Some image

Skyltsöndag #473

Tjo & tjim uti juni. Nu äre Skyltsöndag med BP igen.

I torsdag var jag och hälsade på två gamla vänner, de bor så underbart. Baksidan är döpt till.

Mogge stoppade på mig en påse vid hemfärd som innehöll eget rökta ostar.

Det låg även med en liten burk

På fredagen skulle de dukas upp, smaken var från början bäst från häger till vänster… men eftersom gick det hela över till att jag inte fann någon som var godare typ. Jag var mycket noga med att bryta av emellan med kexen. Tack än en gång Mogge & Angela för en förträfflig enorm smakupplevelse 🙂 

Fredagskvällen fortsatte med en tur till stranden, facit drog en repa med stövlar och letade lite saker efter stranden. Vi kallar det ordagrant för: Sak letning. En annan fick sitta kvar och ”plågas” på 4 hjulingen 😉 (ett eget reportage kommer vad vi fann) 

Jag tror jag slumrade till lite i den varma ljumma kvällsvinden. Jodå det finns en skylt här också, titta under skon & pjäxan så står det Åkes Motor. Förresten det står ju ARTICAT 454 4X4 på sidan också 🙂 Lådan framtill är det bästa jag har om ni bara viste vad mycket man får med 😉 

En fortsatt trevlig söndag på Er alla 🙂

 

 

13 svar till “Skyltsöndag #473”

  • Detta var ett för inlagt, jag var på 50 års kalas egentligen 🙂 Mågen skulle vi fira på 50 årsdagen.

 1. Härligt att ni kom ut en sväng =) Perfekt med skyltar på fyrhjulingen och det ska bli spännande och se vad ni gjorde för strandfynd. Ha en skön söndag!

  • Tack LillaSyster! Detta var välbehövligt fast jag ändå inte kan vandra på stranden. Bara lukten får mig att må bättre och känna lite att livet vänder..

 2. Hahahaha, vilken underbar bild på fyrhjulingen där, rena Kronblom, fast mycket bättre!
  Vilka fina vänner å vilka fantastiska upplevelser att få smaka hemgjorda ostar…tänk vad mycket det finns man kan göra själv om man bara vill å tar sig tid, härligt!
  Ha en underbar söndag!

  • Tack Christian! Det bästa med att ligga sådär att jag inte ”kränker” någon heller 😉 Det kommer att bli mer vila och komma ifrån i sommar 🙂 Jag tar mig inte så långt ut i naturen… men detta räcker så länge 🙂

 3. Dregel, dregel för ostarna alltså. Vilka grannar du har, bara att tacka och tar emot.
  Åkes Motor säger mig nåt såklart. Har ju jobbat för Suzuki och Artic Cat och Åkes Motor var en av våra återförsäljare redan då. Kul att butiken står sig än i dag.
  ”Carlsberg – probably the best beer in the world”, den slogan föll du för ser jag;-)
  Och jag tar gärna din fyrhjuling inklusive en powernap i solen. Njut säger jag bara!
  Tusen tack för att du är med i Skyltsöndag och länkar:-)

 4. Mogge och jag tog en diskussion hur länge vi känt varandra och då kom det fram att jag ringde på hans dörr redan för 41 år sedan och sökte en förgasardel till min båt med Volvo motor i. Mogge jobbade på en bilskrot då. Jag tror mer på att jag sökte två st SAAB 99 bakaxlar kommer jag på… min båtvagn behövdes optimeras med nya axlar. Jag vet inte om Åkes Motor existerar längre… men jag anar att det var en stor återförsäljare i detta mecka i Dalarna 🙂 Jag har inte varit så mycket där sedan jag vart sjukskriven… och min kompis drunknade ju som bodde där så jag kan inte fråga honom. En Carlsberg satt fint där nere i kvällssolen 🙂 Facit hade köpt hem lite blandat åt mig.

 5. Men Åke, jag trodde aldrig du skulle koppla av så rejält, du som alltid är i farten, oavsett hur många ben som hänger med! Vilka generösa vänner som bjudit till så! Avundsjuk blir man nog, ost och kex, mums!

  • När jag kom så nära havet och facit ville promenera hade jag inte några andra alternativ liksom. Jag får inte gå på foten ännu. Jo Mogge & Angela dom kan 🙂 Jag ska få vara med och röka ost, då skall jag dokumentera det hela och visa upp.

 6. Så mycket gott du fick. 🙂
  Jag blir ju nyfiken på vad ni fann på stranden. 🙂
  Det ser ju härligt ut att vila på fyrhjulingen.

  • Jo detta smakade utmärkt 🙂 Det kommer vad facit fann 🙂 Jo det gick utmärkt att koppla av och känna vinden och de små vågorna som kluckade 🙂

 7. Hoppsan vilka underbart härliga bilder och din text är noga skriven : )

  Den där fyrhjulingen skulle göra sig gott här hos mig med så man tar sig ner på stranden eller att stanna till vid en fin strandkant och höra vågornas kluckande mot stranden, då kan man somna gott!!

  Men nu blev jag allt bra nyfiken på vad ni hittade utmed stranden.. ser fram emot att se nästa inlägg om detta 🙂

  Ha en härlig vecka! 😉
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *