Some image

Skyltsöndag #175

Under veckan samlar man naturligtvis på sig skyltar till BP:s Skyltsöndag denna vecka vart den en blandat kompott 🙂

Först ut är Johan på väg någonstans. Jag kollade upp vart han kom ifrån och han var på väg just här. Han kommer från Steves trakt som barn. Om han nu skulle till Indal/Liden/Viksjö/Sollefteå får jag nog aldrig veta… eller bara in i Sörberge för ett skrovmål kanske…

Jaktsäsongen har startat, denna skylt med blinkljus vart utställd precis en morgon när jag är på väg till mitt arbetet (06:15) Det är inte grannens område, det ligger på södra ön och denna höst har jag beslutat mig för att vara med en dag…  

Jag roar mig fortfarande och läsa på mjölkpaket 🙂 Här jämför jag  ekologisk och vanlig mjölk. Endast Arla kommer in genom min tröskel.

Nilsböle är en plats jag passerar var tredje månad, denna gång backade jag tillbaka för det går över 100km här… Ja allt för en skyllt till BP:s Skyltsöndag 🙂 Det var inte flaggdag denna dag… men kanske Nisses fru fyllde år 🙂

Ett tappställe från ett matställe i närheten av mitt arbete jag besöker ibland…

Ett matsställe jag provade middag på i veckan då jag jobbade över varenda dag… Pytt i panna helt O, liksom Pizzan som slank ned dag två 🙂

8 svar till “Skyltsöndag #175”

 1. En härlig skyltblandning även den här veckan! Så himla kul att du bestämde dig för ett tag sedan att vara med på Skyltsöndag:-)
  Nu blir Steve glad när han läser det här inlägget:-)
  Skoj att du ska vara med och jaga älg en dag. Ska du vara passare eller ska du skjuta? Har du ett gevär?
  Så gulligt av dig att du backade för att ta skylten ”Nilsböle”, det tackar jag verkligen extra för:-)
  De sista två skyltarna var också kul! Å även vi dricker mjölk från Arla. Skulle det finnas närproducerad mjölk här skulle jag definitivt testa, men det finns inga andra alternativ förutom Valio då, men det är ju ett finskt mejeri, så valet är enkelt där.
  Tusen tack för en riktigt rolig skyltblandning och länken:-)

  Svar: Tack BP! Jag har beställt två älgar i dimmig morgon med solens strålar som kommer att gå mot oss… äta limpmackor med ost och bara njuta 🙂 Givetvis med en kamera åxå… Man kanske får en pangbild…

 2. Kul med en skylt som pekar på mina hemtrakter.
  Har man inte tid att läsa en bok så kan man ju nöja sig med ett mjölkpaket. Själv nyttjar jag inte mjölk, förutom till gröt och kräm.

 3. Fin samling skyltar! Vad gäller Arla så har det ju tidigare varit diskussioner/tv-program om att flera av de svenska bönderna behandlats illa och gått ur kooperativet. Jag varierar och köper Arla ibland men inte alltid. Och när mjölken därifrån är hemma läser jag gärna på förpackningarna. Tror det var där bla. som döttrarna lärde sig läsa som små.
  Kul med älgjakt! Ser fram emot mer info och kanske bilder. Men till dess tittar jag än en gång på dessa du har med nu.

 4. Härliga skyltar som vanligt. Här finns det bara mötesplatsskylt och jaktskylt och så någon varningsskylt på passen så man inte ska gå upp och ramla ner.

 5. Vilket härligt tappstopp! Och den broderade pizzan, ja nästan i alla fall…Och bara namnet: Nilsböle, inte är det vackert men kanske charmigt, i alla fall på bild! Tack för fina skyltar!

 6. Oj trodde först du var nere i Stockholmstrakten, det finns ett Viksjö i Järfälla också. Nilsböle var ett roligt ortsnamn. Ser ut som öltappar, det skall väl vara lite exklusivt.

 7. Haha! Precis som KajsaLisa trodde jag att det var i Stockholmstrakten, men dom övriga ortsnamnen stämde inte riktigt in… 😉

  Gillar vattentapparna! HTVÅO är ett riktigt braigt namn 😀

  Spännande med älgjakt! Att skjuta med kameran går ju också bra 🙂

  Härlig skyltning!

  Svar: Tack Ama! Ja Viksjö finns här med, ca 5 mil från mig. En gång i tiden hade dom en riktigt fin slalombacke, det finns också ett riktigt fint vattenfall jag har visat upp. Några kompisar härstammar därifrån och någon har flyttat tillbaka sen finns ju nostalgi fiket där jag också visat här 🙂 Angående älgjakten ska bara kameran laddas och förhoppningvis fånga något på bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *