Some image

Tacksamhet … och en varm tanke

9 månaders väntan är äntligen över, mor är äntligen i tryggt förvar.

Svårt axelbrott, som inte gick att operera, hem från sjukhus och ramlade natten efter igen, då förvärrades brottet ytterligare, då tog jag inte hem mor. Sjukhus, tillfälligt boendeform och slussades ut i eget boende igen… dock med hjälp 7 gånger / dygn… minuter varje gång. En stroke rörde till det ytterligare i dagarna när det vart klart med rummet på äldre boendet… Sjukhus igen, flytt på tre salar… SUCK vad allt har varit jobbigt ytterligare med all den väntan!!!

Sjukhusmiljön är rörig. Jag klandrar inte sjuksköterskorna, avdelningsföreståndare eller ansvarig sjuksköterskor. Jag har haft många trevliga samtal med dem, de är överbelastade helt enkelt. Vi går en svår tid tillmötes. Boendeform verkar vara svårt…

Hur många gånger hon ramlat i sin ensamhet vågar jag inte ens tänka på…

Syskonskaran är lugn. Hon som lärde oss: krypa, äta, gå, tala, springa och kärlek i massor som värderingar känns det här som det bästa som hänt henne 🙂

Tacksam för en stor sten har släppt från mina axlar.

Varma tanken går till alla som vårdat henne 🙂

Här sussar hon nu i tryggt förvar.

10 svar till “Tacksamhet … och en varm tanke”

 1. Skönt att höra att hon äntligen fått en fast plats och slipper slussas runt.
  Och även för er som kan sluta oroa er nu och känna lugn istället.
  Tack för att du är med och delar!
  Kram

 2. Vad otroligt skönt att slippa oron, och att äntligen kunna lita på att dom tar väl hand om henne !!
  Det är verkligen något att bara Tacksam över
  Kram Sanna

 3. Ömt och fint skrivet men jag hajade till och fick för mig fel saker. Din mor vårdas väl än men nu på rätt ställe för att känna sig trygg och säker.
  Ja du, oron över att inte få den hjälp man behöver när man är svårt sjuk eller gammal är verkligen befogad många gånger om.
  I min kommuns stad så övervakas vårdtagare på nätter via dator för att spara pengar.
  Tycker verkligen att detta är en stor fråga som samhället bör tänka mera på men för alla som har anhöriga blir det väl som förr i tiden. Protesterar ni … ta då hem den sjuke eller gamla och sköt om de/dem själva.
  Skönt i alla fall att du inte behöver oroa dig så mycket för din mamma. Hoppas att stället som hon kom till har gott om personal så att hon får den omvårdnad hon behöver.
  Många sjuka och gamla glöms fort bort när de inte uppför sig som andra är vana att se dem. Bättre blunda och hoppas att någon annan ser dilemmat.
  Vilken fin son du är till din mamma som ser allt gott som hon har gett dig och som du nu vill ge tillbaka via detta sätt/ kram

 4. Vilken tuff tid ni har haft. Skönt när bördan kan släppa och ni kan andas ut och få glädjas åt att åka och hälsa på henne. Ett jättefint inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *