Some image

Tre resdagar i Jämtland.

Jag hade inte tittat så noga på bilderna jag fångade under mina dagar… tittade lite på dem igår. Några vart sevärda.

Onsdag morgon, min första kund var i Ramsele. Jag hade inte åkt många km in i Jämtlands län då jag fick stå på hejdaren. En flock renar befanns sig på vägen som snällt gick ned och började beta vid dikeskanten. En kollade vad jag var för filur.

Dom har ju sin vandring, släpps vid kusten nära mig. Gräset blir väl grönare på norra sidan där solen ligger på.

Första anhalten med medhavt matsäck tog jag strax före Hammerdal. Klockan var nu 11:30 så det fick bli min lunchplats.

Det var bara ett par skopor kaffepulver som saknades… vatten finns ute i naturen, i ett litet skärmtak bredvid fans klyven ved.

Ett idealiskt fiskeställe som troligen fylls med campare snart.

Vid 16 tiden kommer jag in från norr mot Östersund, svängar av lite mot Storsjön, stannar till och kollar av utsikten mot den högt belägna Åreskutan.

Åreskutan ligger ca 8 mil bort.

Dag två ligger min andra kund efter lunch nästan vid Åreskutans fot. Fick svänga av lite för att kolla GPS koordinater igen. Jag visste de hade byggt nytt, så jag vart lite osäker på adressen. 

Efter arbetsdagen, på  väg till hotellet svänger jag av till Ristafallet. Det ligger ca 200 meter efter E 14. Man kan tyda av ljudet vad som komma skall. 

Här går också den 580 km långa S:t Olavsleden förbi. I stort sett från Bottenviken (vid mig) till Atlanten. 

Jag har ju stannat till vid den några leden några gånger ni kanske kommer ihåg och visat bilder. Deras hemsida S:t Olavsleden

För 14 dagar sedan var min fotokompis Kikki hit och flög drönare, då var halva fallet istäckt.

Lite is låg kvar på sluttningen mot söder.

Dag 3, öppnar mina blå klockan 06:00 och spanar ut över campingen från mitt hotellfönster. Kan konstatera att husvagnar nästan är dubbelt så lång som en bil numera. 

Vid 14 tiden i Bräcke på hemvägen måste jag bara stanna till. Hit vallfärdade flertal barnfamiljer lade jag märke till, jag stannade en mormor med sitt barn och sitt glada barn, undrade om de ville ta en bild på mig. Återkommer med skyltar på söndag. Jag tänkte sitta i stolen men den var så smutsig. Jag får ta en filt nästa gång. 1 timme och 45 minuter senare skulle jag vara hemma 🙂 Gissa om glassen var god 😉 

 

3 svar till “Tre resdagar i Jämtland.”

  1. Vilka äventyr du har varit med om:-) Har aldrig sett en ren irl. Rådjur och älg, ja, men inga renar.
    Å bilderna med Åreskutan i bakgrunden – WOW. Å vilken dramatisk isformation. Åsså avslutningsbilden av en ”Åke i blått” – snyggt:-)

  2. Det är så vackert i dina trakter. Och i Östersund dit jag ska åka för första gången om en månad. En bloggkompis har bjudit dit mig o en annan bloggkompis, en riktigt bloggkompisträff blir det! Vilket glassande i solskenet då…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *