Some image

Varning för sötchock (i bild nr 5)

Jag spratt rätt upp när rubriken vart klar i nattens sömn ”Djur i Natur” Jag var bara tvungen att kliva upp i natten och knappa in, nu ändrade jag lite på rubriken bara. 

Höns har alltid varit trevliga, jag går fram och talar med tuppen då kommen fästmön utrusande ur redet och undrar vad för filur som hälsar på 🙂 (gräset får agera naturen)

Jag såg hur det vajade utanför tvättstugefönstret bland buskarna en morgon… hade en förhoppning av att få se två kid bakom… jag har fått se en älgko passera här med två kalvar utanför en mur jag har, nu ligger det alltid en kamera här på diskbänken. Så nästa gång kanske…

Men det hela stannade här, jag tror hon tog det säkra före det osäkra och vände om. 

En fjäril på gården som aldrig sätter sig i en foto position. Och jag med min ”alerta/smidiga” klumpfot kunde ju inte följa fjärilens bana till nästa blomma… 

Kompisen kallade dit mig och min kamera. 5 veckor gammal kattuggla, det föddes 5 st i en holk som är utrustad med kamera.  3 st har överlevt och börjar nu förflytta sig i området. Dom blir ännu matade av föräldrarna. Jag såg hur en av föräldrarna kom lågt snabbt flygande när jag satt på behörigt avstånd. 

Jag drog iväg en bild med blixt åxå. Vi uppskattar dem till ca 15 cm höga. Dom andra två satt i ett annat buskage i närheten.

Naturens egen läkande kraft 🙂 

 

14 svar till “Varning för sötchock (i bild nr 5)”

  1. Ja sannerligen en sötchock! Visst har naturen en läkande kraft , en riktig källa att hämta energi ur. Fina foton =) Ha en bra onsdag!

  2. Vilken fantastisk naturfotograf du är, det skulle väl vara nåt att försörja sig på så där på ”¨ålderns höst”….?! 😉

    • Tack Åsa 🙂 Det var inte så svårt att fånga denna naturupplevelse, ibland har man tur 🙂

  3. Japp, ugglan är nästan lika söt som dina ekorrar. Är det du som installerat en CCTV i boet, eller är det naturvårdarna i ditt län som satt om dom?

    PS. Christian har en idé där faktiskt. Väl värd att fundera över. DS.

    • Tack BP 🙂 Det är min granne Thomas som har tre st holkar uppsatta denna sommar, och i en flyttade ett katt ugglepar in i. Han håller mycket noga uppsikt över de. I en annan holk började ett ekorre par bygga bo men det avtog och i en tredje började ett fågel par bygga men det avtog också. Naturen är tuff. Däremot har naturvårdarna varit och ringmärkt de tre ugglor som det blev något av. Två överlevde inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *