Some image

Skyltsöndag #405

Skyltsöndag 405 är på gång, BP håller i taktpinnen.

Fotot är taget med drönare rakt upp från min gård. Öarna ligger där ute. 

Igår tog jag mig en vandring ute i min skärgård. Vinden låg på en 6-7 sekunder från nord enligt väderrapporten, klädde mig bra. Beslutade att trotsa vinden och den minus 7 gradiga kylan, jag får ju medvind hem över tänkte jag. När jag kom ned på isen satte jag promenaden mot två öar jag har besökt sedan 1972. Hit har jag åkt motorbåt, allt från 6 knop till 60 knop, skidat hit, åkt skoter hit, seglat, cyklat och tolkat vattenskidor hit. Men hur fick jag ihop skyltar undrar ni säkert? Öarna ni ser på bild heter Gista Holmarna.

Här närmar jag mig Stora Gistaholmens sydliga spets. Ett sjömärke kan väl också vara en skylt? Om inte tar jag skuggan 🙂 

Det finns toa på den stora ön 🙂 

Ett par grillplatser. ÖBK betyder Östrands Båtklubb. Antar att det är Nisse, Sören eller Ingemar som svetsat ihop detta grillgaller. Jag har sett detta långt över 25 år.

På öns sydligaste spets.

Jag måste bara få försöka rikta upp sjöfartsledens ledens märke (skylt) på tillbakavägen (fotat med självutlösare)  Hela trippen gick jag snudd på 10 000 steg. 

Tillbaka i båthamnen på Nacka vid sjösättnings och upptagningsrampen ska man inte parkera..

NBK står för Nacka Båtklubb.

Titta gärna in på en lista vilka fler som deltar på BP:s Skyltsöndag

 

 

26 svar till “Skyltsöndag #405”

 1. Så naturnära som man kan komma med skyltar en söndag av idag. Jag njuter fullt ut av din promenad över isen. Den biten saknar jag mycket men som sagt, att ha kakan och att äta den går inte ihop. Jag lever på minnena och på blogginlägg från den delen av världen istället. Så tack Åke!

 2. Alltså drönarbilden, såååå vackert! Fotot på dej och sjöfartsmärket där är läckert! Kunde du rikta upp det?
  Snyggt skyltat !
  Ha en fin start på veckan!

  • Tack Susjos! Den gick inte att rikta upp 🙂 Isen är för tjock, märket brukar stå rakt upp, havet är rätt mäktigt när isen är uppemot 40 cm tjock.

 3. Rubrikbilden är en av de vackraste du lagt upp här på bloggen. En drömbild helt enkelt. Sedan gillar jag dina skyltar som du samlat ihop idag. De har liksom en kultstämpel och är ju minst 40-50 år gamla. En fantastisk samling och än ”står de ju upp” om man säger så.
  Älskar bilden som du tog med självutlösaren – hahaha! Sedan är det väldigt modigt av dig att ge dig ut på isen och gå fem kilometer enkelriktad utan sällskap. Du är då ingen fegis om man säger så;-)

  Ett helt underbart inlägg med härliga vyer med min favorit bakgrund – en blå himmel. Tusen tack för den upplevelsen och länken:-)

  PS. Din nacke/rygg verkar må aningen bättre. Det är jag väldigt glad över kan jag säga:-) DS.

  • Tack BP! Drönarbilden var för att få en överblick, öarna ligger så fint här i Klingerfjärden. Skyltarna kom ju liksom av sig själv 🙂 Det var inte tänkt som ett skylt inlägg från början men nu vart det så. Jag står upp och en sådan här rekreations tripp i ensamhet och bara lyssna till vinden är det bästa man kan göra, dvs läka i naturen. Promenera har gått bra hela tiden, bara det inte lutar utför och denna tripp kan inte ligga mer vågrätt 🙂 Det var perfekt promenadväder i kylan, man sjönk inte igenom snön. Modigt och modigt… bara man vet vad man gör på havet och har isdubbar med sig och vara förberedd på det värsta. Självutlösarbilden blev rätt bra, efter sjätte försöket så satt den. Jag har 10 sekunder på mig och sedan tar den 3 bilder. Det var medvetet att långobjektivet skulle hänga ut på ryggen. Jag hade typ tre kameror med mig om man räknar med telefonen 🙂 Kulturstämpel ja… tänkte inte på alla år jag landstigit där. Jag kan dessa två öar utan och innan. Har busat på dem bägge många gånger ja, även simmat emellan dem. Idag ska jag börja jobba 50% på försök i två veckor har farbror doktorn bestämt, han ville jag skulle starta på 20% men det fungerar inte för mig förklarade jag.

 4. Skuggan är bästa skylten =)
  Härligt att du kan röra dig fritt igen.
  Önskar dig en fin måndag.

  • Tack LillaSyster! Ja solen står inte så högt ännu vid denna tiden på vinterhalvåret. Och havet är ju platt så skuggan blev ju perfekt, det vart inte tänkt som skyltar… jag ändrade mig igår kväll.

  • Tack så mycket! Så trevligt att skyltarna föll dig i smaken. Jag fick bara tillgång till dessa denna lördag.

 5. Drönarbilden är fantastisk man bara njuter. Även allt annat med skyltar och skuggan på snön är också så bra tagna.

  Ha en härlig början på veckan
  Hälsning från Malin

  • Tack Wiper! Med drönare blir det som enn annan värld. Jag har två motiv till från denna utsikt mot lika mål, jag får nog visa upp dem.

  • Tack Anki! Det gällde att få till något extra av det hela med det lutande sjömärket. Man vill ju visa upp sin skojiga ådra också.

  • Tack så mycket! Jag har lite kvar att studera, det finns gamla skogs vägar och stigar som användes av bönder för sin boskap förr i tiden jag inte vandrat på än. Jag har också kommit över en karta på forn saker jag kommer att forska mer över tillsammans med Thomas (grannen). Vi har lagt in en karta på våra GPS:er för att hitta många av dem. De kommer man bara åt på vårkanten innan gräset växer upp. Flera bäckar vill jag också följa. Denna ö har en berömd fauna dessutom. Så det finns en del till att utforska. Därefter har jag ön Rödön utanför Spikarna där vi satt och fikade med den långa utsikten kvar att utforska. Där har jag inte varit på över 30 år nu. Halva ön består av röda klippor. Jag har dessutom släkt där som har sommarstugor där, jag har blivet utbjuden åtskilliga gånger till. Jag hinner inte riktigt med mig på allt 🙂

  • Båtklubben har gått i ide, vägen in ligger det ca 40-50 cm snö på. Skoter och promenad de 300 metrarna är vad som gäller dit ned. Jag tippar på att i slutet av april är isen borta så då börjar aktiviteterna.

 6. Ljuvliga foton från ditt vinterparadis, njöt så av naturen så jag nästan glömde bort att spana in skyltarna, ber om ursäkt. Är isarna tjocka där? Tycker det är vanskliga isar här i Falun-trakten, men visst, på Runn håller man skridskoisen i fint skick.

  • Tack Paula! Jag tippar på att isen är minst 40 cm tjock, man får bara passa sig på vissa ställen där det är strömt. Gäller att läsa av havet. Är jag ute på mer spännande uppdrag har jag en flytoverall på mig. Isdubbar har jag alltid också på havet vintertid.

 7. Din skärgård är helt oemotståndlig. Och ändå har jag ännu inte varit där. Men dina bilder är fantastiska. Tacksam över att du delar med dig. Jag missade också nästan skyltarna för jag hade fokus på naturen. Fastnade extra för bilden där du ska få upp skylten. Suverän.

 8. Tack Ditte! I Sundsvall-Timrå-Alnö- Tynderö finns mycket vackert att utforska. Det är inte lika fint som Höga kusten… men varför åka 10 mil dit då det finns sevärda ställen runt knuten… Det kommer en berättelser om naturen på denna tripp också. Sjömärket lade jag ned lite tid på, efter sjätte försöket var jag nöjd med resultatet. Men frös rejält om fingrarna i den kalla vinden där på öppet hav.

 9. En ovanlig skyltsöndag och roligt att se att det fanns en hel del skyltar på ön med patina samt skylten som du rätade upp på väg tillbaka. 🙂 Härligt att få följa med ut till ön och fint väder var det också på din långpromenad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *