Some image

Skyltsöndag #469

Tjo och tjim nu äre Skyltsöndag med BP igen.

Sedan är vi ute i maj igen : )

Jag lovade att återkomma till kyrkan… natten mellan den 7-8 mars klockan 02-03 för två månader sedan ligger jag vaken som vanligt… ligger och slö surfar då det ploppar upp ett meddelande från Linda: Hej vad gör du på lördag klockan 13:00? Linda hade nämligen kommit på att hon skulle fotografera på ett dubbeldop. Hennes man som skulle delta som Gudfar hade bett henne öva på kameran, vilket hon nu glöm bort i allt ståhej. 98 st personer skulle delta och det skulle dukas och planeras för. Nu låg hon vaken och undra hur det skulle gå med två dagar kvar? Då såg hon min profil lyste. Jodå sa jag bare ett villkor: Jag vill bli skjutsad fram till dörren. Ordnar vi såklart fick jag till svar. Jag mådde inte så bra men vad ville man inte göra för Linda. Kameran och Guds hus hägrade också dessutom. Jag plåtade o filmade ett bröllop här för en 3-4 år sedan och kyrkan ligger högt belägen med mycket ljus, Nu vart det mulet denna dag och jag som hatar blixt. 

Jag hade lite samtal före med Prällen, jodå jag hade fria tyglar. Prästen är nämligen pensionerad och härstammar från min ö. Hon kom ihåg min stora Norrskenscanvas som stod i två månader i Alnös kyrka.

När hon kom till öns kyrkor för en 40 år sedan typ, nämnde hon rätt titigt det ska inte skramla i kollekthåven utan det ska prassla 🙂 

Jag gillar atmosfären och stillheten i en kyrka, titta bara på alla tända ljus.  

Anna-Maria hade lagt ut dopbevisen. (undra om det heter så?)

Det är allt lite högtidligt i Guds hus. Denna heter Sköns Kyrka. 

Anna-Maria är en moderna prälle, hon tog hjälp av en ung åskådare att fylla upp dopfunten. 

Samma åskådare höll koll på ledet av fäder, gudmödrar och gudfaders. Psalm 248 får symbolisera skylt.

Lille F döpes. Ljuset får agera skylt.

Lille L döpes. Samma ljus får agera skylt igen.

1:a maj fick jag meddelande är du hemma idag vid 14 tiden? Vet inte svarade jag, Linda förklarade att hon ville lämna tillbaka de bägge minneskorten… öppna dörren och lägg in dom svarade jag. Jag satt nämligen på grannens brokvist i det vackra vädret och käkade en glass när dom passerade. Snälla Thomas hade plockat av snöbladet på 4 hjulingen åt mig nämligen. 

Presentkort på ICA är inte fy skam 🙂 

Facits födelsedagstårta från igårkväll klämmer jag in med dekorationen som skylt. Leverantör Alnö Hembageri såklart, fräsch och god för dagen  🙂 

 

25 svar till “Skyltsöndag #469”

 1. Det var fint i kyrkan och du har gjort fina bilder må jag säga. Äntligen vår och havet ligger väl öppet nu. Här ligger isen tjock på sjön fortfarande men vilken fart det är på vatten i bäckar och åar. Undrar hur det blir när den verkliga snösmältningen kommer igång. Tror aldrig jag sett så mycket forsande vatten någon gång. Jag är glad att jag bor högt uppe på en kulle.

 2. Tack Skogsnuvan! Det kan ligga lite is kvar efter stränderna på en del ställen… jag kan inte ma mig ut riktigt, bäckarna porlar rejält. Jag kan inte ta mig ut så mycket… hoppas kunna åka till en badstrand idag om vädret håller i sig. Nu är det +12 klockan 09:50… det var minus 1 i natt. Blir det varmare kanske jag kan ta en tur med 4 hjulingen.

 3. Klart att man ställer upp=) Fina bilder du fick. Tårtan ser mycket god ut. Ha en bra söndag!

  • TackLillasyster! Jo den färska tårtan gick hem hos alla 🙂 Söndagen ska jag försöka skriva ikapp er alla Bloggare 😉

 4. Tack för fina bilder OCH fin berättelse! Ja, att du är en enastående fotograf det vet vi ju, så där gjorde hon ett kap till dopet. Fin kyrka ser det ut att vara å namnet är ju skönt….. 🙂
  Prästen skulle jag kanske inte kalla för ”modern” utan för ”normal”…. man behöver nämligen inte krångla till det bara för man är prälle, men klart häftigt att låta barn hälla i vatten i dopfunten!
  Misstänker att tårtan gick åt senast i förmiddags….. 😉

  Ha en bra söndag!

  • Tack Christian! jag hade ju närmare 650 bilder från dopet men jag ville inte visa när hon gick ut bland alla åskådare men ett barn i taget 🙂 Någon kan ju ha skyddat identitet typ. Linda har jag känt i 36 år nu, jag har en bild där hon står på mitt biltak som 8 åring 😉 Modern och normal är väl hårfin 😉 Jag har en fd arbetskamrat som läser till präst, jag har haft med på en skyltsöndag när jag var och lyssnade på hans predikan, den är en namne till dig förresten 🙂 Den näst siste prällen jag samtalade med (svärmors begravning) trodde han hade avslutat sina studier… men han pratar som en präst och uppträder som en präst. han är född till det 🙂 Min far sa för 40 år sedan att väckelsen skulle komma i kyrkan 🙂 Anna-Maria gör häftigt saker med/för barn 🙂 (jag hade mycket mer att visa som du förstår) Tårta, jag fick en liten bit i arla morgonstund 😉

 5. Fina bilder och det du skriver gör ju att man nästan känner det som om man var där, bravo Åke.
  Min bror är ju präst i grunden och jag känner således en del andra med det yrket, präster ÄR speciella, den humorn de har går inte av för hackor direkt.

  Ha det nu fint Åke och njut av söndagen.

  • Tack Micke! jag ska allt njuta av söndagen 🙂 Vilka trevliga diskusioner du ska ha med din bror 🙂 Avis ska du veta. jag gillar att ställa dem mot väggen serru 😉

 6. Hej och hå ‍ beundrar Dig som fortfarande orkar blogga efter alla femtioelva vedermödor Du utsatts för.
  Sköns kyrka har jag bara sett utsidan av.
  Härligt att Du fixade att ställa upp som sittande fotograf *tummen upp* och en stor applåd.
  Bra skyltat
  /åsa

  • Tack Åsa! Jag kommer inte så mycket utanför dörren, var bara 4 gånger på besök på Plåsterkåken förra veckan… nu har jag en ny datorhörna jag inviger på riktigt , med en riktig gamingstol. Nu ska det bli mer ordning 🙂 Ja Sköns Kyrka ligger belägen strax intill Birsta dalen och den syns från motorvägen där på E4:an alla ni som passerar, den ligger högt och fint där. Jag hade en bra dag den lördagen också. Så jag orkade genomföra det och jag fick sitta på första parkett 🙂

 7. Vacker kyrka och trevligt att få följa med på barndop. Kul också att du fixade fotograferingen.
  Prinsesstårtan ser riktigt god ut.

 8. Försvann min långa kommentar nu?! Uppenbarligen.
  Börjag igen då, och då med den roliga rubrikbilden – hahaha:-)
  Bilderna från dopen var fantastiskt fina:-) Bra att Linda överlät fotograferandet åt ett proffs:-)
  Sedan visste jag inte att ICA hade presentkort, nu vet jag det också. Ett perfekt tack för ditt arbete och så fint skrivet av Linda.
  Stort tack för ditt fina och minst sagt annorlunda bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för länken också:-)

  • Jamen det var ju tråkigt att du var tvungen att börja om… proffs och proffs man har tur ibland 😉 Presentkort ja det är annorlunda vad beträffande affärer i Hufvudstaden kanske 🙂 Nu diskuterar vi verkligheten 😉 Jodå Linda är en hyvens kvinna. Det var hennes som som blev så skadad i hockey VM häromdagen… en blivande stjärnspelare 🙂 Vart utsedd till turningens viktigaste spelare. Gissa hur mamma tog skadan på en skala… ibland får man bjuda till på Skyltsöndagar serru 🙂 Och ibland har man tur att det passar in 🙂

 9. Där fick du till det bra i Sköns kyrka med dubbel dop minsann.. Bra jobbat med vackra bilder! 🙂

  Vilken härlig tårta det blev till firandet av frugans födelsedag, även att det inte blev på rätt helg – Men som man så fint säger, Bättre sent än aldrig! 😉

  Önskar er en fin söndagskväll! 🙂

 10. En sån härlig skyltsöndagsberättelse! Mycket mera värt än skyltbilder av vanlig art.
  Så fint du dokumenterade barndopet och prällen var fin, ja det är de nuförtiden. Har ju varit kyrkvärd åt tre stycken i närliggande kyrka, så jag vet, alla är olika dessutom, och det i sig en styrka eller ja, vad som.
  Vilken god tårta, det ser ut som, för jag har ju inte smakat, men antar.
  Krya på dig, ha en fin kväll! /Gerd

  • Tack så mycket Gerd! Ja du om någon vet ju att det kan skilja. Jo de har nog styrkor vi säger så 😉 Tårtan var superb 🙂 Jag ska krya på mig allt.

 11. Såå fantastiska bilder, Åke! Du är så himla skicklig på att fånga ögonblicken, så klockrent. Förevigar minnen.
  Och en himla trevlig läsning dessutom.
  Tack igen snälla du!❤️

 12. Den kyrkan hade en annorlunda atmosfärg och ljusa färger vilket inte är så vanligt. Lite åt det hemtrevliga hållet minsann. Och du är en duktig fotograf och en toppenvän som alltid ställer upp!

  • Tack Paula! Jo så ligger kyrkan på en kulle som förstärker ljuset in liksom. Kyrkan är dessutom rymlig där framme. Ja men det är inte så svårt att säga nej när det gäller fotografering och sedan kunde jag stå upp då 😉 Vilket det inte gick alla gånger sedan jul 🙁 Linda ringde i rättan tid typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *