Some image

Tacksamhets måndag.

Lillplutten helg.
Styrservon rockar åter på traktorn.
50 års kalas.
Varmt bad.
Badskum.
Bubbel.
Mini semla.
Skridskotur.
Fotograferande.
Lön.
Arbete.
Snart mars.
Minneskort.
EBay.
Snäll granne som skottat när min traktor krånglar.
Oboy.
Spikpistol.
Blodbröd & Fläsk.
GoPro.
Stearinsljus.

Eva Trillian driver Tacksamhets måndag.

3 svar till “Tacksamhets måndag.”

 1. Här fastnar jag helt klart på ett varmt bad med skum. Utan badkar skulle ja dö under vintern. Å i 08 har ju badkaren ersatts av dusch nästan överallt, men det är på väg tillbaka – tack och lov.

  Semlor har jag skippat då jag varken gillar mandelmassa eller kardemumma i semlan. Men grädde älskar jag:-)

  Blodbröd & Fläsk med Béchamelsås har jag ätit några gånger på ett ”arbetarhak” i dåvarande Hammarbyhamnen i 08 (måste ha varit på 1980-talet) och jag bara älskade det. Minns att alla killar tittade på mig som var enda kvinna i lokalen. Men f’n så gott det var. Har inte sett den rätten sedan restaurangen mejades med marken och blev till den nya Hammarby Sjöstad. Vet inte ens om Blodbröd fortfarande finns att köpa i mataffären.

  PS. Oboy däremot får fett bort liksom stearinljus. Vi är LEDade;-) DS.

  Svar: Finns inget härligare som tex. i söndags då jag stod på knä och låg ender traktorn i snön och skruvade jag var lite kylig ända in i märgen, trotts att jag är en wiking var jag tvungen att tina upp lite… eftersom jag var utan styrning stod jag där jag stod… Vad beträffande blodbrödet är det egentligen palt tunnbröd som bakas strax norr (10 mil) om mig… med innehåll som blodprotein från nöt och gris som finns på Ica butiker här. Men jag vart tilltalad: Du äter som du sitter i en skogskoja efter ett 12 timmars pass!!! Tack för den utomordentliga kommentaren :)?

 2. Tänk att vara så älskad att man ger namnet till en hel helg 🙂 Tänk om alla ”Lillpluttar” fick ha det så bra!
  Härlig blandning i din lista 🙂
  Hoppas din nya vecka är precis lika fylld med bra och gott!

  Svar: Tack! Barn ska ha det bra, de växer bara upp en gång. …jag minns många fina stunder med min farmor tex. Farmors syster bodde i gården bredvid (tillhörde samma fastighet/tomt) där var jag också rätt mycket… Vi bodde på en gård likt en idyll 🙂 Jag fick snickra en hylla till min mor i hemlighet, den vart krokig och sned… det kan ha varit en julklapp… mor fyller år några dagar före jul… och jag minns att det var mörkt när jag gick över på mornarna i alla fall 🙂 Jag fick betsa den brun som var hennes älsklingsfärg, det satte mässingsskruv i gavlarna som höll hyllorna. Jag var här ca 5-6 år… Mor ha sagt att jag alltid varit morgonpigg 🙂 Jo hyllan: Far rätade till den många år senare… jag minns hålen var kvar efter skruvarna 🙂 Jag har svaga minnen av min farfar också. Han visade mig hur man målade och tecknade… farfar lämnade jordelivet tyvärr när jag ca 4 år… Dagen före julafton 1966 flyttade vi in vårt nya hus som pappa hade byggt… Jag var där rätt mycket (bilder finns givetvis) Hela gatans hus vart inlöst och ge plats för hyreshus som skulle byggas. Ja bygget: Far satte en såg och hammare i min hand och bak i svångremmen fick jag en kniv. Jag fick lära mig vad man gör med en kniv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *