Some image

Tråktorsdag

BP har flaggat för en ny utmaning på torsdagar, jag provar såklart att hänga på. KajsaLisa har uppfunnit utmaningen: Tråktorsdag.

Förbi soptunna på soptunna eller brevlådor efter brevlåda…  gick jag på torsdagsmorgonen… ja i hopp om att få en liten intervju med dom här två kvinnorna.

Jag hade mina två fyrbenta vänner med mig så de skulle ju stanna då och då, en väg med 7003 lukter kanske… kvällen före hade vi gått åt andra hållet.
Jo frågan skulle varit om dom gick alla dom 564 km? S:t Olavsleden sträcker sig idag 564 km lång, från kust till kust, typ från Bottenhavet till Atlanten genom två länder och elva kommuner.

Jag har nu gått den ca 3 km från lille brorsan stuga åt vardera hållet både österut och västerut. Jag tippar på att Gullesviken ligger ca 2 mil från starten… dvs. minst 54 mil kvar till mål vid Atlanten. Jag kunde inte tyda vilken nationalitet dessa två hade… de kanske var hundrädd också, därav jag tog det lite lugna… jag fick ett leende en gång, men ingen mer kontakt.

Tråkmånsar helt enkelt vart mitt beslut till slut!!! Dessutom hade jag inget vatten med mig för jyckarna, vände på 45:orna och de åtta tassarna… vi gick i raskt tempo eftersom jag tänkte gå upp bredvid bara…

Leden är markerad med S:t Olavssymbolen, som markerar alla de så kallade S:t Olavsvägar som leder mot Nidarosdomen. S:t Olavsleden passerar ett gammalt kulturlandskap, följer så långt som möjligt de vägar och stigar som dåtidens pilgrimer och andra resenärer vandrade och red. De första tio milen följer leden i stor utsträckning Ljungans dalgång, brorsan har sin stuga vid en sjö som heter Stödesjön och där rinner just Ljungan igenon, som kommer från Jämtland, följer leden sjöarna Revsundssjön och Storsjön, och så småningom Indalsälven. S:t Olavsleden korsar gränsfjällen längs den så kallade Skalstuguvägen, och i Norge passeras ett jordbrukslandskap nära Trondheimsfjorden. S:t Olavsledens begränsade kupering gör att den också lämpar sig för cykling.

Platsen #Loböle #Nedansjö #Stödesjön #Ljungan är inte ett dugg tråkigt men VANDRINGEN!!! Ni skulle få se mycket vacker natur 🙂

2 svar till “Tråktorsdag”

  1. Jättekul att du också hänger på! Dessutom med ett toppen bidrag med en massa info som jag inte hade en aning om! Tack för det!

    Svar: Jag viste att leden fanns och att den gick till Trondheim men viste inte längden och vart den startade. Jag hade önskat en intervju bara… men med franska besökare som jag tror dessa var kanske det inte går så bra… Det gick ju fler förstås förbi men då hade jag inte möjlighet att knalla ut i vägen. Min sambo knackade mig på axeln en gång och sa: Den där hade du allt velat intervjua 😉

  2. Så där har jag gått en massa gånger med rygga. Du får testa hela leden en annan gång, den kanske inte alls är tråkig.

    Svar: Går man 6 mil om dagen… kanske 10 dagar då… nä då cyklar jag heller Vätternrundan som mina lillebröder alltid tjatar om att ta mig med på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *