Some image

Veckan som började så bra…

Tänkte: Nu kommer det ingen mer snö så kedjorna på traktorn kläddes av. Hej! Hej!

Körde av kedjorna från hjulen 🙂 Nu ligger dom på sommarlov undanstoppade. 

Islossning som heter duga denna dag.

Senare på kvällen försvann det sista. 

Lola var inte så intresserad av hockeytävlingen…

Jo körde fram traktorn två meter så kedjorna vart fri, sedan lade startmotorn av. Fick börja med att plocka bort lastaren. Nu åker höger hydraulcylinder av också, passar på att packa om den, och byter några slangar runt om på maskinen. 

Baxa av motvikten vart det också, för traktorn måste rullas ca 2 m bakåt så lastaren vart fri, det vart till att plocka fram lite stroppar och taljor.

Tyckte jag hade verktygen överallt. Detta var bara en bråkdel… 

Startmotorn sitter innanför i ramen, bakom denna del av lastaren, det blir den besvärligaste delen att montera dit igen. Här måste jag nog ta hjälp av någon snäll granne 🙂 

Nu ligger startmotorn i en varukorg 🙂 Den ska tvättas idag. Skruvas isär för en inspektion… folk undrar om man inte ledsnar på allt mekande? Jag brukar svara: Har man levt med motgångar hela sitt liv… så ordnar man allt 😉 

Dagsfärsk lördagsbild. Det som är kvar av snön på gården… vist är det grönare hos grannen också? 

Man möttes av vitsippor i badrummet igår. Det är klart det luktar vår 🙂 

16 svar till “Veckan som började så bra…”

  • Tack så mycket! Det gäller att inte gräva ned sig, man får se det positiva i det hela 🙂 Mitt motto är: Har man slagit yxan i båten får man ro som f*n 🙂

  • Tack detsamma Ingrid! Det kan alltid komma någon räv förbi vid denna tidpunkt som lockade… Jo utsikten är fin.

 1. oj o j oj så här är det här också med brorsans fyrhjulingar och traktor och andra tekniska grejor. Jag behöver inte bry mig som tur är. Det är bra att ha händiga bröder. Jag har fått börja elda i min nya kamin och oj vilken skillnad mot den 40 åriga gamla plåtkaminen. Det känns skönt för våren verkar ha stannat upp här. Bara nordlig iskall vind och nollgradigt. Jag håller mig inne och eldar i kaminen och ser på kosläpp på tvn.

  • Så roligt att du får elda i din nya kamin nu. De iskalla vindarna har nästan blåst omkull en i dessa dagar… vi får hoppas på en fin söndag. Jag var i bondens garage idag oh plockade isar både startmotor och hydraulcylinder… jag glömde att fråga om deras ko utsläpp… men jag ska ju dit igen och montera ihop prylarna när packningar och tättingar har inhandlats. Men det dröjer förmodligen 14 dagar till när man tittar på marken hur lite det växt. Bra med händiga bröder.

  • Tack Lena! Han kan få komma och vara med då jag skruvar ihop prylarna… kommer att byta lite slangar också när allt är isär. Det blir till att byta matarslangen från bränsletanken också, den ser lite klämd ut. Två plåtar till att ta bort och ett filter… Nu har jag en fyra lådor (öl flak) med div saker som muttrar och skruvar i delar 😉

  • Tack så mycket Tony! Jag har aldrig skruvat i en sådan här maskin på detta djup. Men allt är samma 🙂 Jag berättade för bonden oh hans son idag att man har haft motgångar i snart 60 år här i livet, så detta syr man nog också ihop 😉 Jag lånade en sats specialnycklar för att komma åt min startmotor lite bättre vid ihop sättning också. Vi hade lite minnen att prata om, dom har en fin verkstad där jag varit nu över 30 år och hjälpt dom med diverse som händer med maskiner osv.

 2. Bra jobbat! Och imponerande kunskap har du. Jag förstår inte mycket men jag begriper att det är ett himla jobb att få till allt.
  Känns bra med vitsippor och att snön är borta. Hoppas det nu förblir så.

  • Tack Ditte! Uppmuntrande ord behövs alltid 🙂 Man har gått den hårda vägen i livet liksom, första mopeden hade jag när jag var runt 7 år, fick köpa den av grannen Sonny för 8 kronor. Sedan har det rullat på… min farfar byggde en lådbil åt mig ca 1963 så prägeln vart väl satt redan där. Jag har film på detta förresten när jag åker i den. En kälkratt med wire som styrning och hjulen kom förmodligen från Claes Ohlsson. Ett S märke bak också 🙂 Vitsippor oh blåsippor betyder vår på riktigt. Men det såg mörkt ut ett tag här på ön idag, lite snöflingor kom det allt, och en par mil mot norr härifrån såg snömolnen otäcka ut. Skellefteå fick bra med snö idag såg jag på bilder från ansiktsboka.

 3. En himla tur att du är händig med alla dina maskiner, annars skulle det bli dyrt. Å japp, det ÄR grönare hos grannen. Undrar varför… Men det är ungefär samma sak här – körsbärsträdet trettio meter till höger håller på att blomma, medan körsbärsträdet framför vår balkong har inte ens fått knoppar. Men gräsmattorna är lagom gröna;-)

  • Tack BP! Maskiner och motorer som båtar har varit en del av mitt liv sedan barnsben, och slår man yxan i båten får man ro som f*n… Grannen har mer soltimmar, jag har skogen som skymmer antar jag. Hade jag inte köpt denna mark och avverkat hade han haft mindre soltimmar på sin gård. Solen kan spela oss alla ett spratt på våren, kanske lika med dina körsbärsträd. Ditt hus står väl mot norr vad jag kan minnas… Grannens dotter förresten bodde i något av de husen runt 00. Mins man såg Täbys galopp bana från hennes köksfönster. Jag var och hälsade på en gång och tog med mig henne ut till Skarpö där vi hyrde stuga ett par gånger. Systembolagets kursgård fick de anställda hyra in sig på under lågsäsong på utbildningar. Min livskamrat arbetade snudd på 25 år inom bolaget. Våra gräsmattor behåller nog sin färg ett tag till, en fasan brukar besöka fågelbordet oh den har lika nyans. Har några bra bilder på den nu 🙂

 4. Det där fixar du. Har du fått bort så får du dit =) Du är ju ingen nybörjare på att skruva så det där kommer att gå bra ska du se. Men visst är det typiskt att det alltid är något som krånglar och gärna något som sitter dumt till. Visst går det åt verktyg, mycket mer än man kan tro. Men skönt att kunna lägga snökedjorna på sommarlov =) Ha en fin söndag!

 5. Tack Lillasyster! Jag trodde jag hade alla verktyg… men nu är det påfyllt det som fattades 🙂 Jag räknar med att vintern är slut nu. Bytte till sommardäck på en bil också idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *