Some image

Snack om skivor.

Snack om skivor Del: 1

Vad jag inte riktigt kan säga är om den historia jag kommer att berätta är från 1966 eller 1967… Mina syskon är yngre än mig så jag får inget bra svar där. (låt mig återkomma)

Likt små fågelungar satt vi tre syskon i balkongrummet spända och fick en skiva tillsammans. Första gången jag höll i en egen LP skiva var en stor känsla. Denna skiva har satt spår genom hela mitt liv, och speciellt inför varje jul kommer det upp. Visserligen hade Östen Warnerbring, Arne Qvick, Anna Lena Löfgren, Robertino och Pip i luftrören med Carl Gustav Lindstedts spelats många gånger på vår Philipps grammofon, den med högtalare i locket. Nu vart det något annat 🙂

Skivan gick het i sina 33 varv julen lång 🙂

Hep Stars Jul! Och jag kommer så väl ihåg en röst säger: Nu ska Benny Andersson sju år spela orgel 🙂
Nu var Benny Andersson inte 7 år. Benny var här runt 20 år.

Nu för ett år sedan sa min bror Anders: Kommer du ihåg då Svenne Hedlund kom i Cadilac och parkerade bredvid oss på gatan och gick till grannen? Heps Stars måste också satt spår i honom 🙂 Jag har inget minne av det ögonblicket… men han har säkert rätt!

Alla mina syskon spelar flertalet instrument, jag kan knappt spela bandspelare 😉
Nåja det finns en film på mig och broder Anders när vi lirar blues, han på gitarr och jag på munspel. Om den kommer upp här vet jag inte 😉

Lille bror Anders lirar upp här Highway Man på en Lysnatta träff. Och lyssna gärna!

Nu har skivan kommit fram i mitt musikrum och ska avnjutas lite…

4 svar till “Snack om skivor.”

 1. Den där Hep Stars plattan har jag inte sett innan skoj att se, en raritet? Nu visserligen är jag inte så kunnig i HP men visst var de stora under min skolår på 60-talet. Skoj att du har den kvar!
  Din bror får jag lyssna på senare för nu spelar jag LP:n ”Movin’ with Nancy” en TV-special som kom ut lagom till julen 1967.

 2. Jag slarvar i kommentarerna, skärpning från min sida! ”inte så kunnig i HS” (Hep Stars) skall det vara.
  Trevligt att du delger lite av din skivsamling.

  Svar: Tack Tony! Jag har fått inspiration av att följa din Din hemsida 🙂 Jag har kommit på en sak jag ska förmedla genom all musik som följt mig i hela livet 🙂 Del 2 kommer 😉 Jag har minst ”en” läsare 🙂 Jag hade tänkt släppa en varje lördag… men kan bli tätare när jag ser efter 😉

  Apropå slarver: Jag hade glömt ett r…

 3. Snacka om vinylnostalgi och din brorsa är ju riktigt bra unplugged.

  Tacka för det! Vi är ju bröder 😉 Jag var med och byggde hans första gitarr, jag kan ha varit 15 och han då 10 år. Om det nu var en Fender eller Gibson kopia återstår att se, jag återkommer i den frågan. Vad jag vet är att jag lackerade den blå 🙂 Han har också släppt en platta 😉 Och deltagit i massor av inspelningar i sin studio. Både som komp och studiotekniker. Den här gitarren vill Eva Eastwood köpa när de uppträder uti Svedala 🙂

 4. NU triggade du igång en massa nostalgikårar! Tänk vilket geni det blev av den lille grabben vid namn Benny Andersson!
  Din brorsa låter bra tycker jag av det lilla jag hörde. Det buffrade hela tiden där jag var GRRRR……..

  Svar: Su kul att dra i musiknerven 😉 Jo Benny gick det ”hyffsat” för 😉 1 miljon följer ABBA på Facebook, 400 miljoner skivor sålda bevittnar om de största i världen, de säljs en ABBA skiva var 6 minut. De säljer mer nu än när de la av 1982.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *