Some image

Söndagens promenad.

Vädret var härligt, inte riktigt sol. De fyrbenta vänner gläds så att vara i skogen …nämndes inte att klippa i det… Lola står för filmandet, GoPro hundsele/fäste och GoPro kamera monterat.

6 svar till “Söndagens promenad.”

 1. Ja – vem behöver drönare när man har en Lola! Blev dock aningen sjösjuk när jag tittade på din filmsnutt. Å psssst – jag orkade inte titta i drygt 30 minuter heller och valde bara vissa delar. Hoppas jag blir förlåten här;-)

 2. Förlåten såklart. Vet att den var lång. Jag fick ge upp klippandet dels på grund av tidspress och nämndes inte klippa bort för hon är så lydig 🙂 Se bara som före hur hon väntar, efter hur hon står på rad för att bli duschad. Jag ger inte många komandon, mer än att hon ska hoppa upp på rotvältan och låta bli hästskiten och titta mot mig när jag ska ta närbilderna i solen. Gjorde det enkelt med det hela, det var nu 4 st som frågat efter resultatet. Filmade dessutom från min vinkel, jag hade tänkt växla lite kortare scener från båda håll typ, lägga lite rock’n’roll sound till osv. Jag har andra projekt också… … visst är det bra onödigt att sova egentligen 😉 Filmen från isen ligger också på klippbordet 😉

 3. Hej, tack för Din kommentar i min blogg.

  svar
  Hur gör man då en riktigt god kolbulle?

  100 gram rökt och tärnat fläsk, helst torrsaltat (amerikanskt)
  4 deciliter vatten
  Ungefär 4 deciliter vetemjöl
  En halv matsked salt

  Blanda vatten, mjöl och salt till en smet som är något tjockare och segare än pannkakssmet. (Smeten går bra att förbereda hemma och förvara något dygn i flaska.) Bryn lite av fläsket i stekpanna över öppen eld. Häll därefter smet i pannan på det stekta fläsket. Kolbullen skall bli ungefär dubbelt så tjock som en pannkaka. Stek båda sidorna. Många tycker om att äta kolbullen med lingonsylt.

  Amerikanskt fläsk förr var det väldigt vanlig mat.
  Särskilt bland skogsarbetarna här uppe i norr.

  Fläsk med en hög fetthalt lades i en tunna mellan lager av grovsalt och salpeter och förvarades så utanför skogshuggarkojan under vinterns arbete.

  Det stektes sen ofta i bitar i ister som sen blandades med vetemjöl och kornmjöl och fick steka till en Kolbulle.

  OM det inte finns torrsaltat fläsk kan man använda rimmat fläsk men då behöver smeten saltas

  Enligt min far – han fyller 85 i sommar – så ska man inte använda rökt fläsk.

  Svar: Tack så mycket för receptet! Detta ska jag prova 🙂

 4. Jag gjorde nämnda hopp genom filmen, så nu har jag sett valda delar. Förstår din stolthet. Missade tyvärr guldkornen du nämner i en kommentar här uppe, pga mina hopp genom filmen. Men jag missade inte köandet till duschen … Duktig kicka det där 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *