Some image

Tredje advent & 62 år mellan bilderna.

Min far fotade nästan lika mycket som mig om jag räknar med alla filmer det finns på dubbel 8:a.

Här en bild från min första jul året 1959. Vad jag kan tyda använder far sina fotolampor som förmodligen mor styr för att få så lite skugga som möjligt. Det var säkert en mycket svår kombination eftersom jag var ett mycket rörligt barn och så skulle blicken förmodligen sitta i ljuset. Jag tror farsan hatade blixt lika mycket som mig. Min far hade två st Flexaret vid denna tidpunkt, jag har en kvar naturligtvis. Formatet var sk 6 x 6. Jag började min bana inom foto värden med den kameran. Data på fotot finns ju inte, men förmodligen användes 125 dels sek och bländare 8. Min far har både framkallat och förstorat denna bild. Om han använde sitt stativ kan jag inte svara på. Bilden är scannad ur mitt första fotoalbum. 

62 år senare tar jag en bild med min Nikon med inställning 15 sekunder, bländare 22 med ISO 100. Stativ är naturligtvis framme och här knäpper jag bilden och kliver in i motivet. Åke vill inte vara så skarp i bild (det finns lite mer rynkor) Det är det 3:e ljuset jag vill fokusera på. Jag tog 3 bilder och valde ut denna. Tyvärr rör jag om luften så ljusens lågor ändrar sig lite (batteriet var slut i min trådlösa fjärrutlösare) 

Admin önskar alla bloggare och läsare en riktigt trevlig tredje advent.

14 svar till “Tredje advent & 62 år mellan bilderna.”

    • Ja det är kul att lyfta fram gamla bilder, denna bild kommer från mitt första foto album. Tack detsamma LillaSyster!

  1. Rolig idé att inspireras från din första jul på bild.
    Din nya bild blev läcker och innehåller mycket julstämning. Så fint med julgranen i bakgrunden som glittrar även ”genom dig”.

  2. Ja, du brås verkligen på din pappa vad gäller fotograferingen.
    Å såååååå söt du är som bebis. Kan ju inte säga att du är lika söt nu, då du är aningen ”skugglagd;-) Men himla kul idé med att ”jämföra” hur det såg ut för 62 år sedan:-) Bilden är helt suverän och väldigt stämningsfull.

    • Jo min far gick in för detta med att fånga på bild att jag inte kunde undgå missa det. Jag ville bara typ styra in som en ande i bilden (det fick räcka) jag hade min gamla bild i bakhuvudet liksom. Tack för avslutningen på kommentaren BP!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *