varje kväll var det min höjdpunkt att fixa ihop denna macka, jag sparade ett ägg från varje morgon. Och just höjdpunkter finns det inte många av på sådana avdelningar. 03-04 startar en dag som ett exempel. Tror du man sett allt? Nejdå inte på långa vägar…

  • Tack Klimakteriehäxan! Äggmackan gjorde jag på salen varje kväll, sparade ett ägg från mornarna och beställde in en polarkaka som kvällsmål och två glas juice. Mackan med falukorven är en delikatess från en morgon hemma 🙂 Jo fågeln är allt fin 😉 Ljus är ett måste på mornarna när man vaknar upp till stillheten.

 4. Alltså jag fattar inte hur du bara orkar å skylta å skriva å t.o.m. vara finurlig å rolig….du är sannerligen ett unikum å en kämpe av Guds nåd!
  Kul att du blir glad av ganska enkel mat å dryck, för sånt är ju snabbt ordnat…men skådar mitt öga en AC/DC öl??? Den måste man ju smaka…..
  Kul skylt med den smala dörren där å skönt att du mitt i alt eländes elände ändå lyckas hitta ljuspunkter, det är få människor förunnat att ha ett sådant positiv sinnelag!
  De där skruvmejslar ser ut att vara ett improviserat dörrstopp……
  Krya på dig nu, kram!

  • Orkar och orka… det år ingen konst då jag har så läsvänliga bloggare runt om mig som ev uppskattar det jag skriver och förmedlar 🙂 Unikum bugar jag för 🙂 Jag har alltid satt mitt arbete som 110 % i alla lägen. Vad det än är. Det kan väldigt många arbetskamrater gå i god för. Jag berättade idag på fm på sjukhuset för en kirurg när hon förstod att jag var en rörlig typ. Kan inte du ta upp några Stockholmare och berätta hur mycket man kan jobba. Jo jag berättade att 1974 då jag pryade på en bilverkstad så kom Uffe med plånboken första fredagen och gav mig 200 spänn. Detta skall du ha för gott arbete. Nästa fredag tog Uffe upp plånboken och gav mig ytterligare 200:- Jag passade telefonen, lämnade ut bilar, bytte kopplingar osv. Kompanjonen hans hade varit sjuk några dagar också… Och Uffe åkte varje dag och köpte reservdelar, det vara bara att kämpa på, gick inte och säga att man hade ont foten då inte. Jo jag är positivt lagd 😉 Det är ett dörrstopp ja, nu måste jag avbryta denna fråga, du försade ju dig 🙂 Jag har fått två rätta svar på mail som jag ville 😉 Nu ska jag hosta upp tre Trisslotter också 🙂 Jo det gäller att vara positivt lagd då man rullar omkring i en rullstol där i korridorerna på Plåsterkåken 🙂 Du skall veta att en sjuksyster (chef för dagen) tackade för att hon hade fått sköta om en sådan positiv och rolig patient i 5 dygn när jag rullade ut för sista gången. Tack för kramen och de fina orden och pynta nu en AC/DC bira 🙂 Klart jag kryar på mig förr eller senare.

   • Tack snälla för ditt utförliga svar, förstår att du är uppskattad även på plåsterkåken, det är väl så att den som inte gillar dig finns inte eller har fel i huvudet….!
    Ursäkta att jag förstörde din tävling, var lite för ivrig där när jag för en gångs skull hade bra svar…. 🙁
    Tänk om dagens ungdom bara hade en promille av din arbetsmoral, då skulle det se annorlunda ut i Sverige!

    Ha det gött å trevlig Valborg!!!

    • Gör ingenting att du förstörde min tävling, nu behöver jag bara dela ut tre Triss Lotter 🙂 Några fler han inte svara 😉 Jo det här med Plåsterkåken: När jag drogs ut från instansen stannade Chefs Sjuksköterskan mig och tackade för mitt goda och roliga uppförande. Hon tackade för att hon fått haft mig som patient 🙂 På en annan avdelning sa Sjuksköterskan på Kirurgi att hon önskade att Stockholmare skulle få komma upp och få en dos i arbetsmoral hur man sköter sig i arbeten. Hon förstod att jag inte satt still. Hon skrattade länge när jag cyklade ute i skärgården i gips. Hon kände nämligen till miljon därute för hon hade stuga där. Och hon frågade varför jag inte klagat på min fot? Det ska jag säga dig sa jag har arbetet i över 50 år och ramlat, slagit mig och klättrat på höjder när jag utfört mina arbetsuppgifter tror du man kan säga: Jag har ont i foten?

 5. Tack o lov är humorn oskadd! Dig ruckar man inte på alltför lätt, och tur är väl det! Jag tycker nog att du kan tänka på att mucka ut för gott från plåsterkåken nu, våren och sommaren står för dörren och då har man roligare saker för sig. ja nu ska jag inte vara klämkäck utan istället säga Glada Vappen för så säger vi finlandssvenskar om helgen som står för dörren

  • Jag har nog lite finskt blod i mig och farsan studerade att vi kom från vallonerna… säkert genom Finland 🙂 Humorn har jag nog kommit på själv 😉 Eller ett gott skratt förlänger livet ju 🙂 Jag har inte stämplat ut från plåsterkåken… fick ett tråkigt samtal igår… men nu är det helg = gapa och svälj 😉 Glada Vappen det ska jag lägga på minnet om denna helg 🙂 Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *