Some image

Uffe pratar om sommaren…

Skribenten, författaren, musik poeten, rock poeten osv… Vill ni inte lyssna tills hans roliga prat om politiker, en dag på ett bryggeri och en halv dag i hamnen mm och samtal med publiken så hoppa till låten under, den kom inte med på inspelningen. Janne Bark ”plockar” på sin gura i bakgrunden och Ulf börjar nynna på den i slutet… 

Låten: Om Sommaren med Uffe Lundell 🙂 

Vi kanske längtar dit vi alla…

15 svar till “Uffe pratar om sommaren…”

 1. Underbart! Uffe är ett geni, han har gjort mycket bra musik. Samma sommar som detta uppträdande såg jag honom för första gången, det var i Borgholms slottsruin.

  Sv; Jag bor ju på solens och vindarnas ö, så jag får snällt låta det blåsa på mej. Så fint att du kommer iväg till havet emellanåt, jag hade en vän här som inte kunde ta sej dit så jag filmade till henne på mina promenader, hon var så tacksam, nu är hon borta sen ett par år, men jag tänker ofta på henne och hur det ska bli när kroppen inte vill hänga med längre.
  Vobosamino smakar inte kokos, det är som ett alternativ till soja och lik det i smaken, jag gillar inte soja.
  Shetland, det var säsongen som går nu, och första avsnittet jag såg igår, det finns ju hur många som helst så det är inte lätt att hålla ordning på vad som setts.
  Ha en fin dag nu!

  • Tack Marianne! Vad trevligt att du också gillar Lundell och Shetland 🙂 Tack för förklaringen på din maträtts ingredienser. Aha kallar ni Öland för solens och vindarnas ö 🙂 En får skämmas och säga att jag inte varit där sedan året 1978. Men jag har bra minnen och kommer allt ihåg Långe Jan och Långe Erik. Jag tog mycket fotografier såklart. Det var en sommar då det var rekordvarmt, vi tog på oss tre dagar ned i bil. Så vi kunde åka in på morgonen över bron där i juli i rusning. Därefter regnade det i typ dagar 😉 VI slängde in tältet i bilen och drog järnet upp till Uppsala och där tillbringade vi resten av semester. Tältet fick vi torka i ett garage där hos min fd svärmor.

  • Ja vi längtar nog alla. I regel brukar jag gilla vintern, skridskor, skidor och skoter du vet… men med min skit fot så blir ju inget gjort.

 2. En bra artist det där, har alltid haft ett gott hjärta till hans musik även om det går långt mellan varven när jag lyssnar på hans musik.

  Ha nu en fin dag Åke.

  • Ja det är en stor artist, har följt honom sedan den första skivan och för att inte säga alla böcker… tror jag såg honom live första gången 82 typ. Hur många gånger vet jag inte totalt… men en sommar kom han inte till Sundsvall då fick vi dra till Leksand 🙂 På Sportify förra året var han min mest lyssnade artist.

 3. Jag har alltid gillat Ulf Lundell sedan jag läste hans bok Jack. En mycket intressant personlighet som står på sina egna ben och står för sina åsikter, många gånger obekväma för andra. Jag gillar hans musik mycket.

  Ha en fin dag !

  • Har du sett dokumentären om han och just Jack? Han begärde förskott på den, en egen och lustig historia 🙂

 4. Finns INGEN som längtar så mycket efter sommaren som jag och Busan…..Idag vaknade vi till snudd på 20cm nysnö, vi vill inte ha mer snö, vi vill ha vår och sommar!
  Ha en bra eftermiddag Åke!

  • Tack LillaSyster! Till och med jag längtar till sommaren då jag varken kan åka skridskor, skidor eller skoter som bäst kan jag räkna snöflingor 🙂 I natt till onsdag kom det samma snömängd här ca 20 cm. Men jag ringer en traktor 🙂

  • Fy så tråkigt, vi har tills idag får 20 cm (onsdag) men däremot har vi inget blask för nålen står på -6 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *