Some image

Tidig morgon, välkommen juni.

Sover oroligt, tampas med kuddar, nacken värker, lika bra att kliva upp och göra mina gymnastiska övningar. Skogen är ju borta så dagarna känns längre pga. ljuset 🙂 Nålen dallrar på 6 grader. Klockan rör sig om 05:00.

Man kan nu tro att man fått en ny granne… men ladugården med tillhörande byggnader har funnits mycket länge (Nacka Jordbruk) 

Det blir en fin fredag men det blåser friskt.

Man gnuggar ögonen och tänker tillbaka vad det ståt i den gamla bojen: I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet, och Guds Ande svävade över vattnet. Gud sade då: ”Varde ljus”; och det vart ljus. Och Gud såg att ljuset var gott och Gud skilde ljuset från mörkret. Han kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt. Och det vart afton, och det vart morgon, den första dagen…

Prismor de fina förstärker de ljuva solstrålarna. 

Det enda jag kommer att sakna är att kunna gå ut naken på morgonen nyduschad och sola sig varm när man kliver ur vattenstrålarna. Men det är ju klart är man uppe före klockan 5 märker kanske ingen det 🙂 

Det här var ju Tussans skog tog min fru upp igår… hon tog oftast en lov här på tidiga mornar, många gånger funderade jag på att följa med av nyfikenhet. Jag fantiserade om det var en räv hon träffade kanske… Och på kvällen gick hon ut och skällde där inne. 

Hon poppade förresten upp på en bild i helgen, vi gick igenom min svärmors alla fotoalbum och många kartonger med bilder… ja tanten blev ju nästan 102 år, så det fans ju en hel del att gå igenom med svägerskan & svågern som hjälp.

Här låg vi framför skogen och poserade glatt. 

8 svar till “Tidig morgon, välkommen juni.”

 1. Du kan nog fortsätta gå ut naken om du känner för det. Det är nog som sagt bara du ute vid den tiden.
  Fint ljus i dina bilder. Trevlig helg!

  • TackLillasyster! Du har säkert rätt, här ute är det inte så många vaken vid den tidpunkten… det är väl bara det att mitt hus har man aldrig kunnat se från vägen förut… så folk kanske tittar lite extra nu när ett till hus har dykt upp 🙂 Grannen (Nacka Hemmanet) med ladugården har några träd kvar, tar de bort dessa blir det ännu mera insyn. Man får väl vinka om de tutar 🙂 Man vet aldrig det kanske ”svänger” ned någon intressant person 😉

 2. Vilken härlig avslutning på det inlägget! Du ser inte en dag äldre ut än 50 idag kan jag säga;-)
  Med tanke på dina tidiga morgonvanor kan du utan minsta tvekan springa ut naken på din tomt. Fast än så länge är det kanske aningen för kyligt, eller!? Ni vikingar i norr är ju mera härdade än vi veklingar från nollåttaland;-)
  Fantastiskt fina bilder:-)

  • En får tacka för den varma kommentaren! Idag vid samma tidpunkt hade jag 10 grader. Jag var ut och filosoferade samt inandades den fina sommarlukten, gissa hur mina fötter mådde av att vidröra marken 🙂

 3. Läser, tittar på de ljuvliga bilderna och tänker mig att du säkert kan fortsätta som vanligt med att låta dig torkas av solens tidiga morgonstrålar. Kanske är det dock väl kyligt ännu men varmare dagar kommer.
  Önskar dig en fin helg.

  • Tack Ditte! Idag vart det genast 4 grader till vid samma tidpunkt 🙂 …men sommaren dröjer nog ett tag till här uppe.

  • Vist är det så, vi står mest och studerar utsikten men det finns negativa saker också. Bar det slutar blåsa ska jag skicka upp drönaren för en översiktsbild. Vi har många stigar så de vilda djuren kanske för mest problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *