Some image

Smultron historien.

Efter att stannat till vid en liten skogsväg i Hälsingeskogarna  förra veckan ser jag dessa blommor växa vid kanten. Tänker inte så mycket på det, men knäpper en bild. Visar bilden hemma och frågar experten vad det är för blomma. Smultron får jag till svar. Mina tankar börjar gro…

Vaknat till vid 03 tiden, ser att himlen lyser röd och sommar om… sprätter sedan upp några minuter senare!!!

På med morgonrocken och stövlar ut, temperaturen står runt 10 grader, min fyrbente vän vänder och går in igen, här klivs det ut i den fuktiga morgonen med kameran i högsta läge.

Tyvärr ändrar sig molnen snabbt så här en klockan 03:07… en gullviva jag inte nämnts klippa ned studerar jag lite.

Därefter går jag förbi min binge med smultronen. Jodå i onsdags tog jag med mig en spade, bunke och vatten där jag lade trasor i botten. Gällde bara att hitta platsen igen och se närmare 20 tal blommor fick åka med i bakluckan hem. Känner mig inte skyldig till stöld för man ser att det röjs vid den lilla skogsvägen, dvs jag räddade dem från sitt annars öde.

Jag tittade inte så noga men det hade börjat växa såg jag först när bilderna kom in i kompjutorn. Men gissa om mina fingrar luktade gott efter planteringen kvällen före.

Jag hade yppat detta för HSB. -Nä kom inte hem med något, finns ingen plats, hon skulle inte plantera något osv. Men väl när hon fick se den rostfria bunken med trasor och allt vart det lite annat ljud. -Det finns en pallplats ledig sa hon 🙂 Jag hade funderat vart de skulle få växa så soluppgången fick vara med på mina morgonbilder, nu väntar jag bara på en riktig soluppgång. Och tänk er vaniljglass och smultron inom en snar framtid.

6 svar till “Smultron historien.”

  1. Drömbilder som alltid när du traskar ut mitt i natten.
    Tänk vilken ynnest att kunna mumsa på ”vilda” smultron som du räddat från en säker död och som du ”domesticerat”:-)

  2. Verkligt vackra bilder!Och att du ”importerade” smultronblommor som annars skulle förfaras var ju en god gärning. Fint att det fanns en plats för dem-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *