Some image

Slefie nr 5 i ord.

Klimakteriehäxans selfie igen

Här är mallen till den femte omgången av SELFIE, tolv frågor och svaren hänger ihop genom att sista bokstaven i första svaret blir första bokstaven i andra svaret o s v.  Bilder behövs helt enkelt inte.
 
Tolv saker handlar det om. Den första punkten på listan handlar alltid om dig personligen. Sen blir det gott och blandat! Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du har lust med!
 
1.       Där började jag skolan: Framnäs (en av flera småskolor inom Timrå kommun, en orättvis fröken som höll på flickorna, från årskurs fyra blev det andra bullar, men oj vad tjejerna klagade när det blev en magister som gjorde sina sista år som lärare. Jodå han var både hård och orättvis) 
 
2.       Bok: Sömnen. (en roman från Uffe Lundels alla böcker) Boken filmatiserades1984, Mats Ronander spelade huvudrollen, andra kända som: Örjan Ramberg, Bert-Åke Varg mm mm. Romanen berättar om människor i Lundells (född 1949) ålder i Stockholm under åren 1976 och 1977. Beskrivningen av diskrepanserna mellan ideal och realitet, mellan mediebild och tänkt verklighet, liksom språket med många slanguttryck gör boken till ett tidigt exempel på svensk litteratur med postmoderna drag.
 
3.       Äter gärna: Nektariner (härlig smak)
 
4.       Väder: Regnigt (fuktigt och otrevligt) 
 
5.       Konsert: Tomas Ledin (en sådan härlig kille att uppträda och sjunga) 
 
6.       Nyttigt: Nötter (paranöt, otroligt nyttig innehåller vitaminer och mineraler så är halten av nyttiga fetter hög. Äter du en paranöt per dag så får du i dig dagsdosen av selen.
 
7.       Abba-låt: Rock Me (från -74)
 
8.       Färdigmat: Etna (jag åt förresten en i helgen, beställde den inbakad också)
 
9.       Skrämmande: Ansvarslös (jag tycker det är mycket skrämmande med ansvarslösa människor, där kan folkvalda vissa politiker också ingå)
 
10.    Roligt för barn: Skalman (ta bara musiken till Bamse kompis, mat o sov klockan, alla uppfinningar) Idag tänkte jag ringa min kompis Skalman… strax  efteråt ringer han till mig och behöver hjälp med sin traktor, jag som inte pratat med honom sedan långt före jul. Telepati.
 
11.    Ömtåligt: Nos. (hundars nos är mycket känslig, jag har gått spårningskurser med mina hundar så jag vet hur mycket dom kan spåra igenom sin nos) 
 
12.    Grönsak: Sallad. 

13 svar till “Slefie nr 5 i ord.”

 1. Det är onekligen nåt speciellt med ABBA. Ja inte bara att de återuppstått, men med deras musik. Idag är vi hela fyra personer som valt varsin ABBA-låt. Visst är det märkligt.
  Sedan fick du till det bra med Etna. Gissar att det är en pizza och att den var ”vulkanhet”;-)
  Det är inte bra hundens nos som är extremt känslig. Har förstått att hundars hörsel inte är så dum heller.
  Jättekul att läsa dina svar:-)

 2. Hej Åke, roligt att du är med igen – en paranöt om dagen, där l’rde jag mig något nytt! Undrar om jag nånsin läste ”Sömnen” – men nektariner äter jag gärna!

 3. Så kul att du hänger på i Klimakteriehäxans ”selfie” , jag lägger in mina svar i morgon!
  Alltid kul att läsa andras svar. Jag gillar ju ABBA, och minns ”Rock me”, superbra låt!
  Etna, är det en pizza? Låter spännande! Tomas Ledin har jag också sett ”live” flera gånger. Ska bli kul att se vilka bokstäver man får och vad det nu blir för spännande svar!
  Ha en fortsatt fin vecka!

 4. Ditt första svar log jag åt. Framnäs. Jag bor vid Framnäs och Framnäs city och nära Framnäsvägen. Finns en idrottsarena här också som bl.a. Villa Lidköping spelade på, numera är det mesta borta i Arenan, alla ska ju ha en arena numera.
  Tomas Ledin, nötter och nektariner gillas också.
  Såklart en hunds nos är känslig!
  Ha det gott 😀

 5. Sitter här och hummar instämmande och ibland hör jag ett Jaaaa, som när jag kommer till hundens nos! så fyndigt att du kom på det. Liksom ansvarslösa hänsynslösa människor och pizza! Jag vet faktiskt inte vad en Etna innehåller men det låter vulkaniskt! Jag gillar pizza ibland men äter mycket sällan. Tror jag åt två gånger i somras…
  Tomas Ledin live, håller fortfarande hög klass, en riktig estradör!

 6. Ledin trallvänligt och bra – gillas verkligen! Nektarier är också mums, dröjer ett tag till innan det blir säsong för dem. Ansvarslösa människor kan bara instämma – hu.
  Ha en bra kväll!

 7. Jätteroligt att läsa dina svar och med kommentarer till. Tänk att dte var så att fröknar förr höll med flickorna. (Vet att jag i många år fått omdöme av pojkelever på mellanstadiet att jag varit en ”jättebra pojkfröken” )
  Hittar flera svar hos dig som helt klart passar in hos mig också; nektariner, Sömnen,. ”Rock me” och nötter hade jag också med. Ja, det finns fler-
  Inte minst ansvarslösa människor.

 8. Kul att få ta del av din lista och lära känna dig lite mer. Jag gillar ju också ABBA. En del passar in gällande mig också. Håller även med om detta med ansvarslösa människor. Nektariner liksom apelsiner kan jag inte äta för mycket av. Jag är känslig mot C-vitaminer sa dom när jag gick igenom en pricktest på ryggen. Jag får världens klåda. Nötter går däremot bra och dom är ju goda också

  Ha en jättefin torsdag
  Hälsning från Malin

 9. Tomas Ledin var jag och såg på Rondo i Göteborg för några år sen. Superbra föreställning!
  Hundars nosar är imponerande. Min sambo har gått både spår och nosework med Spike. Bra när de får arbeta lite 🙂

 10. Heisann, jeg lurer på : var alle lærere sure, grinete og urettferdige i skolen da vi var små, eller var det kun ens egen oppfatning?
  Jeg har også en hund som går med nesa ned i grusen ustanselig. Ha go´hælj ;:OD)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *