Some image

Stark.

Stark som starköl.

Bolinder Munktell BM 400 Industri stark som bara den…

Trotts sina 49 år kämpar den starkt på.

En av mina båtmotorer (Chevrolette 5,7 liter, 271 marin hk original) Denna har bytt kamaxel, så exakta hästkrafter kan inte uppges.

Igår sköt jag 1200 st pappspik med denna pistol. Maskinuthyraren vart impad att jag var tillbaka så snabbt… men är man stark i armarna så går det vägen. Han trodde jag skulle ha ont i armarna idag men icke. Jag slog ju i närmare 800 st 3″ (75 mm) spik på lördag med hammare.

Fler som tolkar: Stark Gems Weekly Photochallenge hos Sanna.

16 svar till “Stark.”

 1. Bra, då har vi öl med båda två:-)
  Toppen bilder, speciellt fotona på din Bolider. Otroligt starka och maffiga!
  Du har då inte tummen mitt i handen ser jag. Påminner om vårt besök hos IKEA idag, där vi beställde två ”arkivskåp”. Bad om hemleverans och montering;-) Det hade du nog inte gjort. Inte starkt alls av oss alltså;-)

 2. Fin bild på ölen men den är inte min stil direkt. Gillar bilderna på din traktor speciellt den första, kul komposition. Spikpistolen ser livsfarlig ut, men du fixar säkert att hantera den.

  Svar: Stil och stil!!! Man får ta vad som finns ibland 😉 Spikpistol ja det är lika farligt som alla andra roterande verktyger typ. kompositionen känner jag mig nöjd med, jag provade lite vinklar och satte skopan som mål med alla träd/stockar som ska kapas och klyvas 🙂

 3. Det är bra att ha en stark traktor till sin hjälp. Spikpistol är ett bra verktyg, skulle bli tradigt att spika pappspik med hammare och riskera att få tennisarmbåge.

  Svar: Spikpistol är ett ypperligt verktyg! Min traktor har funnits på gården bra precis i 6 år (3 oktober) Det bästa jag köpt och har kallat den många gånger: Min bäste vän 🙂 Tänk i vintras vilken ovärderlig hjälp. Utan den hade jag inte kunnat bo här.

 4. Stark jobbat med både hammare och spikpistol.
  Jag tror du är en motorman Åke 😉

  Svar: Tack Tony! Motorman: Man försöker hänga på 😉

 5. Här var det starkt på många sätt. Den där traktorn skulle jag gärna ha.
  I brist på sådan styrka får jag använda armkraft….

  Svar: Jo det är nog det bästa jag skaffat till gården… Armkraft är också styrka!

 6. Där fick du till det igen, och tänk att både BP och du fick med varsin öl…..
  🙂

  Svar: Jo ibland så lyckas man 😉 Varsin öl ja… men ack så långt ifrån varandra…

 7. Det är verkligen bra att det finns en massa starka maskiner som kan hjälpa oss i livet fast du verkar stark som klarat allt det där spikandet utan att få ont i armarna.

  Ja traktorn är min bäste vän! Lite trött är jag i armarna, men jag har ett kroppsligt arbete var dag så det går bra 🙂 Dessutom älskar jag att snickra.

 8. Vad är det med karlar och motorer? ”Ler”, jo ni är såå starka! Lite retfull får man vara va? Jag glömde starkölen för ännu starkare droppar!

  Svar: Jo motorintresset kom vid 7-8 års åldern… jag minns jag köpte min första moped då för 8 kronor. Jag hade en snäll grannpojk som jag har kontakt med än. Vi jobbade ilag med varandra tills för 12 år sedan också (totalt vart det 24 år) Vi bor på varsin sida fjärden föresten.

 9. Härligt collage av starka saker! Tur det finns starka maskiner som underlättar arbetet 🙂
  Tack för din kommentar hos mig – jo vi var vid Svartvik för ett par år sen och det blev många bilder på det fina loket.

  Svar: Jo det ante mig på bilderna att ni passerat 🙂

 10. Här var dte många starka saker och jättefina bilder. Tänk så mycket starka saker det finns runt om oss.

  Svar: Tack Ditte! Ja tekniken har verkligen blomstrat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *