Some image

Titta noga på bilden!

Ja det är ett sop berg. Men det finns något i bilden jag inte kan lyfta blicken ifrån… Här ligger en barnhjälm, kanske på sin rätta plats… Slängd just där den kanske hör hemma.

Jag tänker här lägga in min vän Andreas egna ord hur det var att mista sin 12 åriga son för några dagar sedan:

Han backar nu ur, och det förstår jag när man strax innan får läsa dödsannonsen i tidningen om sin son.  Men han gav mig fria händer att klippa och klistrat från alla inlägg han skrivit.

Jag väljer att bara förklara lite vad som hänt. Den 31 maj skrev jag till honom på Messenger: Snälla du vad har hänt? Han svarade: Min son Jesper hittade jag livlös i lekparken hängandes i cykelhjälmen (mer väljer jag som admin inte att berätta) Det är det här mitt inlägg ska handla om. Precis som Andreas hela tiden förmedlar ut budskapet: ATT KOLLA ERA BARNS CYKELHJÄLMAR.

Som A gjorde häromdagen, stannade till på torget i stan och pratade med två föräldrar som inte hade säkra hjälmar på sina två barn… Det kändes skönt för honom efteråt.

Åter igen till min bild: En slängd barncykelhjälm.

Saxat från Andreas Facebook 15-06-13.

På Åland har det varit Polisens dag idag och då delade dom ut cykelhjälmar till barn…
Med gröna spännen.

Och på en Svensk skola samma dag hade polisen pratat med barnen om trafiken och om cykelhjälmar och om killen som fastnade när han lekte…

Hela det här inlägget kände jag för att skriva om för Dig och Jesper.
Jag vet att du gjorde allt som gick när du kom fram till lekplatsen och att du och hans lillebror kämpade allt ni orkade tills räddningstjänsten kom på plats.

Men åter igen: Kontrollera era barns cykelhjälmar.

5 svar till “Titta noga på bilden!”

  1. Har inte en sådan här olycka hänt förr är min spontana tanke!
    Föräldrars mardröm att få uppleva detta!
    Beklagar verkligen sorgen!
    /kramar om

  2. Fint skrivet Åke. Väldigt viktigt att vi vuxna ställer krav på barnens hjälmar i framtiden. Känner innerligt med den drabbade familjen. Kram.

    Svar: Tack Angela! Ja det är en sådan enkel sak också. Du såg också hur Andreas stannade till på torget, och tittade på ett par barns hjälmar och föräldrarna var ovetande… Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *