Some image

Skyltsöndag #478

Härliga juli och BP tar aldrig semester

Vi begav oss mot Carlsvikspiren.

 

 

 

Denna plats är ett fd sågverk och jag är nästan övertygad om att min morfar jobbat här en gång i tiden. 

Nu kommer el färjan Movitz in sladdande.

Och där ser vi den unga fotbollsspelaren Alexis stiga av tillsammans med sin mor. Ni ser namnet på bröstkorgen 😉

Mamman hade födelsedag den dagen, och vi hade bokat bord vid ruskprick nummer 7.

Tidtabell hit för Juli månad.

Victoria Smedh, ägare av Virriga Bakverk (tidigare utförsåkare på landskapsnivå) Hennes far Gunnar Smedh, före detta brottare, ansvarar för resten inklusive färjan Movitz.

Jag beklagar att jag har lite fakta om båten Selånger just nu…

Med tanke på propellerns placering och namnet Selånger, antar jag att det är Selångersån som trafikerats. Området uppströms vid sjön heter faktiskt Selånger. Sundsvall var en gång i tiden en riktig stod sjöstad. Jag brukar själv vara där och glida i ån och på vissa ställen är det ungefär metern djupt. Lovar att återkomma med mer fakta.

Carlsvikspiren ligger beläget här på Alnön, i storts ett utanför Sundsvall. Ni ser Sundsvalls stad i bakgrunden. Här ligger också den 149 åriga gamla ångbåten S/S Primus som är en svensk k-märkt bogserbåt och ett museifartyg. Klart som korvspad är jag med i Medelpads Sjöhistoriska Förening.

Jag tog med den redan på Skyltsöndag #281. Tanken var att åka med förra söndagen, men jag avstod på grund av min klumpfot 🙂

Admin på Nacka önskar Er alla en fortsatt trevlig söndag.

Alla som skyltar finner ni under denna flik.

24 svar till “Skyltsöndag #478”

  • Tack, en vanlig man! Selångersån nämndes mycket tidigt i Sundsvalls historia. ”Staden mellan bergen” är ett annat sätt att beskriva staden. Staden är vacker, men Alnön är ett ”strå” vassare 🙂

 1. Här fick vi både historia å vackra bilder…..den där krogen lät spännande, kanske man kan få lite bilder på förtäringen ni intog?

  Ha en fin söndag å krya på dej med ”lilla” foten!

  • Tack Christian! Krogen var fullsatt igår, man såg folk ville köpa biljetter dit. Bilder på maten intogs icke, jag hade inget Facebook hemma så jag fick åka omkring i gårdarna hemma på 4 hjuligen och berätta vad vi åt 🙂 Fot dj***sen sköter sig bra!

  • Tack LillaSyster! Ja Gunnar gör alltid rekorderliga ting, hela stället andas stabilitet på ett gammaldags vis.

 2. Fint skyltat Åke, alltid spännande och intressant att besöka en plats där de gamla som gått före arbetat, speciellt på ett ställe som ett sågverk, finns väl knappt i landet längre förutom några få?
  Tack för jättefina bilder Åke, ha en fin söndag. 🙂

  • Tack Micke! Som mest fanns hela 16 sågverk igång samtidigt här på ön. Min morfar Tyko jobbade på några av dem… Nu finns det ett stort kvar på fastlandet, jag tror det är bland det modernaste i Europa, Johandedals Sågverk. Nästa finns 10 tal mil norrut… också väldigt modernt det heter Bålsta Sågverk. Sedan känner jag till ett i Umeå. Jag har varit på dem tre..

 3. Det finns också ett Karlsvik i Luleå och kan du gissa vad som har funnits där? 🙂 Det kommer bilder därifrån framöver. 🙂
  Kul att få hänga med till fd Karlsviks sågverk som ser ut att vara ett mysigt ställe för en utflykt.
  Så vacker bild från Carlsvikspiren.

  • Tack Byblixtra! Jag gissar på en såg 🙂 En gång i tiden hade vi 16 st sågverk på ön. I Luleå har jag lite koll på industrin mer än Scanias tillverkning.

 4. Så fint skyltat från dina hemtrakter.
  En eldriven färja, jo jag tackar jag, coolt!
  Grattis till mamman där på födelsedagen, hoppas maten smakade!
  Ha det gott!

  • Tack så mycket Susjos! Ja färjan är cool, den drivs privat av Gunnar också med 100% förnybar energi, han har satt upp solfångare som laddar batterierna. Maten smakade utmärkt 🙂

  • Tack BP! Ja Selånger var duktig i Bandy. Jag känner några som var med då när de låg på topp. Taket har nog bara Gunnar tillverkat för att skydda båten tippar jag. Trevligt att du fann informationen ån Selånger. jag har missat det. Jag såg först båten förra veckan då den stod uppställd på Karlsvik.

 5. Ursnygg skyltning, kan man säga så med tanke på klockan? Intressant från början till slut och Alexis är ett jättefint namn. Selånger…det känns igen det namnet.
  Tack för härlig skyltsöndag här hos dig!

  • Tack så mycket Äventyret Framtiden 🙂 Selånger är en förort till Sundsvall, en gång i tiden hade dom ett mkt starkt bandylag. Selångers ån delar Sundsvall i två delar innan den rinner ut i havet, kajkanterna är upprustade längs ån i centrum så det är ett mycket vackert promenadstråk ända upp till Selånger. Man kan säga att sträckan från Norra kajen upp till Selånger sån slingrar sig ån ca 7 km totalt.

  • Tack Paula! Jag besökte inte bakverket idag utan det blev en matbit och några kalla på Restaurangen.

  • Tack KajsaLisa! Miljön får man inte klaga på, båtturen är rätt fin den med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *