Some image

Tre drönarbilder från Nacka City + Tre filmer.

Visar här tre olika tillfällen jag gick upp med min drönare mot denna vy Gista Holmarna. Vid detta tillfälle började det regna men jag tänkte: Det får bära eller brista, jag ska ha in molnen 🙂 Jag får flyga inte flyga ända ut till holmarna, ca 100 meter ut från landremsan bara. Timrå-Sundsvall flygplats ligger på andra sidan Klingerfjärden. Vid flygplatser gäller 6 km från start och landningsbana som förbjuden flyg zoon. Och som ovanför mig är det begränsat till 50 meters max flyghöjd.

Det gäller att hålla sig till lagar och föreskrifter eftersom jag publicerar brett. Lite morgondis kan också vara fint. 

Det blir som en annan värld när man utforskar luftrummet.

Här kommer en av alla mina flyg filmer också. (klicka på pilen bara)

Vi följer skoterturen i samma område på en gång, men nu med tre Go-Pro kameror som filmar. Mitt axelparti är inte så där stort/kraftigt jag  åker alltid med ryggskygg. En kamera på hjälmen, en framtill och en baktill fångar min snöskotertur, där tyvärr linsen snöade igen rätt fort av den lösa snön. 

Skridskoturen får heller inte glömmas bort. Thomas (grannen) kom ned ett år strax före jul och sa: Nu får du vila från snikringen och spänn på dig rören!!! Titta hur bara hur isen ligger!!! Jag hade tagit ledigt 14 dagar före jul för att kunna fira julafton i den nya matsalen, T tyckte jag skulle behöva vila lite, ja han såg ju hur länge det lyste in på nätterna. 

 

 

11 svar till “Tre drönarbilder från Nacka City + Tre filmer.”

  • Tack! Rörliga bilder är också kul att hålla på med. Mycket jobb med redigering bara… gäller att man har en stor compjutor.

 1. Kära nån vad häftigt….å visst har du lagt på eget guralir på första filmen eller ?!? 😉
  Vad gott man måste må när man har naturen så nära inpå å verkligen utnyttjar det också….långfärdsskridskor verkar vara balsam för ande kropp å själ, skulle faktiskt kunna tänka mig en tur, trots att jag aldrig lärt mig åka skridskor. Sen är det coolt med ljudet från skrillorna!

 2. Tackar tackar blogg broder 🙂 Nej denna gång stod mitt lir över… Jo en av andeldningarna var därför jag flyttade ut hit till min sommarstuga. Här ute finner jag ro året runt i alla årstider. Nu var det så att jag inte kunde lära mig åka på långa rör. Jag slog mig gul & blå. Thomas min granne studerade mig och förklarade att mina skridskor slog i varandra, som gammal hockeyspelare kan man nog inte ändra åkstil när man tar hela skär. Jag vet en bandyspelare som gick från hockey till bandy som förklarade samma sak. han fortsatte så i högsta divisionen på hockeyrör. När man glider sådär över isen sprakar det så gudagott 🙂 Man vill liksom aldrig sluta.

  • Tack så mycket för den kommentaren. Nu blev jag glad att du uppskattar mina vyer och den tid man lägger ned. Så härligt att du lever lite längre nu 🙂

 3. Fantastiskt fina bilder och filmer. Mest impad blev jag nog över stillbilderna och filmen med snöskotern. Vilken fart du får upp där – 50 km/h eller är det ännu mera. När jag ser den filmen förstår jag att du inte gav dig ut i år, då du inte trodde att din läkare skulle ge dig tummen upp. Håller med ditt resonemang;-)
  Isen var ju riktigt knottrig eller vad det heter. Såg lite ”ostadigt” ut om jag ska vara ärlig. Själv är jag urusel på att åka skridsko så jag tror inte jag stått upprätt på grillorna mera än ett par sekunder;-)

  • Tack så mycket BP. Farten är en del av tjusningen, vet inte hur fort det går, man är så koncentrerad av att inte vurpa eller köra in i något, det står upp mycket på isen som kan gömmas under snön. Man kan få sig en luftfärd helt enkelt 🙂 Skotern får vila ett bra tag till, jag riskerar inget nu. Skridskor är en härlig känsla, jag fick nog mina första skridskor vid 5-6 års ålder, gjorde egen plan på gräsmattan från 6-7 års ålder. Jag spelade hockey med äldre grabbar på en gång… för mer än ett tiotals år sedan avslutade jag korpkarriären. Efter det har det bara blivit sk företagshockey. Men trunken ligger komplett packad med handskar, hjälm, benskydd, armbågsskydd osv . Men blir inget lattjande denna vinter… att ev gå omkull nu i stridens hetta finns inte ens på kartan. Du vet om man ger sig in i leken… och jag har aldrig vikit ned mig. Isen på havet kan ses som lite knottrig här, så man får vara beredd vart man tar sina skär. Det ser lite skakigt ut när man håller i kameran bara… jag har lite mera fästen nu för huvud och bröstkorg. Men det ska finnas fin is också… som du ser här på filmen är det minst 5-6 cm tjock is. Inte ofta det frusit före jul… brukar inte kunna gå att åka säkert före januari på fjärden. Nu hade Thomas med sig stavar som också underlättar om man ska ta sig upp. Det är lite strömt på vissa ställen så det gäller att se upp, och knakar det får man vända om 🙂

 4. Har du iångfärdsskridskor? Det ser ju roligt ut att åka med sådana men det är sällan det är blankis på Fisksjön så det är några år sedan jag åkte skridskor. När jag var ung var det blankis ofta så vi åkte en hel del fast på vanliga skridskor. En sak till som gammeldomen och snön satt stopp för. Det är mycket av det som var roligt som man inte gör längre. En sak var utflykterna till skogskojorna på fettisdagen.Då . rog tanterna iväg till skogskojorna där gubbarna var och det var bruna bönor och fläsk och semlor och kanske en hutt. Ibland blev det en liten dans också om någon hade med fiolen eller dragspelet. Nu finns varken gubbar eller skogskojor. Nu är det skogsmaskiner och en liten barack

  • Jag hade OBS jag hade långfärdsskridskor, jag gav upp den vintern. Dom slog i varandra man måste ha andra skridskoskär när man åker. Och som gammal hockeyspelare eller som en gammal hund som ska lära om var detta omöjligt. Men jag hade säkert fått bra fart bara jag lärt mig trixet. Som en måltjuv som alltid låg på topp och mycket snabb på rören och klubba. Du Robban och jag ska komma upp och liva upp Fisksjön (vi har diskuterat) Men finns det något godare än bruna bönor och fläsk? Semlorna kommer av bara farten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *