Some image

Skyltsöndag #471

Tjim & tjo alla i sommarvärmen! Nu äre Skyltsöndag med BP igen.

Vi går ut i näst sista söndagen så här i maj.

Jag har då varit ut och åkt dator med kompisen Fredrik 🙂 Det finns inga reglage, inga knappar utan allt sköter man från en skärm, Fredrik visar vad som hänt runt bilen före, allt dokumenteras. Det stod en fåntratt (dvs Åke) bakom som: exakt ett fån, det var han snäll och tabbade förbi.

Jodå man ser på ratten vilket bilmärke det är och det gick att tuta på den också. 

Nu skulle vi ut och äta men först demonstrerades en annan meny 🙂 Jag ska vara helt ärlig jag satt helt snurrig i skallen som ett litet barn 🙂 Jag behövde inte ha barn låset på tyckte han 🙂 

 Man kunde se vilken som stått bredvid ett ex klockslag. Naturligtvis märkt på en karta om man skulle tappa bort sig.

Loggan skyltade på huven.

Skylt plåten.

Skylt fanns förstås på bakluckan med.

Baklucka skylt igen. Kanske betyder att den går dubbelt så fort 😉 

Naturligtvis fanns det skärmsläckare men det var ingen värme på riktigt…

…men jag tror det fanns ”alla” andra program, temperaturen i kupén styrde man tydligen här också förstås. Resterande tar vi en annan gång 😉 

Naturligtvis ville han visa att NETFLIX gick att ta in 🙂

Hur och varför valet föll för en Tesla tar vi en annan gång 🙂 

 

10 svar till “Skyltsöndag #471”

 1. Det är inte lustigt om det händer olyckor om det går att se på Netflix samtidigt som man kör. Jag tycker att det är mycket elektronik/ finesser i Mercedesen, men det är ju en spott i havet jämförelsevis. Nä, tacka vet jag min jeep 1980- mekaniskt, lättare att laga själv. För fy när det där börjar att krångla. Men snyggt skyltat av dig och kul att se en T inifrån. Ha en fin söndag!

  • Tack LillaSyster! Netflix går nu inte att se under körning som tur är. Ja du ser vad som går sönder med egna ögon på din Jeep 🙂 Ta bara som vissa nyare bilar om du ska byta bromsbelägg då måste du styra den med en dator och koda in att broms oket skall öppna. Och när du är klar skriver du in: Stäng Broms oket. Jag åker själv BMW och jag vägrar vara slagen av döda ting. Och jag tänkte: har man slagit yxan i båten får man ro som fan. Byter du tex en givare i framvagnen måste man släcka felkoden. Jag har en granne som kom över och frågade har inte du en sån där dator? Han hade lämnat in bilen till en äldre pensionär här på ön och tjänat typ 30:000:- på en renovering av motorn. När han startade upp den blinkade panelen som ett flipperspel. Vi åkte till ett garage där bilen stod, jag läste ur den och hittade 13 felkoder. Jag släkte alla en efter en, jag tror han nästan grät av lycka. Kamremmen hade från början kraschat motorn. Bilen var en Renault av nyare årsmodell.

 2. Häftigt tema passar ju som handsken här på skyltningen……men men men…..vilket fruktansvärt trams…..trodde bilar var att köra med….tycker redan att min pekskärm är en trafikfara, förr vred man på en liten ratt för att höja/sänka värmen, nu får man hålla på å peka hit å dit …inte undra på att man tappar koncentrationen på trafiken…..nä uschaaaalinge……
  Läser ovan att det finns fler som tänker som jag…..
  Men trots allt var det intressant att ta del av det hela, ha nu en fortsatt fin söndag!
  P.S. Håll dig till dina vanliga bilar som du kan meka med…. 😉

  • Så trevligt att du reagerade så. Det var detta jag ville ta fram 🙂 Jag nickar till allt du svarar. Det var mycket intressant att få vara med på denna biltur och få beskrivet lite om bilen. Man behöver ju inte vara emot tekniken… och jag fick en kallelse att visa upp det. Åkkomforten och prestandan tar ingen ifrån den.

 3. Jag har blivit filmad av en Tesla som jag parkerade bredvid. Nästa gång ska jag vinka till kameran. 😉
  Känner till att man styr allt via en skärm och har åkt Tesla men inte kört. Tyvärr så är det ingen favoritbil.

  • Vad jag förstår så fotar den allt som händer runt bilen. Och kan säkert ge ett larm när något år i rörelse och skicka till ägaren tex. Jag vill varken säga bu eller bä. Krävs lite mer övertygelse. Som i detta fall passar det ägaren bra till deras användbara område perfekt.

 4. Älskar denna bilen Tesla, en sådan har min son och han älskar att bara sitta och ratta den för skoj skull – Han kör denna jämt och även jag har kört den – Älskar den!!

  Ni minns kanske för ett år sedan var jag med om en man som prejade mig och körde på mig? Då när jag lämnade in min bil fick jag ha en hyrbil, men dock ingen Tesla.. Men valde en Ford Mustang Elbil och den var härlig att köra absolut – Men to sig tyvärr inte så långt, bara 30 mil och då var det i April så det var ännu vinter och man behövde ha värme på i bilen.

  Det som är bra med Tesla är att man kan slå på värmen i förtid via mobilen som även är bilens Nyckel för att starta den när man skal köra med den. Har för mig man kunde göra samma med Mustangen – Dock så var man tvungen köra den med vanlig nyckel som bara låg i bilen – dvs inget tändningslås.
  Bara att komma nära bilen så låstes den upp och det lyste på backen med loggan att den var redo.. även på dörren fanns en panel som lyste!

  Ja många finesser är det på dessa elbilar.. Önskade man kunde köpa en sådan men prisklasserna är för dyrt än så länge – Tesla Model 3 kostar endast plus 700.000kr beroende på utrustning och färg.

  Men helt klart så kan man se film om man så har barn i bilen är de roade med barnfilmer på långresa.
  Men annars finns spotify för musik 😀 Det vet jag många använder idagens läge och även jag själv! Har det kopplat med sladd till min stereo i bilen då från mobilen.

  Förutom det så håller bilen reda på om du blir för trött att köra.. samt många fler finesser! 🙂

 5. Alltså om jag ska vara ärlig så kommer jag aldrig köpa en Tesla, inte en elbil heller. Skrattade gott när jag såg alla ikoner på displayen. Min nya lilla Peugeot 108 har en bråkdel av dessa (onödiga) finesser, men de gör mig vansinniga. Precis som du visar på Teslan så har även min bil en display när man lägger in backen. Den är förvånansvärt användbart – om det inte regnar. För om det regnar ser man precis ingenting.
  Tack Åke för att du bara bekräftat vad jag tycker om elbilar rent allmänt och om Teslor i synnerhet. Och snygga är de inte heller. Men det är nog inte andra elbilar heller;-)
  Snyggt skyltat! Tusen tack för din Skyltsöndag och länken:-)

  • Tack BP! Mycket trevligt att du nämnde: Snyggt skyltat! Tusen tack för din Skyltsöndag 🙂 Det var som ett kall att redovisa min åktur med Fredrik. Man köper bil efter användningsområde helt klart. Din nya fina Peugeot 108 passar dig.

 6. Man ska nog vara försiktig med alla dessa finesser i de nya bilarna. Skärmar och mobiler orsakar många olyckor på våra vägar.

  Jag så förövrigt ett nyhetsinslag i tv för ett tag sedan. Det handlade om förarlösa arbetsfordon som testades uppe vid någon gruva i Norrland. Inget ovanligt kanske, men den som skötte spakarna satt på ett kontor i USA. Gud bevare mig för förarlösa fordon ute i trafiken. Måste vara en hackares dröm att orsaka trafikkaos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *