Some image

Tacksamhet…

Eva Trillians Tacksamhetslista.

Min lista från den gånga veckan.

Bolinder Munktell.
Snöskopa.
Piggkättingar.
Bakvikt.
Lill Plutten helg.
High Five (vi gör alltid så när vi träffs)
Vinterpromenad.
Mormors nybakade bröd.
Grädde.
Pannkaka.
Nygjord hallonsylt. (ligger på svalning)
Njutbar helg.
Stearinljus.
Lax med citronsås.
Korv & Makaroner.
Hjälpreda i köket.
Varmkorv med bröd.
Rådjuren på besök.
Istappar i kvällsljus.
Frisk.

Tillsammans gör vi vardagen ljusare 🙂

12 svar till “Tacksamhet…”

 1. Jag gillar verkligen dina Tacksamhetslistor.

  Svar: Så trevligt Steve! Ja du vet ju hur man mår när de små liven kommer på besök.

 2. Vilka helt underbara bilder av Lillplutten… och rådjuret. Vilka shots! Håller fortfarande på att vänja mig att Littplutten har blivit korthårig, men han är lika söt ändå. Gillar hans vackra ögon och skrattade gott när jag såg honom vandra runt i ”sommarkläder” medan din sambo stod i full vintermundering vid diskbänken. För att inte tala om dig som gjorde ingenting utan skapade bloggfoder i stället;-) Love it!!!
  Bästa bilden är den när han tittar i kameran med stekpannan med korvbitar i som står bredvid. Ett mästerligt foto!!!

  PS. Kombon korv, ketchup och makaroner borde förbjudas tycker jag, för alla åldrar;-) DS.

  Svar: Tack för kommentaren! Helnöjd med bilderna! På två dygn ska väl några passa… det blev lite mycket matbilder men han gillar verkligen att hjälpa till 🙂 Det snöiga vädret satte p för utomhusvistelsen, det vart bara en promenad på lördagen… jag som laddat med spark, pulka och hade planerat kolbulle över öppen eld… Han ville bara vara inne… Vi frågade på fredagskvällen när han skulle gå och lägga si? 10 svarade han, 10 över 10 sov han i godans ro… Korvbitarna skulle han stolt hjälpa till att dela på (jag han inte med där bara) duka fram och duka av är han en ängel på. Ketchup till korv är det enda kombon jag har ketchup till… Jag vet inte om du lägger märke till en sak: Mat ska inte blandas, det ska ligga på var sitt hörn på tallriken. Sedan älskar han våra egna plockade bär, det vart inte ett enda hallon kvar… gjord på mycket lite socker dessutom.

 3. Så mycket gott och spå mycket mys 🙂 Tror att vi som tittar på bilderna njuter av dina Lill Plutten-helger nästan lika mycket som du 😉
  Sv: ja, alla kan ju inte gilla te 😉 tack o lov – då hade det blivit alldeles för dyrt 😉

  Önskar dig en fin vecka!

 4. Finns mycket att vara tacksam över 🙂
  Fina bilder på rådjuret

  Svar: Tack! Ja rådjuren är endast 4 meter utanför, har hänt att någon går fram mot fönstret också, detta är det minsta som gör besök…

 5. Finfina bilder och lista. Klart att man ska slicka visparna, det hör till barns privileger!

  Svar: Tack Karin! Ja slicka visparna kommer man aldrig att glömma från sin barndom när mor hade vispat klart 🙂

 6. Förstår att du är lycklig och har mysiga dagar med Lill Plutten. Underbara bilder. Ha en fin kväll. Kram

  Svar: Tack Badtanten! Ja två dygn blev så bra 🙂

 7. Först vill jag börja med att säga att jag blev väldigt berörd av din kommentar hos mig förra veckan. Så hemskt att behöva uppleva allt detta. Och vilken tur att din vän fick ut din mamma på en gång!! En brand ger så djupa spår, den slukar ju verkligen allt. Helt plötsligt finns inget kvar. Vi satt och spelade kort vid köksbordet för ca 15 år sen. Då säger sonen plötsligt: det brinner. Och grannens hus var helt övertänt, lågorna var ca 50 meter upp i luften, kändes som om hela himlen brann. Vi rusade ut, min man flyttade på vår bil och vi varnade andra grannar och vi kollade att tjejerna var i säkerhet. Just den kvällen var de två små tjejerna (ca 10-12 år) ensamma hemma när föräldrarna var på fest. Jag var rädd att de blivit rädda och gömt sig i en garderob eller nåt… Men de hade sprungit till en granne på en gång när TV:n började brinna. Men när grannen kom med brandsläckaren var hela huset övertänt. Allt brann ner. En annan familj här förlorade sitt hem i en brand för kanske 2 år sen. Känner dem inte mer än till namnet. Men när allt hade lagt sig gick de ut och efterlyste bilder från branden. Så det är nog väldigt olika. Jag skulle reagerat som du och blivit vansinnig om någon fotar eller filmar min egen tragedi.
  Desto gladare blir jag av veckans inlägg med Lill-Plutten! Tänk vad härligt det är med barnbarn! Mysigt att baka med mormor! Och så fina bilder på rådjuret! Och så mycket snö ni har! Tyckte vi hade mycket men det var ju ingenting jämfört med er. Håller tummarna att du hittar guld och diamanter, för du fortsätter väl gräva 😉

 8. Vackra barn- och djurbilder!
  Ja, det finns mycket att vara tacksam över. Intressant att läsa din lista, vissa saker instämmer på mej , men inte piggkättingar och bakvikt (bakvikt har jag tillräckligt av redan,hi,hi).
  Ha det bra!

  Svar: Tack Lena! Bakvikt behöver man om man ska lasta tungt i frontskopan som snö tex och ha kvar drivning på en 2 hjuls driven traktor för att få ordentligt drag på kedjorna liksom (piggkättingar) Jag förstår att du skojar till det 🙂
  Jag ska såklart ha det så bra, imorgon ställer skolorna in, ska vist komma 60 cm snö…

 9. Men åh, inte kunde ju rådjuret komma åt talgbollen! Attans också, hungrig som han var! Två pälsklingar hittar jag på foton, hoppas ögat är bättre. Min Blinka hade ett sår på hornhinnan för ett tag sedan, men det gick bara inte att få dit krämen, hon vägrade samarbeta, förmodligen sved salvan ordentligt. Veterinären sa att det nog skulle läka ändå men ta längre tid, och så fick det bli.
  Mycket mat på tacksamhetslistan, det gillas!

 10. Men åh, inte kunde ju rådjuret komma åt talgbollen! Attans också, hungrig som han var! Två pälsklingar hittar jag på foton, hoppas ögat är bättre. Min Blinka hade ett sår på hornhinnan för ett tag sedan, men det gick bara inte att få dit krämen, hon vägrade samarbeta, förmodligen sved salvan ordentligt. Veterinären sa att det nog skulle läka ändå men ta längre tid, och så fick det bli.
  Mycket mat på tacksamhetslistan, det gillas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *