Some image

Tacksamhet …

Eva Trillians Tacksamhetslista fortsätter jag med ett tag till…

Minnesgudstjänst.
Timrå Kyrka.
Körsång (Agnus Dei G. Verdi)
Inledningsord där: Tacksamhet, tacksamhet (startade inledningen)
Psalm 899 (Innan, innan, innanför)
Körsång (Se på din värld, J. Ruther)
Ljuständning.
Orgelmusik (Largo A. Vivaldi)
Psalm 297 (Härlig är jorden)
Körsång (Gud kan ge vårt hjärta tröst J.S Bach)
Ljus.
Lykta.
Syskonen samlad.
Frid.
Akustik.
Stillhet.
Enkelhet.
Tändstickor.

Kyrkan i vår hemby.

Vi alla tågar in…

183 ljus skulle tändas…

Ett av ljusen tändes för mor…

Kyrkan var så vacker därframme i sin röda ton…

9 svar till “Tacksamhet …”

 1. Vilka fina och stämningsfulla bilder både inifrån och utifrån kyrkan. 183 ljus som skulle tändas. Finns där en symbolik…?
  Bra att du fortsätter med tacksamhetslistan trots att Eva har slängt in handduken. Alltid intressant att läsa vad olika personer är tacksamma för.

  Svar: Tack BP! Nu ska sanningen fram, det är min dotter som tagit bilderna förutom det på bladet, det var jag som önskade motivens vinklar liksom. Jag hade kameran i fickan och beslutat att bara delta/studera hela ceremonin i form av respekt. Men når en präst inledde med just orden: Tacksamhet, tacksamhet väcktes Evas tema. Jo det var 181 själar som lämnat församlingen under åtet. Är man med i Svenska Kyrkan blir man uppläst med namn. Två ljus tändes för alla som inte var med längre i Svenska Kyrkan. Hur många det var vet jsg inte. Jag ska ta reda på det för en av de fyra som deltog i ljuständningen berättade för lillebror att han har en bild på mor och far som nygifta där en massa postcyklar år uppställda (far och mor var anställda av kungliga postverket) Det var minst 6 st präster som läste upp namnen, ceremonin tog ett tag, men det varvades fint mellan 6 präster och sång. Jag hade känt 15 tal personer som lämnat jordelivet de senaste året, bla. två tidigare arbetskamrater jag jobbat med i ca 20 år… en bardomskamrat mor och en annans kompis mor… Jag föddes och levde i denna kommun tills jag var 36 år… jag har mycket rotat/rötter i denna ort.

 2. Finfin lista och fantastiska stämningsfulla bilder, vårt livslut tillhör ju Livet och allt som är livet!
  Kram på dig!

  Svar: Tack Tove! Kram tillbaka.

 3. Vilken vacker kyrka både ut- och invändigt! Och din lista andas frid och stillhet precis som det ska vara under Allhelgona.
  Jag fotade också vår upplysta kyrka på kvällen, men tornet låg i mörker så bilden blev konstig, och kyrkan såg halv ut. Jag har stängt min blogg efter 14 år, och finns på G+ och FB. På G+ finns också min Tacksamhetslista.
  Ha det bra!

 4. Finstämt inlägg! Så fint med tacksamhet för allt det vi haft och minns kring de som fattas oss!
  Det är inte alla församlingar i Svenska Kyrkan som läser upp alla namn – av olika anledningar, ett av dem för att man ska kunna sitta i vilken kyrka/församling som helst och inte känna sorg över att just den man själv saknar inte läses ut (för att de kanske fanns långt borta och är begravda annorstädes) … Skönt att det kan få vara olika!
  Vackert med ett inlägg i blogglandia som inte bara inte räds det sköra och svåra – utan berör det med tacksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *