Some image

Skyltsöndag #411

Mitt bidrag till BP:s Skyltsöndag denna gång kommer från ett naturreservat, jag har en 4 km dit österut till Alnöns utsida. Platsen heter Stornäset.

Jag har haft med detta naturreservatet förut, då i sommarmotiv, lika vackert på vintern. Tyvärr är det något knas med en av mina kameror här, men väljer ändå att visa upp dessa skyltar.

Fick trängas om lite parkeringsplats denna vackra vinterdag. I slutet kommer lånade bilder från en kompis här på ön som besökte naturreservatet någon dag senare. 

På väg in.

 

Här inne gäller bara promenad.

 

Naturligtvis är min fyrbente vän med och frun såklart.

 

Den sista biten ut är det fint ordnat för många.

Det finns ju regler utanför spången.

Grillplatser fin det också. 

Skyltat med fågelarter som kommer på besök.

 

Lola får en fin utsikt i fågeltornet.

Utanför ligger Granön jag ska berätta om mer lite senare…

Jag ansöker om dispens för en snö ängel 🙂 

Här har jag fått ta reda på många kvigor eftersom folk inte förstår sig på naturen riktigt… ja de stänger inte grindar och så efter sig… kanske inte orkar. En kompis hade djur här för några år sedan. 

En liten förklaring till Naturbetesmarker.

Följande 4 bilder är lånade bilder från en annan kompis, Janne Tjernberg var här några dagar senare.

Det är fin utsikt här, så perfekt för fågelskådning. 

Hela stället är mycket vackert 🙂

4 km rakt bakomför bor jag.

Vi som brukar delta finns i denna lista från BP:s Skyltsöndag

 

17 svar till “Skyltsöndag #411”

 1. Tänk att du har ett naturreservat som granne. Lyllo:-) Fantastiska bilder både dina och kompisens. Alla med min favo bakgrund – en blå himmel.
  Så fint och promenadvänligt området är. Å fågeltornet är nog ett av de mest ”sofistikerade” jag sett. Kul att kommunen och Naturskyddsföreningen(?) satsar på reservatet och underhåller det på ett perfekt sett.
  Stort tack att jag fick följa med din promenad. En toppen Skyltsöndag, som alltid hos dig. Tusen tack för den och länkarna:-)

  • Jag tycker inte det, en massa gräs som står upp och skymmer… det blåa mot det vita i solen tycker jag ser bättre ut faktisgt.

 2. Fin skylt som upplyser om att det är promenad som gäller och tydligt skyltat om fågelskydd.
  Ett sånt härligt väder ni hade på er promenad och vackra omgivningar. Jättefint fågeltorn. Brukar du se på vårfåglarna?

  • Ja stället är jättefint. Jag brukar inte vara här när varfåglarna kommer, jag antar att inte min fyrbemte vän är välkommen. Idag flög det över en havsörn vid middagen där jag bor.

 3. Fantastiska naturbilder! Det påminner något om fågeltornen vid Hornborgasjön, där vi var mycket.
  Gott om skyltar fann du och tack för vandringen!

  • Tackar, tackar! Antar att det är ngt liknade som Hornborgasjön. Jag har aldrig varit dit… har ”bara” en 52 mil dit. Men så är jag ingen fågelskådare riktigt heller, förutom de pippifåglar som besöker mitt fågelträd jag bygger upp varje vinter.

 4. Verkligen tjusiga vintriga foton från ditt närområde, kul att du delar med dig, och nu vet ja glite mer om naturbetesmarker, bra skyltat!
  Ha en fin start på veckan!

  • Tack Susjos! Det finns en ö i närheten som dom fraktar ut betande djur också till under sommarmånaderna. En granne i närheten av mig brukar fara ut och prata med dem så de inte blir för vilda… jag har anmält mig för att få följa med någon gång.

 5. Så fin skyltning från din fina trakt. Härliga bilder. Tacksam för att du delar med dig. Var i kväll inne och tittade vidare på den fina info du gav mig om Alnön så då såg ja också detta fina område dit du nu tar med oss.
  Ha det så bra du kan och ja önskar dig en bra start på veckan.

 6. Fågeltornet å utsikten påminner lite om vårt naturreservat ”Oset”, fast vi har ju inte riktigt samma fina utsikt som du….
  Fina skyltar å härlig natur i vinterskrud å du som till å med bjuder på en snöängel, vad mer kan man begära?!
  Ha en fin vecka!

 7. Man kan bli lyrisk av mindre! Så fint, jag brukar nosa upp alla naturreservat i min omgivning oavsett var jag bor och är. I Sundborn började reservatet 400 meter hemifrån! Fågelskådning har jag aldrig ägnat mig åt annat än från köksfönstret, men intresset finns för pippifåglar! Imponerad av snöängeln, och skyltarna var tydliga! Men den där första där det står till fots, ser inte pojkens kropp något märklig ut? Armarna och benen verkar inte passa ihop? Eller så är det jag som är knäpp..
  Oavsett fick ni en trevlig skyltpromenad, tack för att jag fick följa med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *