Some image

Tacksamhet…

Eva Trillians Tacksamhets Lista

Min Lista.

Vackert väder.
Ledig fredag.
Krusbär i konjak (plockad utanför fönstret i somras)
God söndagsmiddag.
Trevlig promenad.
Sovmornar.
Vedspis.
Dottern på besök i helgen.
Taco fredag.
Netflix.
Massage.
Rikt djurliv utanför fönstren.

Tillsammans gör vi världen ljusare.

7 svar till “Tacksamhet…”

 1. Krusbär älskar jag, men det får man sällan se här. Konjak är nog den enda spriten jag dricker – typ en gång om året;-)

  Ledig fredag betyder väl förhoppningsvis långhelg för dig:-)

  Vaddå sovmorgnar – du är ju alltid uppe mitt i natten -enligt mig alltså som är en nattuggla och sällan lämnar sägen förrän – äsch, vi struntar i det;-)

  Svar: Det var tänkt med en annan spritsort men detta var det enda som huset bjöd på till julpysslet, det vart en lyckad kombination ändå.

  Ja långhelg glömde jag ju 🙂

  Natuggla… eller jag har en slags vargtimme jag har svårt att ta mig över… ligger på helspänn för norrsken tex. Är många gånger uppe och spanar på det bara, vid norrskens indikationer kan jag ställa väckarn på varje timme tex. Stativet står alltid redo i hallen och kamerafästet är alltid ditgängat. …älskar den tysta tiden i stillhet. Sommartid är det soluppgången som lockar 🙂

 2. Ditt fina djurliv är toppen! Och underbara bilder på rådjur!
  Massage är inte dumt, speciellt bra för stela muskler.

  Svar: Ja alla djuren är så trevligt! Man får en fin frukostvisning på mornarna till rådjuren 🙂 Tack!

 3. Krusbär. Nu. Det måste vara som att ha lite sommar på burk! Underbart 🙂
  vedspis – något jag säkerligen aldrig kommer ha i ett hem 🙂 men som jag alltid kommer önska mig!
  Netflix har ju en hel del 🙂 alla smaker får sitt – och det är så himla skönt att inte behöva komma ihåg dagar och tider, vilket man behöver för att följa en serie på TV.
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan! Kanske en ledig fredag till?

  Svar: Tack Eva! Sommar på burk vart en ypperlig förklaring 🙂 Sanningen om konjaken var att det fanns en flaska till övers som aldrig kom till användning. Vedspis ja, när jag byggde min stuga från begynnelsen 1990 tänkt som en sommarstuga byggdes spisen in som val nummer ett. Mitt i huset (som dom alltid byggde förr) Det var mors plats och värmekällan i huset. Värma vatten, koka kaffe, torka vantar, skor, kläder mm. Det finns hur många faktorer att påpeka när det gäller en vedspis i köket. Mysfaktorn behöver jag troligt inte påpeka.

 4. Din lista är så där fantastiskt genomtrevlig! God mat, trevligt umgänge, lite ledighet. Vedspis ger ju så skön värme! Fina bilder också!

  Svár: Tack Mia! Vedspis ja, nu har några stollar fått för sig att de kommer att bli olagliga, nu vet jag inte om min är miljögodtjänd . Jag vet hur kan ska elda rätt. Jag har full förståelse för miljön och respekterar den men man ska inte kasta sten i glashus som tex att flyga tusentals mil på semestrar eller ta flyget mellan Bromma och Arlanda.

 5. Det är alltid lika härligt att läsa dina tacksamhetslistor som innehåller vad som är viktigt i tillvaron. Ofta till synes små ting som många tar för självklara och därför inte tänker på att känna tacksamhet för.
  Krusbär i konjak, en nyhet för mig som jag ska prova vid tillfälle.

  Svar: De små tingen kan innehålla väl så mycket vackert. Ibland kan man missa mycket liksom… Gäller att vara uppmärksam bara. Tack Steve!

 6. Vackra bilder är jag tacksam för att få se hos dig och du har ju en hel del att vara tacksam för under veckan. Jag brukar fundera lite varje dag vad jag är särskilt glad eller tacksam över och skriver ner det.
  Antecknar också vad jag kunde gjort bättre. Bra att sammanfatta dagen. Jag vill ju helst varje dag göra minst tre för mig ”nya saker” och de komme rockså på pränt.
  Önskar dig en trevlig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *