Some image

Tacksamhet…

Under den här bilden återkommer, varje måndag, det som förgyllt den gångna veckan.

Eva Trillian samlar ihop oss.

Snöskor.
Nattpromenad ute i skogen till fullmåne kl 24.00 (tack vare snöskorna)
Koltrast på besök.
Duvhök på besök.
Ekorre.
Blåmes/talgoxe.
Mellan tummen & pekfingret spelet.
Lillplutten.
Puck.
Inomhushockey i köket.
Chokladkaka.
Grädde.
Vandring ute vid havsbandet.
Tynderö-Gäddviken.
Svanar.
Härliga mornar.
Trevlig liftare.
Påskhögtid.

6 svar till “Tacksamhet…”

 1. Säger bara Kurre och Lillplutten. Herregud så roligt! Först och främst Lillplutten som verkligen böjs i tid. Han kommer att bli en ny Foppa, även om Foppa är från Ö-vik;-)
  Sedan förstår jag att du är totalt förtjust i dina snöskor, för snö har ni ju kvar så det räcker.

  En helt underbar bildkavalkad:-)

  Svar: Tack BP! Det var bra att du höll isär Ö-vik 🙂 OBS inget fel på Foppa, kan vi prata om vinnarskalle 🙂

 2. Dina foton är ljuvliga och jag förstår så väl din tacksamhet. Nu tänkte jag passa på att fråga om snöskorna. Jag har aldrig gått med snöskor men i vinter har flera här i byn börjat göra det. Jag tycker att de inte ser så stora ut som jag trodde de skulle vara för att kunna fördela tyngden och hålla att gå med på snön. När och hur använder du snöskor och tycker du det är skoj? Ha en fin aprilvecka, jag väntar på koltrasten jag!

  Svar: Koltrasten dök upp i söndags till morgonkaffet, det var riktigt sprättig, han inte få upp kameran en, trotts att den ligger på bordet. Snöskorna mina är jag inte riktigt överens men ännu, ändå gick det lätt att gå hem i dem i lördagens fullmåne, utför var det lättare vilket jag inte trott. Vi gick högt upp på ett berg… kylan gjorde att vi inte gick som vi tänkte… jag var utrustad men det kylde liksom på ändå… det vart nog -12-13 grader… Jag har dem till att gå runt till mina byggnader och skotta, och gå ut i skogen liksom på promenad… min granne Thomas är pensionär och jag har fått intresset genom honom. Mina är lätta av aluminium, Thomas är i plast och jag skulle tippa på att han väger runt 70-80 kg, dvs han är mindre och smidigare. Mina klarar upp till 120 kg och är egentligare klumpigare än grannens, jag väger 93. Jag fick köpa mina på nätet, min storlek var slut i butiker på stan. Det har varit hög åtgång i vinter ja. Thomas har gjort som stigar i skogen som han går mycket på, han är även fågelskådare. Så stigarna vár lite smalare än vad mina skor var gjorda för… Men de bär bra och duger så att säga. Ska jag ut på längre turer får jag nog fundera mer på en annan typ. Grannen använder sina mycket mer till sina fågelgrupper så att säga också. Jag vet att han vart rekommenderad sina av medlemmarna… men dessa skor gick inte att uppbringa. Känner du någon som har att låna ut före så rekomenderar jag det. Det kommer givetvis att bli fler promenader i snön i skogen, det var tänkt söndagens natt i månens sken igen men vid 23.30 tiden började John Blund dra i kroppen… jag hade stativet laddat och kameran stod i hallen… jag fick inga bra bilder natten före pga fel val av objektiv. Ibland vinner man och ibland förlorar man 🙂 Man kan liksom inte både ha ryggsäck och stativets ryggsäck tillsammans… det var inte menat som en fototur i begynnelsen… utan titta på de vackra skuggorna, alla djurspår, kanske höra någon uggla och bara komma ut i naturen dit man aldrig kommer på vintern och naturligtvis månens sken. Det här är ställen jag besöker mycket på våren, jag brukar gå olika vägar till en tjärn. Jag har varit i många skogar, har egentligen älskat skogens natur sedan barnsben och har ett bra orienteringssinne. Söker upp bäckar, utsiktsplatser osv.

 3. Vilken match 🙂 Om hockeymatcher var sådan, över lag, hade jag nog också blivit ett hockeyfan 😉
  Med så många fåglar i din lista kan vi nog ana att våren är på väg till dig med, även om du fortfarande har nytta av dina snöskor!
  Sv: helt surf-fri var jag inte – man har ju alltid mobilen 😉 men ”stor-datorn” fick vila. Många promenader istället. Pokémonjakten pågår fortfarande 🙂
  Önskar dig en fin första vecka i april!

  Tack Eva! Våren tittade till några dagar… väntar in lite snö nu… Pokémonjakten!!! Så trevligt 🙂

 4. Vilken trevlig bildkavalkad! Fotot på ekorren är såååå fint, för att inte tala om de där lilla ishockeyspelaren.
  Ha en skön påskvecka!
  Kram, Ingrid

  Svar: Tack Ingrid! Påskvecka ja… det mulnar på nu ikväll och mer snö är väl att vänta…

 5. Vandring ute vid havsbandet. Tynderö-Gäddviken. Detta låter så härligt, så jag blir alldeles avis. Lillplutten verkar vara en go påg, som man säger här i Skåne.
  Ha en fin vecka!

  Svar: Tack Karin! Lillputten är allt en goding 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *