Some image

Ute regnar det.

Och jag har snöat in på en gammal barndomsidol… man hade Ola & The Janglers, Beatles, Bob Dylan, Hep Stars samt Rod Stewart med Jeff Beck Group som utvikta planscher från någon tidning man läste på sitt kära pojkrum slutet av 60 talet.

Låten jag ska länka är en gammal blueslåt inspelad av över 60 artister. Ursprungliga framförandet kom 1929 ”Rollin’ and Tumbling” med Hambone Willie Newbern (1899–1947) Sången kännetecknar en enkel slagverksdrivet beat, vanligtvis med en utmärkande slidegitarr ackompanjerat med ett kommenterande munspel och sång. Texten består av verser (men ingen refräng) vilket har varierats från artist till artist.

Bob Dylans version med munspel tillhör en av favoriterna men den inspelningen håller ingen bra klass på tuben. Här kommer den med min gamla barndoms idol (hoppas ni har någon slags bas låda inkopplad)

Ett svar till “Ute regnar det.”

  1. Helt i min smak! Å så härligt att se hur det var förr – alltså innan pandemin slog till och man kunde vara tiotusentals personer och lyssna på en konsert. Nostalgi faktiskt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *