Some image

Tänt vare här!

Batterier✓ Ficklampa✓ Ljus✓ Dricksvatten✓ Vatten i badrummet✓ Tips från Lasse fd räddningstjänsten: Förbered er.

En klass 3 varning är utfärdad för Väster Norrland. Det kan komma upp till 70 cm snö.

Ljus tända både här och där. Powerbankerna för telefonerna också snart laddade. 

Vatten för toalett och tvättning är uppfyllt.

Den här får vara framme några dagar till…

Ficklampor framtagna.

Dricksvatten uppfyllt på vedspisen.

Ska bli spännande. 

 

9 svar till “Tänt vare här!”

 1. Hahaha! Å torrfoder har du väl också laddat upp med à la prepper-manér. Helt rätt att vara förberedd just i fall att det blir nödläge. Läste att alla tåg från Sundsvall mot Umeå är inställda samt att alla skolor stängs. Ingen dum idé med tanke på pågående pandemi.
  Jobbar du hemifrån nu? Jag menar alltså inte bara imorgon utan under pandemin.

  • Klart man är laddad 🙂 Nu är det två grader varmt också, du kan ju gissa hur tung snön är. Jag jobbar hemifrån, det var tänkt att åka ut imorgon men det uppstod Covid 19 på arbetsplatsen. Imorgon sätter man väckaren på 05:00 och kör lite traktor… om jag hittar den.

  • Med en vedspis i köket känner man sig hyffsat trygg. Vi är i beredskapsläge så gott det går. Med den här vindriktningen klarar vi oss rätt bra. Det beror på lite hur man bor… Vid 5 tiden på morgonen var 5000 hushåll i länet utan el, nu är det Ångemaland som är värst drabbat på 4000… Min syster bor 18 mil norrut där är det värre, som vid Höga kusten bron är det vindstyrkor uppemot 30 m/s. Hon beskrev att endast några långtradare har passerade i natt. Det verkar vara dålig sikt med mycket besvärliga väg och trafikförhållanden ute på vägarna.

 2. Här är det också förberett precis som hos dig. Vi får se om Kinabror hittar traktorn och kan snöröja. Vägen hit är ju oplogad så varken sopbilen eller posten kan komma hit. Tur att man inte ska jobba så man kan bara vara och hoppas att det ger sig ganska fort.

 3. Tur ändå att varningarna kom i tid så det gick att förbereda sig. Hur ser det ut hos dig nu?
  Här är det ”bara” snorhalt.

  • SMHI jobbar bra. Det har kommit ca 40 cm och det vräker ned som lovikavantar fortfarande, snön är mycket tung när det är +2 grader. Några mil inåt landet har det kommit 70 cm snö… lika så några mil norrut. Det är så olika lokalt. Är bara inne och vilar lite nu… måste lägga på kedjorna på traktorn nu. Det är riktigt halt mot backen. En kompis lade ut en bild där en traktor kom nedfarandes på hans gård i morse och fastnade mellan några träd i centrala Sundsvall. Snön är mycket tung att flytta dessutom. Bussar, tåg går inte hitintills idag… skolor är också stängda.

 4. Föredömligt…..är lite avundsjuk, gillar när naturen sätter käppar i hjulen för oss msk å våra aktiviteter å rutiner, då får man sig ett par tre tankeställare …. jaha är det inte vi som bestämmer å kontrollerar? Mera snö åt folket!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *